Sport

Simona Halep ar putea să îşi încheie cariera după ce a fost depistată pozitiv! Câţi ani de suspendare riscă fostul lider mondial

Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat şi riscă să îşi încheie cariera sportivă dacă Federaţia Internaţională va decide suspendarea maximă pentru această substanţă.
21.10.2022 | 19:55
Simona Halep ar putea sa isi incheie cariera dupa ce a fost depistata pozitiv Cati ani de suspendare risca fostul lider mondial
Simona Halep, depistată pozitiv. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Şocul finalului de an în tenis este ştirea că Simona Halep a fost depistată pozitiv la Roxadustat. Jucătoarea de tenis a picat testul doping la US Open şi a fost suspendată provizoriu de Federaţia Internaţională.

Simona Halep ar putea să îşi încheie cariera după ce a fost depistată pozitiv! Riscă o suspendare de patru ani

Simona Halep riscă să îşi încheie cariera dacă va primi suspendarea maximă pentru acest caz de dopaj. Jucătoarea de tenis în vârstă de 31 de ani plănuia o revenire puternică în noul sezon, însă acum trebuie să se concentreze pe o altă luptă: cea pentru a-şi face dreptate.

ADVERTISEMENT

Roxadustat este o substanţă interzistă inclusă de Agenţia Mondială Antidoping în aceeaşi secţiune cu eritropoietină (EPO), iar sancţiunea prevăzută pentru pentru consumul unor asemenea substanţe este de patru ani.

Roxadustat oferă o rezistenţă mai mare la efort!

Este un medicament utilizat pentru tratarea anemiei la pacienţii cu complicaţii renale, deoarece creşte producţia de globule roşii care facilitează transportul oxigenului în sânge. În sport, asta se traduce printr-o rezistenţă mai mare.

ADVERTISEMENT

Suspendarea maximă este sinonimă cu retragerea din activitate a Simonei Halep. Ar avea 35 de ani în momentul în care ar putea reveni de pe teren, iar patru ani de suspendare este o perioadă foarte lungă în care să te pregăteşti fără să ai dreptul să joci un meci oficial.

“Este cel mai mare şoc din viaţa mea”

Simona Halep a emis un comunicat prin care anunţă că va lupta pentru onoare şi pentru dreptate, spunând că vrea să facă tot ce este posibil să îşi susţină nevinovăţia:

ADVERTISEMENT

“Azi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: lupta pentru dreptate. Am fost notificată că am ieşit pozitiv la o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă, ceea ce este cel mai mare şoc din viaţa mea.

Pe parcursul carierei mele, ideea de a trişa nu mi-a venit niciodată în minte, este împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt confuz şi sunt trădată.

ADVERTISEMENT

“Nu este vorba despre titluri sau despre bani, este vorba despre onoare”

O să lupt până la capăt să demonstrez că nu am luat niciodată cu intenţie substanţe interzise şi am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală.

Nu este vorba despre titluri sau despre bani, este vorba despre onoare şi povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a spus Simona Halep.

  • 31 de ani are Simona Halep
  • 9 este locul WTA pe care îl ocupă Halep
ADVERTISEMENT