Sport

Primul scandal de la naţionala de handbal după Mondiale! Acuze grave îndreptate către secundul lui Adi Vasile, norvegianul Bent Dahl

A izbucnit primul scandal la naţională după Campionatul Mondial de handbal. Bent Dahl, secundul lui Adi Vasile, este acuzat că a ademenit jucătoarele să semneze cu Vâlcea. Reacţia clubului.
15.12.2021 | 16:38
Primul scandal de la nationala de handbal dupa Mondiale Acuze grave indreptate catre secundul lui Adi Vasile norvegianul Bent Dahl
Adi Vasile, alături de secundul Bent Dahl, pe banca naţionalei României. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a încheiat pe locul 13 Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania. “Tricolorele” s-au oprit în grupele principale, înregistrând trei victorii şi trei înfrângeri la turneul final la care Cristina Neagu nu a participat.

Primul scandal de la naţionala de handbal după Mondiale! Bent Dahl, acuzat că a contactat jucătoare pentru a le transfera la Vâlcea

Imediat după finalul competiţiei pentru România, antrenorul secund al naţionalei, Bent Dahl, care este şi antrenor principal la SCM Râmnicu Vâlcea, a fost acuzat de faptul că a contactat jucătoare în cantonamentul naţionalei pentru a le propune să semneze cu Vâlcea, echipa lui.

ADVERTISEMENT

Managerul secției de handbal de la Rapid, Bogdan Vasiliu, este omul care a dezvăluit în cadrul emisiunii Handbal Magazin faptul că Bent Dahl a contactat jucătoarele pentru a le propune să semneze cu SCM Râmnicu Vâlcea:

Bogdan Vasiliu: “Ori eşti secund la naţională, ori vrei să vină jucătoare la Vâlcea. Ceva îmi scapă”

“Antrenorul principal de la Vâlcea, care în urmă cu o lună dădea lecţii de morală şi de etică, dar care nu s-a sfiit în cantonamentul naţionalei să contacteze jucătoare şi să le propună să vină la Vâlcea. 

ADVERTISEMENT

Sunt lucruri pe care nu le pot înţelege sincer să fiu. Ori eşti secund la naţională, ori vrei să vină jucătoare la Vâlcea. Ceva îmi scapă. Este o problemă”, a spus Bogdan Vasiliu.

Cum se apără SCM Râmnicu Vâlcea: “Poate au discutat despre venirea la Vâlcea, nu ştiu. Care este problema până la urmă?”

FANATIK l-a contactat pe Florin Verigeanu, preşedintele celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, care a spus că el este omul care face transferurile la club, însă Bent Dahl nu ar fi primul antrenor care ar face acest lucru, dând exemplul actualului antrenor de la Rapid, Carlos Viver:

ADVERTISEMENT

“Nu ştiu de ce a spus Bogdan (n.r. Vasiliu) aceste lucruri. Cred că a înţeles puţin greşit povestea. Este adevărat că am vorbit cu mai multe jucătoare, le-am contactat în urmă cu o lună, ne-am întâlnit prin oraş şi am discutat despre viitor, avem voie să facem asta, nu?

Nu cred că Bent Dahl a făcut propuneri prin cantonament. Eu sunt omul care face transferurile la Râmnicu Vâlcea. Că poate au discutat despre venirea la Vâlcea, nu ştiu. Care este problema până la urmă?

ADVERTISEMENT

“Domnul Carlos Viver care a discutat cu jucătoarele iberice de la Vâlcea pentru a semna cu Rapid?”

Anul trecut nu s-a întâmplat la fel? Cu domnul Carlos Viver care a discutat cu jucătoarele iberice de la Vâlcea pentru a semna cu Rapid? El era selecţioner şi a discutat cu handbalistele la lot, deşi ele erau la noi”, a spus Florin Verigeanu pentru FANATIK.

Preşedintele celor de la SCM Râmnicu Vâlcea este în continuare foarte supărat pe înfrângerea suferită în ultima etapă a Ligii Naţionale pe terenul lui HC Zalău, scor 20-21. Verigeanu susţine că suspendarea pentru doar două etape a arbitrilor Iliescu/Manea este o batjocură:

“Mă enervez de fiecare dată când mă gândesc la meciul ăla. Acum m-am enervat când am văzut motivarea suspendării de două etape pentru arbitrii. Se poate să greşeşti, dar pe mine m-a deranjat maniera. E ceva revoltător.

Despre scandalul de la meciul Vâlcea – Zalău: “Cu Tadici nu am nimic. Sunt prostii ce s-au scris, că eu am publicat imaginile cu el şi cu jucătoarea”

Nu pot să îl acuz pe Gheorghe Tadici, el şi-a văzut interesul, a vrut să câştige meciul. Cred că această manieră vine din altă parte. Cu Tadici nu am nimic. Sunt prostii ce s-au scris, că eu am publicat imaginile cu el şi cu jucătoarea de pe banca tehnică.

Nici nu am văzut nimic. Păi îmi fac mie deservicii dacă vreau să fie Tadici suspendat. Eu vreau să fie pe bancă, să câştige şi cu alte contracandidate. Ce interes am eu ca el să fie suspendat?”, a răspuns Verigeanu.

SCM Râmnicu Vâlcea este pe locul patru în Liga Naţională de handbal, la egalitate de puncte cu CSM Bucureşti şi la cinci lungimi de liderul Rapid Bucureşti.

  • 13 este locul ocupat de România la Campionatul Mondial de handbal feminin
  • 51 de ani are Bent Dahl, antrenorul secund al naţionalei României

 

ADVERTISEMENT