Fotbal international

Se anunţă invazie marocană în Doha la meciul cu Franţa! Federaţia le dă fanilor 13.000 de bilete gratis. Au fost introduse 30 de zboruri special pentru semifinală

Maroc este prima echipă africană calificată în semifinalele unui Campionat Mondial. Iar miercuri se anunţă o invazie de marocani în Doha, la meciul cu Franţa, campioana en-titre.
14.12.2022 | 11:00
Se anunta invazie marocana in Doha la meciul cu Franta Federatia le da fanilor 13000 de bilete gratis Au fost introduse 30 de zboruri special pentru semifinala
Se anunţă invazie marocană în Doha la meciul cu Franţa! Africanii vor să producă surpriza: "Ne dorim finala Cupei Mondiale! Cine ştie ce se poate întâmpla?". Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

A doua semifinală de la Campionatul Mondial din Qatar le pune faţă în faţă pe Maroc şi Franţa, meci care va avea loc miercuri, de la ora 21:00. Echipa lui Walid Regragui este prima din istoria Africii, ajunsă în această fază.

Se anunţă invazie marocană în Doha la meciul cu Franţa! 20.000 de “lei” în tribune

Iar suportul din tribune va fi substanţial pentru echipa africană. La ora meciului se anunţă a fi peste 20.000 de fani din Maroc în tribunele stadionului din Al-Bayt. În afară de ei, toată lumea arabă este alături de “Leii din Atlas”.

ADVERTISEMENT

Franţa are de partea ei experienţa, valoarea şi titlul mondial câştigat în urmă cu patru ani şi pe care vor să îl apere acum. Dar, elevii lui Deschamps vor avea de înfruntat şi tribunele. Pentru că la meci nu vor fi mai mult de 6000 de fani veniţi din Franţa.

13.000 de bilete gratis pentru fani. 30 de zboruri speciale cu destinaţia Doha!

Federaţia Marocană de Fotbal a pus la dispoziţia fanilor 13.000 de bilete gratis, disponibile la ambasada din Doha. Astfel, fanii care nu şi-au cumpărat încă şi nu au alte posibilităţi, au o şansă bună de a prinde un tichet gratis la meciul istoric.

ADVERTISEMENT

Cu o zi înainte de meciul cu Franţa, autorităţile marocane au anunţat că au introdus 30 de zboruri speciale operate de Royal Air Maroc, pentru acest meci.

Deschamps şi-a pus jucătorii în gardă: “Nu îmi place termenul «ostil» când vorbim de public”

Selecţionerul Didier Deschamps a declarat înaintea meciului că jucătorii săi trebuie să fie pregătiţi să înfrunte şi tribunele, care vor fi împotriva lor şi au fost avertizaţi deja cu privire la acest lucru:

ADVERTISEMENT

“Nu îmi place termenul «ostil» când vorbim de public. Dă o conotaţie negativă. Ei vor avea un plus de fervoare, ceea ce este foarte bine pentru ei. Ce pot să vă spun este că va fi multă gălăgie. 

O observ şi secunzii mei mi-au repetat de câteva ori acest lucru. Jucătorii mei au fost avertizaţi, este parte a contextului. Dar aceste lucruri nu sunt cele care dau gol sau finalizează acţiuni.

ADVERTISEMENT

Este foarte bine să le ştii dinainte, să fii pregătit. Au avut acest sprijin până acum şi cu siguranţă o să îl aibă şi în semifinala cu noi. Aşa că ne pregătim pentru această atmosferă şi jucătorii mei ştiu deja asta”, a spus Deschamps.

Regragui: “Vom face ceea ce am făcut până acum, vom evolua cu o mare ambiţie şi ne dorim finala Cupei Mondiale. Cine ştie ce se poate întâmpla?”

De cealaltă parte, selecţionerul Marocului, Walid Regragui, vrea ca echipa lui să continue acest parcurs miraculos şi se gândeşte la calificarea în finala Cupei Mondiale:

“Suntem spre finalul competiţiei, deci meciurile sunt mai dificile de acum încolo. Jucăm împotriva campioanei mondiale en-titre. Au jucători de top şi unul dintre cei mai buni antrenori. 

Cred că este cel mai bun selecţioner din lume, Deschamps. Cât despre noi, vom face ceea ce am făcut până acum, vom evolua cu o mare ambiţie şi ne dorim finala Cupei Mondiale. Cine ştie ce se poate întâmpla?”, a spus Regragui.

“Sunt foarte fericit pentru că acum lumea poate să cunoască ce pasiunea pun suporterii Marocului”

Selecţionerul Marocului a făcut o plecăciune în faţa fanilor, spunând că sunt cei mai tari din lume şi odată cu acest turneu final, întreaga planetă are posibilitatea să cunoască pasiunea suporterilor africani pentru ţară:

“După părerea mea, avem cei mai buni fani din lume, probabil alături de cei din Argentina şi Brazilia. Sunt foarte fericit pentru că acum lumea poate să cunoască ce pasiunea pun suporterii Marocului

Este o nebunie, îşi iubesc ţara şi echipa de club cu care ţin. Vin de oriunde pentru a fi alături de ţara lor. Cred că mâine vom avea 20.000, minimum. O să vină să ne susţină, sunt foarte fericit. O să jucăm ca acasă şi este foarte important”, a conchis Regragui.

Încă de la primul meci, împotriva Croaţiei, Marocul a fost una dintre naţiunile care au adus în tribune peste 10.000 de suporteri. La semifinala istorică împotriva Franţei, stadionul din Al-Bayt va vibra pentru africani, mai ales că întreaga lume arabă este alături de “Leii din Atlas”.

Fanii marocani, bucuroşi după victorie. Sursa: Fanatik
Fanii marocani, bucuroşi după victorie. Sursa: Fanatik
  • 20.000 de marocani se anunţă în tribune pe Al-Bayt
  • 60 de ani au trecut de când o echipă a reuşit să îşi apere titlul mondial (Brazilia 1958-1962)

  • 1,65 este cota NetBet pentru pronosticul „sub 2,5 goluri” la meciul Franţa – Maroc. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT