Sport

Românii, furioși după decizia Eurosport de a nu transmite la tv meciul Simonei Halep: “Rușine națională! Doar banii vă interesează!”

Pentru prima dată în istoria participărilor Simonei Halep în turneele de Grand Slam, un meci al româncei nu a putut fi urmărit la tv în România. Telespectatorii au avut reacții virulente la adresa Eurosport.
22.01.2022 | 19:27
Meciul Simonei Halep nu a fost transmis la tv. Fanii au avut reacţii virulente. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open după ce a învins-o fără drept de apel pe Danka Kovinic, scor 6-2, 6-1. Acest meci a marcat o premieră negativă în mass-media din România. Este primul meci al Simonei Halep din istoria participărilor ei în turneele de Grand Slam care nu se vede la tv.

Eurosport, deținătorul drepturilor tv de la turneul de Grand Slam australian, a luat decizia de a nu transmite meciul Simonei Halep din turul trei, așa cum FANATIK a anunțat. În schimb, acesta a putut fi urmărit pe platforma online Eurosport Player.

ADVERTISEMENT

Telespectatorii, furioși după decizia Eurosport de a nu transmite la tv meciul Simonei Halep

Postul pan-european nu a anunțat un motiv oficial pentru care confruntarea dintre Simona Halep și Danka Kovinic nu a fost transmis la tv ci doar pe platforma Eurosport Player și până la această oră nu a emis niciun comunicat referitor la această situație.

Însă, este posibil ca această decizie să fie o strategie de atragere a telespectatorilor pe platforma online a postului, mai ales că accesul se face pe bază de abonament lunar, iar meciul Simonei odată transmis exclusiv doar pe Eurosport Player ar fi atras un număr mare de abonați.

ADVERTISEMENT
Comentarii suporteri
Comentarii suporteri

Tsunami pe reţelele de socializare: “Ne-am trezit la ora 03:00 degeaba!”

Așa cum era de așteptat, fanii tenisului care s-au trezit cu noaptea în cap să urmărească meciul dintre Halep și Kovinic, programat la ora 03:00 dimineaţa, nu au fost deloc încântați de decizia postului. Pe paginile de Facebook s-a iscat un adevărat tsunami la adresa Eurosport România după această decizie.

Fanii i-au acuzat pe cei care conduc postul tv că le pasă doar de bani şi vânzarea abonamentelor pentru Eurosport Player și nu au respect pentru sportivii români, dar și pentru telespectatori: “Rușine, Eurosport! Meciul Simonei n-ați putut să îl dați! Ne-am trezit la ora 03:00 degeaba!”, a fost unul dintre comentarii.

ADVERTISEMENT
comentariile fanilor
comentariile fanilor

“Oare dacă ajunge în finală o să o daţi în direct? Sau o vedem în reluare”

Dacă planul Eurosport a fost acela de a atrage noi abonaţi pe platforma online, acolo unde accesul costă 15 lei lunar, decizia de a nu transmite meciul a stârnit contrariul: “De cinci ani am plătit abonamentul la Eurosport Player, dar pentru meciul de noapte al Simonei, nu mai vedeţi un leu în viaţa vostră de la mine”, a scris un telespectator furios.

Unii fani au făcut haz de necaz de această situaţie şi s-a întrebat dacă măcar finala va fi transmisă dacă ajunge Simona Halep acolo: “Oare dacă ajunge în finală o să o daţi în direct? Sau o vedem în reluare”.

ADVERTISEMENT
Comentariile fanilor
Comentariile fanilor

“Să nu transmiţi meciul Simonei, dar să transmiţi alte două meciuri de fete înseamnă lipsă de respect”

Dacă meciul Simonei Halep nu a fost transmis în direct pe Eurosport, postul pan-european a transmis live alte două meciuri de la Australian Open pe cele două posturi tv: Clara Tauson – Danielle Collins, respectiv Alize Cornet – Tamara Zidansek.

Faptul că alte două meciuri de la Australian Open au fost transmise live pe posturile Eurosport a turnat gaz pe foc: “Campioana noastră nu a meritat să fie transmisă live? Ruşine!” sau “Să nu transmiţi meciul Simonei, dar să transmiţi alte două meciuri de fete înseamnă lipsă de respect”.

Mai mult, fanii au remarcat şi faptul că meciul Simonei Halep de la dublu, disputat cu o zi în urmă, a fost transmis de Eurosport. Halep şi Ruse au pierdut în două seturi cu dublul Cristian / Petkovic, scor 4-6, 0-6. Astfel, este clar că decizia de a nu transmite meciul din turul trei al Simonei le-a aparţinut celor de la Eurosport România.

