Life

Scandal pe pomana lui Petrică Mîțu Stoian între familia artistului și prietenii cântărețului: ”Îl dăm în judecată pe Doru Gușman”

Pomana de un an a regretatului Petrică Mîțu Stoian provoacă noi tensiuni între familia artistului și fostul impresar Doru Gușman.
11.10.2022 | 14:49
Scandal pe pomana lui Petrica Mitu Stoian intre familia artistului si prietenii cantaretului Il dam in judecata pe Doru Gusman
Sora lui Petrică Mîțu Stoian organizează pomana la Isverna, localitatea natală a artistului, dar nu îi cheamă pe Constantin Enceanu sau Doru Gusman / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe 6 noiembrie 2021, Petrică Mîțu Stoian înceta fulgerător din viață în timpul unui tratament de recuperare post-COVID. De atunci, între familia cântărețului și fostul impresar al acestuia, Doru Gușman, se duce un război surd care, acum, culminează cu organizarea unor pomeni separate și anunțul că se vor vedea în fața judecătorilor.

Familia lui Petrică Mîțu Stoian, pomană la casa părintească din Isverna

FANATIK a vorbit, în exclusivitate, cu sora lui Petrică Mîțu Stoian despre momentul în care familia regretatului artist îl vor pomeni, la un an de la decesul acestuia. Și, ne-a dezvăluit femeia, evenimentul va avea loc îl localitatea natală a cântărețului, la Isverna, în județul Mehedinți.

ADVERTISEMENT

”O să organizăm pomana la țară, la noi. La Isverna vrem să facem pomana pentru Petrică, nu vom face la Craiova. La Craiova vom merge doar să pomenim, la cimitir, cu o zi înainte de a merge la țară. Facem pomana pentru Petrică la țară pentru că nu am făcut nimic acolo.

Doar la Craiova am făcut, dar acasă, acolo unde am crescut noi, nu. Și nu e frumos, trebuie să facem și acolo, să pomenim la casă, la cimitir la părinți”, ne-a dezvăluit, în exclusivitate, Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ne-a dezvăluit femeia, pomana pe care o organizează în memoria lui Petrică Mîțu Stoian, la Isverna, va fi un eveniment la care va participa tot satul, motiv pentru care, în aceste momente, familia regretatului artist este preocupată să aranjeze lucrurile în așa fel încât să fie totul perfect.

”Vom face pomană mare, cu toată lumea din sat, cu cine mai vine din afară, care i-au fost prieteni. Ne vom întâlni, eu cu nepoata și cu sora mea și vom pune la cale toate cele necesare. Facem în weekend-ul de dinainte de ziua de 6 noiembrie, într-o sâmbătă, să poată veni toată lumea.

ADVERTISEMENT

Să vedem dacă facem într-o sâmbătă sau într-o duminică, în funcție de ce hotărăsc cei de la țară, de acolo, când pot să vină și ei. Că mai au și treabă, mai munca câmpului, mai cu oile la păscut, cu vacile”, mai precizează sora cântărețului.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian nu vrea să îl vadă pe Constantin Enceanu la pomana de la Isverna

Sora lui Petrică Mîțu Stoian a dezvăluit, pentru FANATIK, că relația pe care o are cu prietenii și apropiații regretatului artist nu este una bună. Ba chiar dimpotrivă, recunoaște ea, este supărată foc pe Constantin Enceanu, cel mai bun prieten al lui Petrică, și pe Doru Gușman.

ADVERTISEMENT

”Probabil îl vom invita și pe Alin, cel care era băiatul de suflet al lui Petrică, să vedem dacă o convingem pe nepoata, că ei nu prea îi convine. Pe Constantin Enceanu nu îl chemăm, asta e clar, sunt supărată pe el că a vorbit prostii. Pe Doru Gușman să nu îl văd… Ăla face el pomană, știți, e concurență cu pomenile. Face el la Craiova, cu Enceanu, cu Steliana și cu ăia de acolo, acasă la ei.

