Sport

Oltenii au reclamat offside la primul gol al lui Kaprof. Un fost arbitru FIFA explică de ce nu a intervenit VAR-ul. Video

Scandal de arbitraj la FC Botoşani - Universitatea Craiova. Oltenii au reclamat un offside nesemnalizat înaintea de primul gol al lui Kaprof. Ce spune regulamentul.
18.02.2024 | 20:03
Oltenii au reclamat offside la primul gol al lui Kaprof Un fost arbitru FIFA explica de ce nu a intervenit VARul Video
Scandal de arbitraj la FC Botoşani - Universitatea Craiova! Oltenii reclamă offside la primul gol al lui Kaprof. Sursa: captură tv
ADVERTISEMENT
18-02-2024
18:13

Un fost arbitru FIFA lămureşte faza la care oltenii au cerut offside! De ce nu a intervenit VAR-ul

Un fost arbitru FIFA a lămurit pentru FANATIK faza primului gol al Botoşaniului la care oltenii au cerut offside. Fostul “central” a declarat că protocolul VAR nu permite să analizeze astfel de faze, după ce echipa care solicită offside a intrat în posesia mingii: 

“Dacă echipa în apărare intră în posesie după faza de ofsaid și apoi este golul nu se mai analizează. Nu se mai analizează de către VAR pentru că nu le permite protocolul”, a explicat fostul arbitru FIFA pentru FANATIK. 

Universitatea Craiova a venit cu mari aşteptări în Moldova la meciul cu FC Botoşani. Oltenii s-au depărtat de podium după startul ratat în 2024 şi speră să strângă diferenţa faţă de CFR Cluj.

Scandal de arbitraj la FC Botoşani – Universitatea Craiova!

Dar, meciul cu FC Botoşani se dovedeşte a fi unul infernal pentru olteni, conduşi cu 0-2 la pauză. Iar primul gol a creat o uriaşă controversă de arbitraj, Universitatea Craiova susţinând că e vorba de un offside nesemnalizat.

ADVERTISEMENT

Mai exact, pe reluări se vede cum Kaprof este într-un offside evident la faza premergătoare golului. Căpăţînă a degajat balonul, arbitrul a lăsat jocul să meargă, iar la faza imediat următoare, Kaprof a marcat. (VEZI VIDEO AICI).

Faza nu a fost analizată la VAR, iar golul marcat de Kaprof a fost validat, în ciuda offside-ului nesemnalizat la faza premergătoare reuşitei. Oltenii nu şi-au revenit din şoc şi au încasat şi al doilea gol de la Kaprof, în minutul 41.

ADVERTISEMENT

Sunt voci pro şi contra acestei decizii luate de centralul Szabolcs Kovacs. Unii susţin că golul este valabil şi faza nu ar fi trebuit semnalizată în condiţiile în care mingea a intrat în posesia oltenilor. Cealaltă tabără susţine că faza ar fi trebuit întoarsă în condiţiile în care degajarea oltenilor a ajuns la un jucător de la Botoşani, de unde a pornit golul.

Universitatea Craiova, doar un succes din 12 meciuri la Botoşani!

Universitatea Craiova a făcut un meci foarte slab în prima parte, iar cu o înfrângere intră din nou în zona periculoasă. Niciun jucător nou-transferat nu este titular în echipa lui Ivaylo Petev la această confruntare.

ADVERTISEMENT

Antrenorul oltenilor a anticipat un meci dificil pe terenul lui FC Botoşani, spunând că elevii săi trebuie să fie de două ori mai implicaţi decât jucătorii gazdă în acest meci:

„În ultimii 4 ani, Universitatea Craiova nu a câştigat la Botoşani, deci ne aşteaptă un meci greu. Ne pregătim bine, atmosfera este bună, jucătorii au bună dispoziţie şi eu cred că suntem gata să stricăm această statistică, deşi vedeţi că niciun meci nu este uşor.

ADVERTISEMENT

Dacă ei vor fi mobilizaţi, noi trebuie să fim de două ori mai implicaţi”, a spus Ivaylo Petev înaintea confruntării cu FC Botoşani.

Universitatea Craiova a jucat de 12 ori pe terenul celor de la FC Botoşani, dar s-au impus o singură dată în Moldova. Gazdele s-au impus de şapte ori, patru meciuri fiind încheiate la egalitate.

ADVERTISEMENT
Tags: