Sport

Simona Halep, cea mai slabă prestaţie la Roland Garros în ultimii 7 ani! Ce loc ocupă românca în clasamentul WTA

Simona Halep a avut cea mai slabă prestaţie la Roland Garros în ultimii 7 ani. Fostul lider mondial a părăsit turneul de la Paris în turul doi, fiind învinsă de Qinwen Zheng: 6-2, 2-6, 1-6.
26.05.2022 | 20:17
Simona Halep cea mai slaba prestatie la Roland Garros in ultimii 7 ani Ce loc ocupa romanca in clasamentul WTA
Simona Halep, la Roland Garros
ADVERTISEMENT

Simona Halep a părăsit turneul de la Roland Garros în turul doi. Românca a suferit o înfrângere dureroasă în faţa lui Qinwen Zheng, scor 6-2, 2-6, 1-6. În vârstă de 19 ani, Zheng a revenit de la 2-6, 1-2 şi din acel moment a reuşit să câştige 11 game-uri şi să cedeze doar unul singur.

Simona Halep, cea mai slabă prestaţie la Roland Garros în ultimii 7 ani!

Pentru Simona Halep este cea mai timpurie eliminare de la Roland Garros din 2015 încoace. Atunci, românca a părăsit turneul tot în turul secund, după o înfrângere şoc în faţa Mirjanei Lucic Baroni, din Croaţia, scor 5-7, 1-6.

ADVERTISEMENT

Au urmat ani în care Simona era o prezenţă constantă în fazele finale ale turneului, apogeul fiind atins în 2018, când a reuşit să câştige turneul după o revenire de excepţie în faţa lui Sloane Stephens.

În 2021, Simona Halep nu a putut participa la Roland Garros din cauza unei rupturi la gambă, iar 2022 era privit cu mari speranţe, atât de sportivă, cât şi de fani. Cu un antrenor de top, Patrick Mouratoglou şi în formă fizică bună, Halep spera la un rezultat bun la Paris.

ADVERTISEMENT

Speranţe spulberate! După meciul dificil cu Schunk, Halep a fost învinsă de Zheng

Din păcate, pe teren, lucrurile au stat diferit. Şi asta s-a văzut din primul tur, când Nastasja Schunk, o sportivă din Germania în vârstă de 19 ani, i-a pus mari probleme. A trecut peste acest hop, însă parcursul s-a oprit în turul secund, în faţa lui Qinwen Zheng, o tânără de 19 ani din China, fost semifinalistă de juniori.

În setul decisiv, Simona Halep a acuzat probleme de respiraţie şi doctorii i-au verificat pulsul. Starea de sănătate precară şi-a pus amprenta şi pe joc şi, din păcate, în setul decisiv, Simona Halep a cedat cu 1-6.

ADVERTISEMENT

Simona Halep urcă până pe 18 în clasamentul WTA Live!

În clasamentul WTA din acest moment, Simona Halep urcă o poziţie cu cele 70 de puncte câştigate la Roland Garros. Românca este în acest moment pe locul 18 în ierarhia WTA, fiind avantajată de faptul că nu are puncte de pierdut.

Până la finalul competiţiei vor mai avea loc permutări ale ierarhiei, în funcţie de parcursul sportivelor în turneu. După această înfrângere, pentru Simona Halep vor urma trei săptămâni de pauză, înaintea sezonului de iarbă.

ADVERTISEMENT

Simo îşi pregăteşte revenirea la Wimbledon, după turneul magic din 2019

În continuare, Halep este avantajată de faptul că nu are puncte de apărat. Românca s-a impus în 2019 la Wimbledon, iar de atunci nu a mai jucat în turneul de la All England Club, anulat în 2020 din cauza pandemiei, iar în 2021 Simo a spus “pas” din cauza accidentării la gambă.

  • 30 de ani are Simona Halep
  • 2018 este anul în care Simona Halep a câştigat la Roland Garros

 

ADVERTISEMENT