Sport

Săptămână decisivă pentru viitorul lui Dinamo! Datoriile urgente nu sunt încă achitate şi mai au câteva zile să obţină licenţa. Exclusiv

La Dinamo este o nouă săptămână decisivă. "Câinii" nu au plătit încă toate datoriile pentru obţinerea licenţei, dar acţionarii promit că se rezolvă în timp util.
23.04.2023 | 17:08
Saptamana decisiva pentru viitorul lui Dinamo Datoriile urgente nu sunt inca achitate si mai au cateva zile sa obtina licenta Exclusiv
Secvenţă din confruntarea CSA Steaua - Dinamo. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo speră să revină pe prima scenă la doar un an de la retrogradare. Echipa lui Ovidiu Burcă se luptă pentru un loc de promovare directă, dar înfrângerea cu CSA Steaua a îngreunat situaţia.

Săptămână decisivă pentru viitorul lui Dinamo! Datoriile urgente nu sunt încă achitate şi mai au termen o săptămână

Însă pentru “câini” este o săptămână decisivă din punct de vedere administrativ. Dinamo are termen până pe 30 aprilie să achite datoriile pe anul trecut pentru a putea obţine licenţa. Iar, din informaţiile FANATIK, o parte dintre aceste datorii nu au fost achitate.

ADVERTISEMENT

Astfel, oficialilor de la Dinamo le mai rămâne această săptămână să rezolve situaţia, orice alt scenariu ar fi dezastruos pentru că fără licenţă, Dinamo nu are drept de joc pe prima scenă.

Noii acţionari de la Dinamo calmează situaţia: “Se va rezolva această problemă”

FANATIK a aflat că noii acţionari lui Dinamo, cei de la Red&White, au transmis echipei şi staff-ului că nu va fi nicio emoţie cu privire la obţinerea licenţei şi toate datoriile vor fi achitate în timp util.

ADVERTISEMENT

Eugen Voicu, unul dintre acţionari, i-a liniştit şi pe suporteri şi a declarat că problema licenţei se va rezolva: “Suntem pe drumul cel bun, se va rezolva această problemă. Nu avem dubii că vom reuși să facem toate plățile la timp. Din această perspectivă, putem spune că ne-am organizat suficient de bine”, a spus Voicu pentru Pro TV.

1.000.000 de euro, suma necesară în urmă cu două luni pentru obţinerea licenţei!

Înainte de venirea noilor acţionari, Dinamo avea şanse minime să primească licenţa, în condiţiile în care fanii ar fi trebuit să strângă 1 milion de euro doar pentru a acoperi aceste datorii, pe lângă sumele pentru desfăşurarea activităţii.

ADVERTISEMENT

La începutul lunii martie, pachetul majoritar de la Dinamo a fost preluat de cei de la Red&White, care au cumpărat 80% din acţiunile de la club. Situaţia financiară a clubului s-a îmbunătăţit, în condiţiile în care au fost plătite salarii restante şi datorii stringente.

Un alt element vital: aprobarea noului plan de reorganizare! Miza uriaşă: 5.000.000 de euro

Însă, noii acţionari trebuie să rezolve şi datoriile pentru obţinerea licenţei săptămâna viitoare. Noul plan de reorganizare al lui Dinamo a fost votat de creditori, însă trebuie să fie validat şi de instanţă, altfel situaţia va rămâne complicată.

ADVERTISEMENT

Dinamo funcţionează pe planul de reorganizare aprobat în finalul anului 2021 când echipa era încă în prima ligă. Acest nou plan vizează tăierea a 5 milioane de euro din totalul de 7,5 milioane de euro datorii.

Dinamo, meci crucial cu Poli Iaşi pe “Arcul de Triumf”!

Din punct de vedere sportiv, Dinamo se află pe locul patru în clasamentul din Liga 2 Casa Pariurilor. “Câinii” sunt la şapte puncte de Oţelul Galaţi, echipă aflată pe primul loc direct promovabil, cu un meci mai puţin disputat.

Marţi, Dinamo primeşte vizita celor de la Poli Iaşi, pe “Arcul de Triumf”. Ieşenii au şansa să urce pe primul loc în cazul unui succes, în timp ce pentru dinamovişti poate fi ultima şansă de a spera la podium şi la locul direct promovabil, în condiţiile în care CSA Steaua nu are drept de a evolua pe prima scenă.

  • 5.000.000 de euro datorii vor dispărea dacă va fi aprobat noul plan de reorganizare
  • 30 aprilie este data limită la care datoriile trebuie achitate pentru obţinerea licenţei
ADVERTISEMENT
Tags: