Sport

Eurosport s-a repliat după presiunea pusă de fani! Simona Halep – Alize Cornet, de la Australian Open 2022, se transmite la TV

Eurosport s-a reorientat după premiera negativă înregistrată la meciul dintre Simona Halep și Danka Kovinic, atunci când partida n-a fost difuzată la TV, și va transmite duelul din optimile AO 2022, cu Alize Cornet.
23.01.2022 | 15:11
Eurosport sa repliat dupa presiunea pusa de fani Simona Halep  Alize Cornet de la Australian Open 2022 se transmite la TV
Eurosport s-a repliat după presiunea pusă de fani! Simona Halep - Alize Cornet, de la Australian Open 2022, se transmite la TV. Sursă foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Veste excelentă pentru fanii tenisului din România și în special pentru cei ai Simonei Halep. Eurosport va transmite în direct, la TV, confruntarea dintre a 15-a jucătoare a lumii și Alize Cornet. Cele două sunt adversare în optimile de finală ale Australian Open 2022.

Partida se va disputa pe 24 ianuarie, pe Rod Laver Arena, în noaptea de duminică spre luni, nu mai devreme de ora 04:00, după partida dintre Danielle Collins și Elise Mertens.

ADVERTISEMENT

Eurosport s-a repliat și schimbă strategia! Meciul cu Alize Cornet, de la Australian Open 2022, se vede la TV

Presiunea pusă de FANATIK și mai ales de fanii fostului lider mondial a fost de bun augur și, astfel, toți românii vor putea să o vadă pe Simona la lucru, în încercarea ei a atinge faza sferturilor de finală a Grand Slam-ului de la „Antipozi”.

Partida din turul al treilea, câștigată de sportiva din Constanța în fața lui Kovinic, scor 6-2, 6-1, a stârnit un val imens de critici din cauza netelevizării ei de către Eurosport. La ora la care Halep o înfrunta pe muntenegerancă, Eurosport 1 a  transmis duelul dintre Vondrousova și Sabalenka, în timp ce Eurosport 2 difuza meciul Kanepi – Inglis.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, cine a vrut să o vadă în direct pe Simona Halep calificându-se în optimile Australian Open 2022, a trebuit să plătească, accesând Eurosport Player, acolo unde se poate intra doar pe bază de abonament.

„Bombardament” de critici la adresa canalului Eurosport

Fără ca postul pan-european să anunțe oficial de ce nu a difuzat pe micile ecrane meciul dintre Halep și Kovinic, telespectatorii au luat foc pe rețelele de socializare, mulți dintre aceștia rămânând șocați că s-au trezit degeaba în miez de noapte.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre fani au suspectat decizia celor de la Eurosport ca fiind una strict de marketing, pentru a forța creșterea numărului de abonamente pentru Eurosport Player.

„Rușine, Eurosport! Meciul Simonei n-ați putut să îl dați! Ne-am trezit la 03:00 degeaba!”, a fost reacția furioasă a unei telespectatoare. „Să vă fie rușine! Avem și noi o mândrie a țării și ați dat de pământ și cu Simonica, dar și cu noi, care plătim un cablu ca să vedem ce? Alte jucătoare? Rușine să vă fie!”, a adăugat un alt fan nemulțumit.

ADVERTISEMENT

15 lei pe lună costă un abonament Eurosport Player, dar strategia postului poate avea efect de bumerang. „De cinci ani am plătit abonamentul la Eurosport Player, dar pentru meciul de noapte al Simonei, nu mai vedeţi un leu în viaţa vostră de la mine”, a răbufnit un alt telespectator.

Au fost însă și fani care au avut puterea de a face haz de necazul situației și, în loc să tune și să fulgere, au preferat să îi ironizeze pe cei de la Eurosport cu comentarii precum „Pe la sfârșitul meciului începe transmisiunea de schi” sau „Oare dacă ajunge în finală o să o daţi în direct? Sau o vedem în reluare?”.

Cum au reacționat telespectatorii când au aflat că vor vedea Simona Halep – Alize Cornet

Deși sunt fericiți că vor putea urmări la TV încercarea Simonei Halep de a accede în sferturile primului Grand Slam al anului, mulți dintre telespectatori sunt sceptici în privința seriozității celor de la Eurosport.

„Și, o să îl vedem ca data trecută?”, „Sper să vă țineți de cuvânt de această dată” sau „Mă pun să fac de acum abonament preventiv la Eurosport Player, HBO GO, Prime, Look+? Doar salariul e 1400 de euro, nu lei… Ne permitem”, au fost primele reacții sarcastice ale internauților.

„Îl vedem în direct sau în reluare?”

Practic, decizia Eurosport de a nu da la TV meciul cu Danka Kovinic i-a făcut pe fanii Simonei Halep să nu se poată bucura pe deplin de faptul că vor vedea așa cum își doresc partida cu Cornet. „Eurosport, aveți grijă cu meciurile live pe TV, încet încet deveniți surpriza neplăcută de la AO! Eurosport Player e o mare porcărie”, „Îl vedem în direct sau în reluare?”, „Are rost să ne trezim sau va fi iar pe Player?” sau „Noi stăm cu pumnii strânși pentru Simona și voi poate iar vă bateți joc de noi… Succes! Hai, Simona”, au fost cuvintele prin care alți telespectatori și-au spus oful.

Simona Halep are toate motivele să le facă o bucurie fanilor români. Cum Eurosport își ia revanșa față de telespectatori, așa vrea să o facă și a 15-a jucătoare a lumii în fața lui Alize Cornet. Partida din optimile Australian Open 2022 va reprezenta a cincea confruntarea directă dintre cele două, iar, momentan, scorul este 3-1 în favoarea franțuzoaicei. Halep și Cornet n-au mai fost însă adversare din 2015, singurul succes obținut de româncă fiind cel din urmă cu nouă ani, de la Sofia, când s-a impus în două seturi, 6-4, 6-4.

ADVERTISEMENT