Comentariile fanilor
Comentariile fanilor

Fanii, furioşi că s-au simţiţi forţaţi să plătească abonament şi la Eurosport Player: “Voi chiar vă bateţi joc de noi”

Fanii români au fost foarte supăraţi de faptul că pe lângă abonamentul tv, mulţi dintre ei sunt acum obligaţi să plătească şi un abonament la Eurosport Player, însă meciul Simonei Halep de pe platformă nu a fost comentat:

“Cât puteţi fi de nesimţiţi? Plătesc abonamentul tv la Digisport şi Eurosport şi nu văd nimic, mai plătesc şi abonament la Eurosport Player să văd meciul necomentat, voi chiar vă bateţi joc de noi. Sunteţi de toată jena, numai în România aşa ceva”, a scris un fan al tenisului.

Comentariile fanilor
Comentariile fanilor

Mai mulţi telespectatori au distribuit materialul din FANATIK care îi anunţa pe iubitorii tenisului cu o seară înainte că meciul Simona Halep – Danka Kovinic nu va fi transmis în direct la tv.

Fanii au distribuit materialul din Fanatik
Fanii au distribuit materialul din Fanatik

Ironii după un alt incident: “Poate pe la finalul meciului începe transmisiunea de schi”

Decizia de nu transmite meciul Simonei Halep în direct la tv vine după ce Eurosport a luat o altă decizie controversată, taxată de fanii tenisului. La scorul de 5-5 în setul decisiv al confruntării Osaka – Anisimova, postul a întrerupt transmisia pentru a transmite o competiţie de schi:

“Poate pe la finalul meciului începe transmisiunea de schi”, a fost comentariul unui telespectator, care a făcut haz de necaz pe seama situaţiei.

Comentariile fanilor
Comentariile fanilor

Fanii au cerut celor de la Eurosport să motiveze situaţia

Mulţi oameni le-au cerut celor de la Eurosport să motiveze această decizie sau măcar să aibă decenţa de a le cere scuze celor care s-au trezit la ora 03:00 pentru a vedea la tv meciul Simonei Halep:

“Ar fi interesantă o luare de poziţie din partea Eurosport, în care să îşi motiveze decizia. Aici ne batem gura de pomană, nu va răspunde nimeni”, a scris un utilizator.

Pentru prima oară în istoria participărilor Simonei Halep în turneele de Grand Slam când meciul nu se vede la tv

Este pentru prima dată când un meci al Simonei Halep din istoria participărilor ei de Grand Slam nu se vede la tv în România. Din anul 2010, toate meciurile lui Halep au putut fi urmărite de telespectatori.

Şi nu vorbim de orice jucătoare, ci de un fost lider mondial care a câştigat două trofee de Grand Slam şi a jucat alte trei finale.

În trecut, Eurosport a găsit soluţia de a transmite meciurile românilor

Eurosport obişnuia să transmită toate meciurile în care erau implicaţi sportivii români în turneele de Grand Slam, astfel că această schimbare de strategie a fost şocantă pentru telespectatorii treziţi la ora 03:00 să vadă meciul.

În trecut, când grila de programe era stabilită din străinătate, Eurosport România avea posibilitatea ca pe varianta standard definition (SD) a postului Eurosport 1 să transmită meciurile cu participare românească în competiţiile de Grand Slam.

Astfel, pe posturile HD (high-definition), grila era cea stabilită de la Paris, iar pe SD (standard definition), erau meciurile cu participare românească, astfel încât telespectatorii din România să poată urmări prestaţiile propriilor sportivi.

Se vede la tv meciul din optimi cu Alize Cornet?

Eurosport a schimbat strategia şi a decis să mute meciul Simonei Halep din turul trei exclusiv online. Rămâne de văzut dacă a fost un episod singular sau postul pan-european ia în calcul să procedeze aşa şi cu următoarele meciuri.

Simona Halep va juca în optimile de finală de la Australian Open împotriva franţuzoaicei Alize Cornet. În mod ironic, Eurosport a transmis meciul adversarei de luni, care a evoluat la aceeaşi oră cu Halep.

Eurosport, în tăcere. Fanatik a cerut un punct de vedere oficial

FANATIK i-a contactat atât pe reprezentanţii Eurosport România, dar şi pe cei de la Discovery, grupul de care aparţine postul de sport. Deşi au promis că vor veni cu un punct de vedere, pentru moment reprezentanţii postului nu ne-au comunicat nimic.

“Sunteţi conştienţi că în oricare altă ţară, aceeaşi decizie de a nu difuza meciul în direct al unui reprezentant din Marea Britanie, Franţa, Germania… s-ar fi lăsat cu un scandal naţional. Măcar de bun simţ, cereţi-vă scuze!”, telespectator furios după ce Eurosport nu a transmis pe tv meciul Simonei Halep

  • 15 lei lunar costă abonamentul pe platforma Eurosport Player
  • 2 românce s-au calificat în optimi la Australian Open (Simona Halep şi Sorana Cârstea)
ADVERTISEMENT