News

Se redeschid spitalele pentru cazurile care nu reprezintă urgență. Anunțul autorităților. Video

15.05.2020 | 08:31
Se redeschid spitalele pentru cazurile care nu reprezinta urgenta Anuntul autoritatilor Video
ADVERTISEMENT

Pacienții care nu reprezintă o urgență pot ajunge la spital începând de vineri, 15 mai, după ce autoritățile au anunțat redeschiderea unităților medicale și pentru astfel de cazuri.

Se redeschid spitalele pentru cazurile care nu reprezintă urgență

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, joi seară, că se va redeschide serviciul de asistenţă medicală ambulatorie în spitale pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă.

ADVERTISEMENT

”Se reia asigurarea asistenţei medicale ambulatorie pentru cazurile care nu reprezintă urgenţă şi care nu au potenţial de agravare”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Condiţia pentru deschidere este organizarea activităţii astfel încât consultaţiile să fie efectuate doar cu programare şi interzicerea staţionării pacienţilor în zonele de aşteptare.

ADVERTISEMENT

România a ajuns la 1.053 de decese cauzate de coronavirus

”Alte condiții sunt internarea pacienţilor care nu sunt urgenţe medicale la nivelul unităţilor medicale non-COVID și menţinerea interdicţiilor de acces a aparţinătorilor”, a spus Arafat.

În schimb șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că este obligatorie organizarea unui sistem de informare a aparținătorilor despre starea pacienţilor internaţi.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat joi de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 16.247, iar numărul deceselor este de 1.053

Guvernul a reglementat joi, prin Ordonanță de Urgență, instituirea stării de alertă. Starea de alertă va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Conform Legii 24/2000, Ordonanțele adoptate de Guvern pot intra în vigoare doar după trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Așadar, vor exista trei zile de vid legislativ, în perioada 15-18 mai, în care oamenii vor putea face ce vor, fără a fi trași la răspundere, cu toate că președintele Klaus Iohannis sau anumiți guvernanți susțin contrariul.

ADVERTISEMENT