Sport

Sepsi Sf. Gheorghe – Politehnica Iași 6-0, în etapa 22 din SuperLiga. Covăsnenii, start lansat în 2024

Sepsi Sfântu Gheorghe a învins fără drept de apel Politehnica Iași, scor 6-0, în primul din 2024 jucat în SuperLiga și o egalează pe Rapid în clasament.
19.01.2024 | 18:56
Sepsi Sf Gheorghe  Politehnica Iasi 60 in etapa 22 din SuperLiga Covasnenii start lansat in 2024
Sepsi Sf. Gheorghe - Politehnica Iași este primul meci oficial în SuperLiga din anul 2024. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
19-01-2024
13:36

Sepsi - Poli Iași 6-0 (F. Ilie 19 aut., C. Matei 35 pen., N. Păun 42, Kallaku 63, Ștefănescu 84, Bălașa 89 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze

Final de meci – Sepsi se impune cu un categoric 6-0 în fața Politehnicii Iași. Covăsnenii încep perfect anul 2024 și își depun candidatura pentru un loc în play-off.

sup

Min. 90+1 – Rondon scapă singur cu Lung, dar trage dezamăgitor pe lângă poartă.

Min. 89 – GOOOL Sepsi!!! Bouhenna îl faultează în careu pe Ștefănescu și Bălașa transformă cu ușurință lovitura de la 11 metri.

Min. 84 – GOOOL Sepsi!!! Ștefănescu își trece și el numele pe lista marcatorilor cu un șut fantastic de la 24 de metri.

Min. 63 – GOOOL Sepsi!!! Kallaku marchează imediat după ce intră pe teren cu un șut de la 16 metri, deviat decisiv de un fundaș al ieșenilor.

Min. 60 – Niczuly are o paradă extraordinară la șutul lui Marchioni.

Min. 42 – GOOOL Sepsi!!! Debeljuh se bate pentru o minge în careul ieșenilor, acesta sare la Păun și mijlocașul marchează cu un șut sec.

Min. 35 – GOOOL Sepsi!!! Cosmin Matei transformă cu siguranță penalty-ul acorda pentru un henț în careu comis de Martac.

Min. 29 – Ispas dă o pasă neglijentă înapoi, Lung încearcă să degajeze în disperare de cauză, dar este blocat de Debeljuh și mingea trece milimetric pe lângă poartă.

Min. 25 – Ștefănescu scapă din nou în dreapta și încearcă un șut din unghi, dar este blocat de Katanec.

Min. 19 – GOOOL Sepsi!!! Ștefănescu primește o minge în banda dreaptă, trece ușor de Katanec și șutează modest din unghi, dar mingea este deviată în proprie poartă de Florin Ilie.

Start de meci!

Sepsi: R. Niczuly – B. Oteliță, D. Ciobotariu, A. Kecskes, F. Ștefan – N. Păun – R. Varga, J. Rodriguez, C. Matei, M. Ștefănescu – G. Debeljuh. Rezerve: D. Moldovan, H. Gedo, M. Bălașa, D. Popsa, D. Oroian, A. Aganovic, D. Rența, S. Kallaku, I. Gheorghe: Antenor: B. Storck.

  • O absență importantă la Sepsi o reprezintă cea a lui Branislav Ninaj. Fundașul sloven este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Totodată, mijlocașul Isnik Alimi are probleme la genunchi.

Poli Iași: S. Lung – M. Martac, F. Ilie, M. Katanec, R. Ispas – C. Jatoba, C. Itu, J. Marchioni, R. Ion – A. Gheorghiță, S. Harrison. Rezerve: I. Ailenei, N. Samayoa, S. Ștefanovici, A. Hrib, D. Farcaș, S. Buș, V. Ilie. Antrenor: L. Grozavu.

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe – Politehnica Iași are loc vineri, 19 ianuarie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 22-a, fiind partida care deschide oficial noul an. Sepsi a avut, după aducerea germanului Bernd Storck pe bancă, un final excelent în 2023, trei victorii și un egal și e acum pe locul 5. Moldovenii ocupă poziția a 14-a, de baraj, dar antrenorul Leo Grozavu speră să poată aduna mai multe puncte și să urce în clasament.

Unde se joacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – Politehnica Iași, în etapa 22 din SuperLiga

Confruntarea Sepsi Sf. Gheorghe – Politehnica Iași se desfășoară vineri, 19 ianuarie, de la ora 17:00, pe stadionul echipei covăsnene, în etapa a 22-a din SuperLiga. Sepsi are o altă atitudine cu antrenorul german Bernd Storck și țintește cele trei puncte, pentru a-și consolida locul de play-off.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de revederea cu suporterii în acest an este posbil ca și în cazul în care temperatura va coborî serios, poate chiar sub 0 grade, ca în tribune să ia loc, mai mult în picioare, minim trei-patru mii de fani ai alb-roșilor. De la Iași nu prea avem suporteri la meciurile de afară, cu excepția distanțelor mai apropiate.

Cine transmite la TV partida Sepsi Sf. Gheorghe – Politehnica Iași

Partida Sepsi Sf. Gheorghe – Politehnica Iași se joacă vineri, 19 ianuarie, de la ora 17:00, pe stadionul echipei covăsnene, în etapa a 22-a din SuperLiga. Ea va fi transmisă în direct la TV pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 2. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Vor fi probleme destul de serioase pentru jucătorii celor două echipe din cauza vremii nefavorabile. Ziua de vineri, 19 ianuarie, va începe cu un regim de ploaie, dar pe parcurs se va transforma în lapoviță și apoi în ninsoare, maxima zilei fiind de 8 grade la ora prânzului, o temperatură care se va apropia, cu un grad sau două mai puțin și de ora jocului.

Ce absențe sunt în întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – Politehnica Iași

Sepsi nu a efectuat nici o mutare în perioada de iarnă până acum, dar conducerea clubului spune că se vor face în curând două sau trei. Asta după ce atacantul Damașcan a fost împrumutat până în vară la Lausanne Ouchy, în prima divizie elvețiană, iar Francisco Junior a fost pus pe liber după ce poliția a confirmat faptul că a fost prins băut la volam.

ADVERTISEMENT

La Politehnica Iași, unde jucătorii mai vechi așteaptă banii pe ultimele două rate contractuale din rata de la drepturile de televizare, sunt mișcări importante în ambele direcții. Au venit Alexandru Core (Viitorul Tg. Jiu), Hamza Saghiri (Viktoria Koln), Rachid Bouhenna (liber), Todor Todoroski (Zalaegerszeg), Denis Ciobanu (liber), Allanzinho (Santos), Bogdan Istrătie (Progresul Spartac), dar au și plecat Luis Phelipe (FCSB), Nicolás Del Priore (Dep. Maipú), Alexandru Anton (Ceahlăul), Andrei Ciobanu (Rapid, deja transferat la FC Voluntari).

Cote la pariuri la jocul Sepsi Sf. Gheorghe – Politehnica Iași

Casele de pariuri sunt încrezătoare în faptul că echipa covăsneană ar putea bifa a patra victorie cu germanul Storck la timonă și acordă lui Sepsi cota de 1,65 la victorie. Dacă moldovenii, care afară nu sunt niște mielușei și au mai venit cu puncte, ar da lovitura cota ar fi de 5,65. Șansă dublă „X2” are cotă de 2,90, iar un gol al oaspeților ajunge la cota de 1,75.

ADVERTISEMENT

La Sfântu Gheorghe avem cinci precedente, fără nici o victorie a ieșenilor. Sepsi a câștigat trei partide și două le-a încheiat la egalitate. Ultima victorie a gazdelor este din 2020. Sepsi are ca obiectiv un loc de play-off și pentru asta trebuie să facă acasă cât mai puțin greșiți, dacă se poate, deloc.

ADVERTISEMENT