Sport

Vinicius, victima scandărilor rasiste la Valladolid – Real Madrid 0-2. Reacție virulentă a lui Carlo Ancelotti. Update

Brazilianul Vinicius a fost victima rasismului la partida Valladolid - Real Madrid 0-2, disputată în penultima zi a anului 2022.
02.01.2023 | 15:39
Vinicius victima scandarilor rasiste la Valladolid  Real Madrid 02 Reactie virulenta a lui Carlo Ancelotti Update
Brazilianul Vinicius a fost victima rasismului la partida Valladolid - Real Madrid 0-2, disputată în penultima zi a anului 2022. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
02-01-2023
13:47

Ancelotti sare în apărarea lui Vinicius

Antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, a luat atitudine după ce Vinicius a fost victima scandărilor rasiste la meciul din deplasare cu Valladolid.

”Nu pot vorbi despre un subiect care nu trebuie să existe pentru mine. Rasismul și xenofobia nu trebuie să existe. Ne-am înșelat, nu este o problemă a lui Vinicius, ci a societății. Toleranța în acest sens trebuie să fie zero.

Nu vreau să vorbesc dacă Federația Spaniolă ar trebui să ia măsuri mai aspre. Nu trebuie să fie o problemă care să țină de La Liga sau de sancțiuni, este un subiect cultural, al societății în general. Este o problemă a societății”, a declarat Ancelotti.

Fotbalistul ”galacticilor” abia a revenit la formația spaniolă, după drama trăită la Cupa Mondială din Qatar, acolo unde naționala Braziliei a fost eliminată în sferturile de finală.

Scandări rasiste la adresa lui Vinicius la meciul Valladolid – Real Madrid 0-2

În primul joc de după turneul final, Vinicius a fost titular în întâlnirea Valladolid – Real Madrid 0-2, din etapa a 15-a din La Liga. Schimbat în minutul 88 de antrenorul Carlo Ancelotti, brazilianul a fost victima scandărilor rasiste ale suporterilor gazdă.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după acest episod regretabil, Vinicius a denunţat încă o dată incidentele rasiste de pe stadioanele spaniole şi lipsa de reacţie a ligii spaniole, care ”continuă să nu facă nimic”, anunță site-ul cnews.fr.

”Rasiştii continuă să meargă pe stadioane şi să vadă cel mai bun club din lume, iar La Liga continuă să nu facă nimic (…) Voi ţine capul sus şi voi sărbători victoriile mele şi ale lui Real Madrid. La final, (oricum) e vina mea”, a spus internaţionalul brazilian într-un story postat pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT

În diverse videoclipuri postate pe reţelele de socializare şi prezentate de presa spaniolă, publicul de pe stadionul Jose-Zorrila din Valladolid poate fi auzit proferând insulte rasiste la adresa brazilianului.

”În ceea ce priveşte evenimentele petrecute vineri, La Liga continuă să investigheze şi a depistat în videoclipurile postate pe reţelele de socializare insulte rasiste din partea câtorva persoane (nu grupuri), care vor face obiectul plângerilor, ca şi în cazurile anterioare”, a declarat un purtător de cuvânt al La Liga.

ADVERTISEMENT

Vinicius, făcut ”maimuță” de fanii lui Atletico

La începutul lunii decembrie, justiţia spaniolă a clasat o anchetă privind insulte rasiste proferate de suporterii lui Atletico Madrid, în septembrie, la adresa lui Vinicius. Chiar dacă scandările au fost ”neplăcute, nepotrivite şi lipsite de respect”, ele au fost rostite în contextul ”unui meci de fotbal de maximă rivalitate, însoţit de alte aluzii batjocoritoare”, şi-a justificat parchetul decizia.

Suporterii scandaseră ”Eşti o maimuţă, Vinicius, eşti o maimuţă”, înainte şi în timpul derby-ului dintre Atletico şi Real Madrid, scor 1-2. Diverse obiecte, inclusiv brichete, au fost, de asemenea, aruncate către jucător şi colegul său brazilian Rodrygo.

ADVERTISEMENT

Un alt episod neplăcut legat de Vinicius s-a petrecut atunci când Pedro Bravo, președintele asociației agenților de fotbal spanioli, a precizat că ”în Spania, trebuie să îți respecți adversarii și să nu dansezi ca o maimuță”. Afirmația sa a fost considerată rasistă, iar lumea întreagă a sărit în apărarea jucătorului brazilian.

ADVERTISEMENT