Sport

Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova 2-1, semifinala Cupei României. Covăsnenii câștigă prima bătălie, dar nu și războiul

Sepsi Sf. Gheorghe a câștigat cu 2-1 prima manșă a semifinalei Cupei României contra Universității Craiova, dar calificarea în ultimul act se va tranșa pe 11 mai, în returul de pe „Ion Oblemenco”
20.04.2022 | 21:20
Sepsi Sf Gheorghe  Universitatea Craiova 21 semifinala Cupei Romaniei Covasnenii castiga prima batalie dar nu si razboiul
Cristi Marian Barbut si Nicusor Silviu Bancu in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si Universitatea Craiova, contand pentru Cupa Romaniei, desfasurat pe Sepsi Arena din Sfantu Gheorghe, 20 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
20-04-2022
16:30

Sepsi Sf. Gheorghe - Universitatea Craiova 2-1 (Ștefănescu 14, Golofca 86 / A. Ivan 55 pen.)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 86: GOOOL SEPSI! Acțiune fulger a gazdelor, mingea ajunge la Golofca, care înscrie cu un șut plasat din marginea careului mare.

Min. 71: Dimitrov trimite un șut-centrare de pe dreapta, Pigliacelli respinge de sub transversală.

Min. 55: GOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Andrei Ivan transformă cu siguranță lovitura de la 11 metri.

Min. 54: Dumitrescu preia greșit o minge în propriul careu, Gustavo îi fură mingea, este faultat și Radu Petrescu dictează penalty la semnalizarea asistentului.

Min. 51: Markovic reia cu capul din 7-8 metri, Niczuly se întinde și respinge în lateral.

Min. 49: Șutul lui Golofca trece peste poarta lui Pigliacelli.

Min. 46: Gustavo și Nistor au intrat la pauză la Universitatea Craiova în locul lui Roguljic și Bic.

Min. 45: Bărbuț șutează puternic din afara careului, Pigliacelli reușește să respingă.

Min. 42: Niczuly respinge cu piciorul șutul din unghi al lui Roguljic.

Min. 23: Acțiune a lui Bancu pe partea stângă, pasă în careu pentru Roguljic, al cărui șut este deviat în corner de un fundaș al gazdelor.

Min. 14: GOOOL SEPSI! Bărbuț se distrează pe partea dreaptă cu apărătorii olteni, pătrunde în careu, centrează pe 6 metri, Golofca nu reușește să reia cum trebuie, însă mingea ajunge la Ștefănescu, iar acesta o trimite în poarta goală.

Min. 13: Markovic șutează în diagonală, la colțul lung, de la marginea careului mare, însă balonul trece pe lângă bară.

Min. 3: Ștefănescu profită de o indecizie a lui Bic, scapă singur spre poartă, însă se precipită și este deposedat în momentul șutului de Screciu.

Min. 1: A început partida.

20-04-2022
15:38

Echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe - Universitatea Craiova

Au apărut echipele de start la Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova, cea de-a doua semifinală a Cupei României.

  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, A. Dumitrescu – Bărbuț, Vașvari, N. Păun, M. Ștefănescu – Golofca, Tudorie. Antrenor: Cristiano Bergodi
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – Bic, A. Crețu – Baiaram, Roguljic, A. Ivan – Markovic. Rezerve: Lazar, Vlădoiu, Cîmpanu, Nistor, Koljic, Gustavo, Constantin, Găman, Căpățînă. Antrenor:Laurențiu Reghecampf

Meciul Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova are loc miercuri, 20 aprilie, cu începere de la ora 19:30, în cadrul manșei tur a semifinalei Cupei României. Partida retur se va disputa la Craiova pe data de 11 mai, când, foarte probabil, se va decide echipa care va juca pentru trofeu.

Unde se joacă meciul Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova, în semifinalele Cupei României

Întâlnirea Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova se desfășoară miercuri, 20 aprilie, de la ora 19:30, pe noul și modernul stadion Municipal care poartă numele echipei reprezentative a orașului și a județului Covasna. Este interes major în jurul acestui meci.

ADVERTISEMENT

De regulă, tribunele stadionului Sepsi sunt destul de populate la partidele pe care echipa lui Cristiano Bergodi le susține acasă, dar acum, fiind vorba de posibilitatea atingerii unui obiectiv important, finala Cupei, interesul este mult mai mare, în plus fiind așteptați și suporteri ai oltenilor, cel puțin în jur de 200.

Cine transmite la TV partida Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova

Partida Sepsi Sf.Gheorghe – Universitatea Craiova se joacă miercuri, 2o aprilie, de la ora 19:30, pe stadionul echipei covăsnene, în manșa tur a semifinalei Cupei României și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1 (fost Look Plus). De asemenea, o mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Sfântu Gheorghe, miercuri, 20 aprilie, după o zi rece și ploioasă va urma una fără precipitații și cu o maximă care va urca până la 13 grade, dar la ora partidei nu vor fi mai mult de 8-9 grade, în cel mai bun caz. Meciul va fi condus de un arbitru experimentat, dar care nu e pe placul niciuneia dintre cele două echipe, bucureșteanul Radu Petrescu.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova

Este un meci extrem de important pentru ambii antrenori și de aceea orice problemă de lot la un jucător de bază poate avea consecințe dintre cele mai serioase asupra forței de exprimare a echipei și a calității jocului. În această situație se află fiecare echipă, căreia îi va lipsi o piesă de bază.

ADVERTISEMENT

La covăsneni, marele absent este jucătorul cel mai tehnic, capabil de ruperi de ritm și pătrunderi individuale, Anass Achahbar, grav accidentat de Albu de la Rapid. De la olteni mai mult ca sigur că nu va fi prezent charismaticul portar italian Mirko Pigliacelli, tăiat serios de cramponul lui Adrian Petre în finalul meciului de la Ovidiu.

Echipele probabile la Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova

  • Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, A. Dumitrescu – Așkovski, N. Păun, Eder – Bărbuț, Tudorie, M. Ștefănescu. Antrenor: Cristiano Bergodi
  • Universitatea Craiova: Lazar – Vătăjelu, V. Găman, Screciu, Bancu – Mateiu, A. Crețu – Gustavo, Baiaram, A. Ivan – Markovic. Antrenor: Laurențiu Reghecampf
ADVERTISEMENT

Cote la pariuri la jocul Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova

Deși Universitatea Craiova evoluează în play-off și este într-o formă excelentă, victorii la rând cu FCSB la București, acasă cu CFR Cluj și la Ovidiu, cu Farul, casele de pariuri o dau favorită pe Sepsi, echipă din play-out, ce e drept și ea cu un parcurs bun, cotă 2,35. Oltenii au primit 3,30 pentru a pleca ei victorioși. Șansă dublă X2 are cotă 1,60, iar un gol al oaspeților cotă 1,55.

S-ar putea ca această cotă favorabilă echipei lui Bergodi să fie justificată și de faptul că în ultimele șase partide, unde s-au jucat ele, Craiova nu a câștigat iar în acest sezon, în cel regulat, covăsnenii s-au impus acasă cu 3-1, un scor destul de concludent.

ADVERTISEMENT