Sport

Se retrage Marius Șumudică din fotbal? Anunț surprinzător al antrenorului la împlinirea vârstei de 52 de ani

Marius Șumudică (51 de ani), actualul antrenor al lui Al-Raed, e gata să renunțe la fotbal! A făcut deja anunțul. De ce a luat această decizie radicală.
02.03.2023 | 12:25
Se retrage Marius Sumudica din fotbal Anunt surprinzator al antrenorului la implinirea varstei de 52 de ani
Marius Șumudică a antrenat prima echipă în 2005. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori români din ultimii ani, își ia adio de la fotbal după aproape 20 de ani de antrenorat și alți 14 ca jucător profesionist.

Marius Șumudică aruncă bomba: „Fotbalul va fi istorie pentru mine”

Marius Șumudică e pe locul 10 în campionatul Arabiei Saudite cu Al-Raed, iar antrenorul nu are de gând să își mai prelungească contractul la finalul sezonului. Cel mai probabil va continua ca analist TV și va rămâne aproape măcar sufletește de Rapid.

ADVERTISEMENT

„În data de 4 martie 2023, mai exact peste două zile, împlinesc 52 de ani. A sosit vremea să stau mai mult alături de frumoasa mea familie, pe care, datorită fotbalului, am neglijat-o într-o mare măsură”, și-a explicat „Șumi” decizia total neașteptată.

Șumudică a luat în calcul toate plusurile și minusurile, însă fotbalul va fi de acum în plan secund: „Îmi cer scuze familiei și promit că foarte curând ei vor fi pe primul plan, cu riscul de a spune stop meseriei de antrenor. Fotbalul mi-a dat totul, dar familia mea merită mai multă atenție”.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, mesaj emoționant: „Vă iubesc și vă promit că mă voi dedica vouă cât mai curând”

Marius Șumudică a transmis un mesaj emoționant celor dragi: „Vă iubesc și vă promit că mă voi dedica vouă cât mai curând. În maxim câteva săptămâni, fotbalul va fi istorie pentru mine. Îmi iubesc soția, copiii, părinții, și Dumnezeu îmi spune că trebuie să fac acest pas”.

Rapidistul a câștigat de-a lungul carierei de antrenor trei trofee: titlul de campion cu Astra Giurgiu (2015-2016) și Supercupa României (2016). A primit o medalie de campion și după titlul reușit de CFR Cluj, chiar dacă a plecat după șase etape din Gruia, dar a lăsat echipa pe primul loc. A fost ales și antrenorul anului în Arabia Saudită în 2019.

ADVERTISEMENT

Ce echipe a antrenat Marius Șumudică de-a lungul carierei

Marius Șumudică și-a început cariera de antrenor principal la Rocar în 2005. A mai antrenat pe Inter Gaz, Progresul, Farul Constanța, Gloria Bistrița, Rapid București, AO Kavala, Astra Ploiești, FC Brașov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, Al-Shabab, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, Kayserispor sau Al-Shabab.

A fost aproape de cea mai mare performanță la Gaziantep Gazisehir, unde a fost pentru scurt timp lider în SuperLiga Turciei. Le-a mai antrenat și pe Rizespor, CFR Cluj, Yeni Malatyaspor, Al-Shabab din nou și Al-Raed.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică a fost aproape să o antreneze și pe FCSB însă nu s-a înțeles în cele din urmă cu Gigi Becali. În cupele europene, a reușit să o califice pe Astra Giurgiu în șaisprezecimile Europa League, dintr-o grupă cu AS Roma, Viktoria Plzen și Austria Viena.

ADVERTISEMENT