Noi facem la țară, acolo unde s-a născut, că nu am făcut nimic acolo și așa se cade. Că el era din Isverna, nu din Craiova, chiar dacă a fost înmormântat acolo”, ne-a mai precizat femeia.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, decisă să se judece cu Doru Gușman pentru moștenire

În altă ordine de idei, sora lui Petrică Mîțu Stoian ne-a mărturisit că este decisă să îl acționeze în judecată pe Doru Gușman pentru a recupera partea de moștenire pe care consideră că o merită ea și familia artistului.

”O să îl dăm în judecată pe Doru Gușman. În chestiunea casei (vila din centrul Craiovei, n. red.) trebuie să ne lămurim, să vedem ce drepturi avem acolo. Acum ne chinuim să rezolvăm cu actele cu drepturile de autor. S-au apucat să facă spectacole cu numele lui și nu e voie”, ne-a spus ea.

Până să rezolve chestiunea vilei impresionante din Craiova, acolo unde și-a petrecut ultimii ani de viață Petrică Mîțu Stoian alături de familia lui Doru Gușman, sora regretatului cântăreț vrea să transforme casa din Isverna într-un loc dedicat artistului.

”Vrem să facem casă memoriale din casa din Isverna lui Petrică. Facem muzeul Petrică Mîțu Stoian acolo, dar încă muncim la asta, o luăm încet. Ne trebuie o mulțime de acte, aprobări, etc. Primăria ne ajută de acolo… Dar mai avem de lucrat cu OSIM-ul ăsta, să ne luăm tot ce îi aparținea lui Petrică, drepturi de autor, numele, se chinuim cu asta”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru FANATIK, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mîțu Stoian iubea casa din Isverna

Petrică Mîțu Stoian, de când a preluat casa părintească din Isverna, a investit o mulțime de bani în zonă. Acolo, ne povestea una dintre vecinele regretatului cântăreț, Petrică se retrăgea de fiecare dată când voia să își ”încarce bateriile”.

”A pus copaci, a pus căpșuni. E adevărat, nu era el cel care se ocupa de ele, dar a avut grijă de loc, Petrică iubea locul acesta, de aceea a și investit aici. Când voia să se relaxeze, dădea o fugă pe aici. I-a adus și pe prietenii lui pe aici, se distrau, se relaxau”, ne povestea femeia care l-a cunoscut pe cântăreț încă de când erau mici copii.

La acea vreme, așa cum ne dezvăluia, îngrijorările ei erau legate de faptul că acea casă s-ar fi degradat pentru că nu mai avea nimeni grijă de ea. De aceea, probabil, sora cântărețului vrea să o și transforme în casă memorială, să se asigure că nu va rămâne neîngrijită.

”Cine credeți că o să mai aibă grijă de casă? Păi, nepoții au treabă cu birtul din sat, nu cred că o să stea să îngrijească casa. Încet-încet se va strica, mai ales dacă nu se va da drumul la căldură peste iarnă. Aici, iernile sunt grele și lungi, și e frig tare. Se va strica fără să fie locuită casa. Primăvara nu va fi problemă, vara nici atât, că vor mai veni, probabil, să aibă grijă de livadă, de căpșuni. Dar nu va mai sta nimeni, din ce înțeleg, în casa lui”, spunea, pentru FANATIK, vecina Lia a lui Petrică Mîțu Stoian.

Petrică Mîțu Stoian, moarte fulgerătoare la doar 61 de ani

Petrică Mîțu Stoian s-a stins fulgerător din viață la doar 61 de ani, pe 6 noiembrie 2021. Regretatul artist urma un tratament după ce fusese bolnav de COVID și spera că la clinica din Reșița unde se internase pentru recuperare va reuși să revină la forma lui maximă.

Din păcate, lucrurile au stat exact pe dos, starea de sănătate a lui Petrică Mîțu Stoian înrăutățindu-se brusc după prima ședință de tratament cu oxigen hiperbaric, iar în seara zilei de 6 noiembrie 2021, cântărețul s-a stins din viață, în spital, la Reșița.

ADVERTISEMENT