Sport

Scandal uriaș după ce zeci de mii de copii au huiduit vedetele Angliei la Budapesta: ”Este dezamăgitor ce s-a întâmplat” / ”Cu adevărat idioți!”

Ungaria a învins surprinzător Anglia în prima etapă din Liga Națiunilor, dar copiii prezenți pe stadionul din Budapesta sunt implicați într-un scandal monstruos.
05.06.2022 | 22:51
Scandal urias dupa ce zeci de mii de copii au huiduit vedetele Angliei la Budapesta Este dezamagitor ce sa intamplat  Cu adevarat idioti
Ungaria a învins surprinzător Anglia în prima etapă din Liga Națiunilor, dar copiii prezenți pe stadionul din Budapesta sunt implicați într-un scandal monstruos. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Duelul de pe Puskas Arena ar fi trebuit să se dispute cu porțile închise, dar UEFA le permite în astfel de cazuri copiilor sub 14 ani să asiste la aceste jocuri.

Copiii prezenți la meciul Ungaria – Anglia, în mijlocul unui scandal

Doar că cei 35.000 de copii prezenți la meciul cu Anglia sunt implicați într-un mare scandal, după ce au fost acuzați că i-au fluierat pe jucătorii din naționala Albionului pentru un gest absolut obișnuit în Premier League.

ADVERTISEMENT

Chiar înainte de startul întâlnirii, jucătorii englezi au făcut deja tradiționalul gest împotriva rasismului prin a pune genunchiul în pământ, moment în care fotbaliștii lui Gareth Southgate au fost huiduiți de publicul maghiar.

Momentul a fost unul extrem de jenant pentru că în tribune erau prezenți numai tineri care, probabil, nici nu știau ce înseamnă gestul făcut de vedetele din Premier League.

ADVERTISEMENT

Un politician maghiar, răspuns dur pentru englezi

De altfel, selecționerul Angliei, s-a arătat deranjat de atitudinea publicului: ”Nu am idee de ce oamenii au huiduit acest gest. Cred că persoanele tinere nu știu ce fac și sunt influențate de adulți”. ”Este foarte dezamăgitor ce s-a întâmplat, nu am fi vrut să auzim asta”, a spus și fundașul englez Conor Coady, conform publicației The Sun.

Tocmai aceste declarații ale englezilor l-au înfuriat pe Zoltan Kovacs, secretar de stat pentru Comunicare și Relații Internaționale în Guvernul Ungariei, care i-a făcut idioți pe cei care îi acuză pe tinerii prezenți la meci.

ADVERTISEMENT

”Toți cei care cred că acei copii care merg la un meci de fotbal la Budapesta pot fi învinovățiți pentru orice tip de declarație politică sunt cu adevărat idioți. Felicitări echipei noastre naționale și aplauze pentru cei 35.000 de copii”, a scris politicianul maghiar pe Twitter.

Ungurii, pedepsiți pentru comportamentul fanilor la Euro 2020

Ungaria a fost sancționată atât de UEFA, cât și de FIFA, anul trecut. Forul european a dictat o sancțiune pentru trei meciuri cu porțile închise pentru comportamentul discriminatoriu în timpul Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a decis ca două dintre jocuri se vor juca fără fani. Pentru al treilea există o pedeapsă cu suspendare, cu termen de grație de doi ani. În plus, forul maghiar a fost obligat să plătească o amendă de 100.000 de euro. Și, la cele două partide fără spectatori va trebui să afișeze un banner cu sloganul ”#EqualGame”.

ADVERTISEMENT