Sport

US Open de coșmar pentru Simona Halep: a divorţat de Toni Iuruc, a pierdut în primul tur și a fost depistată pozitiv cu Roxadustat

US Open 2022 a fost de coşmar pentru Simona Halep. La New York s-a produs ruptura de Toni Iuruc, a pierdut în primul tur şi a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.
22.10.2022 | 08:15
US Open de cosmar pentru Simona Halep a divortat de Toni Iuruc a pierdut in primul tur si a fost depistata pozitiv cu Roxadustat
Simona Halep, la US Open, alături de antrenorul Patrick Mouratoglou. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep aborda turneul de la US Open 2022 cu mari speranţe. Jucătoarea de tenis câştigase anterior titlul la Toronto şi era văzută una dintre marile favorite ale turneului de la Flushing Meadows.

US Open de coșmar pentru Simona Halep! Ruptura totală de Toni Iuruc a fost la New York

Doar că la New York, totul a fost un coşmar pentru Simona Halep. Înainte de startul turneului, soţul Toni Iuruc călătorit pentru a fi alături de Simona, însă acolo s-a produs ruptura definitivă dintre cei doi.

ADVERTISEMENT

Cu câteva zile înaintea turneului cei doi s-au pozat împreună în New York, însă între cei doi au fost mai multe discuţii tensionate care au dus la divorţ. Deşi a călătorit în Statele Unite pentru a fi alături de soţia lui, Iuruc a plecat înainte de primul meci al Simonei Halep.

Iar la câteva zile după turneul de la US Open, cei doi au oficializat despărţirea la notar. Toate aceste probleme şi-au pus amprenta pe evoluţia Simonei Halep la turneul american, acolo unde a făcut un meci foarte modest.

ADVERTISEMENT

Evoluţie lamentabilă în primul tur! Eliminată de o sportivă de pe locul 124 WTA

Românca a pierdut în trei seturi, 2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur din Ucraina, o sportivă în vârstă de 20 de ani, clasată pe atunci pe locul 124 WTA. După meci, Simona Halep a refuzat să meargă la conferinţa de presă obligatorie.

La ceva mai mult de două luni de la finalul turneului de la US Open, Simona Halep a primit cea mai grea lovitură. A fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanţă care se află pe lista celor interzise de WADA.

ADVERTISEMENT

Românca este suspendată provizoriu şi va avea parte de cel mai greu meci: “lupta pentru dreptate”!

Românca a fost suspendată provizoriu şi viitorul carierei este incert. Fostul lider mondial WTA a postat un mesaj pe pagina oficială de Instagram prin care anunţă că acum începe cel mai dificil meci al carierei, cel pentru dreptate.

Simona Halep a declarat că nu a luat niciodată în calcul să trişeze şi că se simte trădată, fapt care ar putea ridica suspiciuni în ceea ce priveşte echipa care a fost alături de jucătoarea din România în ultimele luni:

ADVERTISEMENT

“Azi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: lupta pentru dreptate. Am fost notificată că am ieşit pozitiv la o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă, ceea ce este cel mai mare şoc din viaţa mea.

Pe parcursul carierei mele, ideea de a trişa nu mi-a venit niciodată în minte, este împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt confuz şi sunt trădată”, a scris Simona Halep.

Simona Halep şi-a încheiat sezonul după US Open!

După US Open, Simona Halep a anunţat că sezonul 2022 este încheiat. Românca a decis să îşi facă o operaţie la nas şi să renunţe la şansele pe care le mai avea pentru calificarea la Turneul Campioanelor.

Obiectivul Simonei Halep în acest final de an a fost să facă o pregătire bună şi să înceapă sezonul 2023 la capacitate maximă. Planurile i-au fost date peste cap de testul pozitiv de la US Open, iar acum prioritatea este să îşi demonstreze nevinovăţia.

  • 31 de ani are Simona Halep
  • 1 an a durat căsnicia dintre Simona Halep şi Toni Iuruc
ADVERTISEMENT