Sport

Simona Halep, anunțată pe lista jucătoarelor pentru WTA Madrid Open. Toată crema tenisului vine în Spania

Simona Halep a ratat câteva turnee importante din cauza unei accidentări la coapsă, dar este pregătită să revină pe teren pentru sezonul de zgură și este pe lista participantelor la WTA Madrid Open.
06.04.2022 | 11:06
Simona Halep anuntata pe lista jucatoarelor pentru WTA Madrid Open Toata crema tenisului vine in Spania
Simona Halep a ratat câteva turnee importante din cauza unei accidentări la coapsă, dar este pregătită să revină pe teren pentru sezonul de zgură și este pe lista participantelor la WTA Madrid Open. Sursă foto: EPA-EFE/JUANJO MARTINEZ
ADVERTISEMENT

Din cauza acestei probleme medicale, fostul lider mondial nu a putut să participe la competițiile de la Miami și Charleston și va rata și meciul României împotriva Poloniei din Billie Jean King Cup.

Simona Halep, confirmată pentru WTA Madrid Open

Revenită în România după ce a făcut semifinale la Indian Wells, campioana noastră a început recuperarea alături kinetoterapeutul francez Louis Fresneau, colaboratorul Academiei Patrick Mouratoglou.

ADVERTISEMENT

Nu se știe exact momentul în care Simona Halep va reveni în circuit, dar organizatorii WTA Madrid Open au trecut-o pe lista cu jucătoarele participante la actuala ediție, care se va desfășura în perioada 28 aprilie – 7 mai.

Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 30 de ani, are amintiri plăcute din capitala Spaniei, acolo unde s-a impus la edițiile din 2016 și 2017. Anul trecut, ea a ajuns până în turul 3, acolo unde a fost eliminată de Elise Mertens.

ADVERTISEMENT

La Madrid vor mai veni actualul lider WTA, Iga Swiatek, deținătoarea trofeului, Aryna Sabalenka, favoritele gazdelor, Paula Badosa și Garbine Muguruza, campioana de la Roland Garros, Barbora Krejcikova, Karolina Pliskova, Victoria Azarenka, Angelique Kerber, Petra Kvitova, Emma Răducanu, Leylah Fernandez sau Coco Gauff.

Țiriac a vândut turneul de la Madrid pentru o sumă uriașă

Miliardarul român Ion Țiriac a vândut licența de organizare a turneului de la Madrid pe care o deținea din 2009. Noul proprietar al licenței este compania IMG care organizează, între altele, și Miami Open.

ADVERTISEMENT

Deși prețul a fost ținut secret la început, în raportul întocmit de Endeavour, grup din care face parte IMG, se arată că aceasta îi va oferi lui Țiriac nu mai puțin de 360 de milioane de euro, plus alte 30 de milioane de euro ce vor fi virate în următorii doi ani.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, rămâne de văzut dacă WTA Madrid Open va fi turneul la care își va face revenirea în circuit sau refacerea după accidentare va fi mai rapidă și va putea merge și la Porsche Tennis Grand Prix de la Stuttgart (18-24 aprilie).

ADVERTISEMENT

Apoi, fostul lider mondial va merge la Internaționalele Italiei de la Roma (9-15 mai), pentru ca totul să culmineze cu prezența la Roland Garros (22 mai – 5 iunie), al doilea turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT
Tags: