Sport

Se știu grupele Turneului Campioanelor 2022. Unde se vede și care sunt premiile puse în joc. Foto

Au fost stabilite grupele Turneului Campioanelor, competiție în care se înfruntă cele mai bune opt jucătoare de tenis ale sezonului.
29.10.2022 | 11:14
Se stiu grupele Turneului Campioanelor 2022 Unde se vede si care sunt premiile puse in joc Foto
S-au aflat cele două grupe de la Turneul Campioanelor 2022. Sursă foto: Twitter - @WTA.
ADVERTISEMENT

Turneul Campioanelor și-a schimbat locația anul acesta. Competiția în care evoluează cele mai bune opt tenismene ale anului se va desfășura la Forth Worth, Texas, Statele Unite ale Americii și va fi televizată de DigiSport în perioada 31 octombrie – 7 noiembrie.

Se știu grupele Turneului Campioanelor 2022

Cele opt jucătoare calificate la Turneul Campioanelor au fost repartizate în două grupe a câte patru. Astfel, din grupa ”Tracy Austin” fac parte liderul mondial Iga Swiatek, Cori Gauff (4 WTA), Caroline Garcia (6 WTA) și Daria Kasatkina (8 WTA). Primele două clasate din fiecare grupă merg în semifinale.

ADVERTISEMENT

În cealaltă grupă ”Nancy Richey” se vor înfrunta Ons Jabeur (2 WTA), Jessica Pegula (3 WTA), Maria Sakkari (5 WTA) și Aryna Sabalenka (7 WTA).

Cele două grupe poartă numele a două jucătoare americane, foste câștigătoare de Grand Slam. Tracy Austin a fost lider mondial cu două triumfuri în palmares la US Open (în 1979 și 1981). NancyRichey, fostă ocupantă a locului 2 WTA, a câștigat trofeele de la Australian Open (1967) și Roland Garros (1968) și are alte 4 finale pierdute.

ADVERTISEMENT

Premii uriașe puse în joc la Turneul Campioanelor

WTA pune la bătaie un premii totale în valoare de 5 milioane de dolari în ceea ce privește ediția din acest an. Suma va fi împărțită astfel:

  • Fiecare victorie este recompensată cu 110.000 de dolari
  • Calificarea în semifinală aduce jucătoarelor 30.000 de dolari extra
  • Câștigătoarea turneului va încasa 1,24 milioane de dolari, în afară de premiile obținute pe parcursul competiției
  • Finalista, care nu va pune mâna pe trofeu, primește 420.000 de dolari.
ADVERTISEMENT

Tot în cursul zilei de vineri, când au fost stabilite componența celor două grupe, a avut loc și petrecerea jucătoarelor înainte de bătăliile din teren. Tenismenele de top au lăsat la o parte echipamentul de tenis și și-au etalat ținutele elegante.

Jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor. Sursă foto: Twitter - @WTA.
Jucătoarele calificate la Turneul Campioanelor. Sursă foto: Twitter – @WTA.

În ceea ce privește competiția la dublu, grupele arată astfel:

  • Grupa „Rosie Casals”: Krejcikova & Siniakova, Gauff & Pegula, Yang & Xu, Krawczyk & Schuurs
  • Grupa „Pam Shiver”: Dabrowski & Olmos, Kudermetova & Mertens, Kichenok & Ostapenko, Danilina & Haddad Maia
ADVERTISEMENT

Simona Halep, finală pierdută în 2014 cu Serena Williams la Turneul Campioanelor

Simona Halep a fost în pole-position în acest an pentru calificarea la Turneul Final din Statele Unite. Totuși, după operația la nas și divorțul cu Toni Iuruc, factori care au determinat-o să anunțe că nu va mai juca tenis în 2022, pentru campioana din România a urmat o perioadă foarte dificilă, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

În 2014, sportiva din România îi administra Serenei Williams, în grupe, una dintre cele mai dure înfrângeri suferite de americancă, scor 6-0, 6-2.

Totuși, Simona avea să joace finala desfășurată atunci la Singapore tot în fața Serenei Williams, care avea să se impună cu 6-3, 6-0.

ADVERTISEMENT