Sport

Simona Halep, detalii despre relația cu Patrick Mouratoglou: ”Știe cum să-mi vorbească, cum să pună problema”

Simona Halep arată un tenis de calitate la WTA Madrid și se pare că adevăratul motiv al revenirii sale este reprezentat de relația foarte bună pe care o are cu antrenorul Patrick Mouratoglou.
02.05.2022 | 22:58
Simona Halep detalii despre relatia cu Patrick Mouratoglou Stie cum sami vorbeasca cum sa puna problema
Simona Halep arată un tenis de calitate la WTA Madrid și se pare că adevăratul motiv al revenirii sale este reprezentat de relația foarte bună pe care o are cu antrenorul Patrick Mouratoglou. Sursă foto: EPA-EFE/EMILIO NARANJO
ADVERTISEMENT

Fostul lider mondial s-a calificat în sferturi de finală la turneul din capitala Spaniei după o victorie solidă în fața americancei Cori Gauff.

Relație extraordinară între Simona Halep și Patrick Mouratoglou

În conferința de presă ce a urmat întâlnirii din optimile de finală, Simona Halep a dezvăluit că are o relație foarte bună cu Patrick Mouratoglou și acest lucru îi dă foarte multă încredere pe teren în timpul partidelor.

ADVERTISEMENT

”Cu Patrick am schimbat multe lucruri în rutina de turneu, dar au venit în mod natural. Nu m-am simțit presată și de aceea simt că nu e dificil să fac aceste schimbări. Parcă a fost mereu așa.

Atmosferă bună, energie bună. El mă susține mult, fiindcă sunt o persoană emoțională, știe cum să-mi vorbească, cum să pună problema și să discutăm cum să rezolvăm dacă apare vreo situație deosebită.

ADVERTISEMENT

Pentru mine e dificil să mă încred, sunt o persoană introvertită, trebuie să mă simt confortabil ca să mă deschid, iar cu el așa e fost. Îmi apreciază jocul, felul în care sunt, este ușor să comunicăm, să discutăm prin ce trec în timpul meciurilor, după și înaintea lor”, a declarat Halep.

Secretul victoriei în meciul cu Gauff

Campioana noastră a fost extrem de încântat de jocul prestat în meciul cu Cori Gauff și a explicat unde s-a făcut diferența: ”Cred că am jucat foarte bine în primul set, am stat foarte concentrată la 4-4, unde a fost foarte important, am lovit un pic mai puternic, aceasta a fost diferența.

ADVERTISEMENT

În al doilea, ea a schimbat tactica, a devenit superagresivă, a fost dificil cu adevărat să returnez mingea, Apoi m-am calmat, am găsit ritmul, m-am adaptat la jocul ei și a fost foarte bine că pe final am reușit să o împing mai mult în spatele liniei. 

Coco e superatletică, aleargă bine și se deplasează extraordinar. E o jucătoare grozavă, foarte tânără, va fi mult timp în top. Iar serviciul, 201 km/h în acest meci, incredibil. După părerea mea, e mai bună pe zgură pentru că spinul de pe forehand este deranjant pentru adversară.

ADVERTISEMENT

E diferită, e o persoană grozavă, în primul rând, întotdeauna e plăcut să vorbesc cu ea. Dar pe teren e o mare bătălie, mă aștept la încă una în turul următor. Sunt aici însă ca să dau ce am mai bun, în fiecare zi, mă simt bine pe teren, îmi simt jocul și abia aștept meciul care vine”.

Halep, relație specială cu turneul de la Madrid

În final, Simona Halep a vorbit și despre faptul că a obținut victoria cu numărul 30 în carieră la turneul de la Madrid și se află la doar două succese de lidera acestei ierarhii, cehoaica Petra Kvitova.

”Mă bucur foarte mult, mă simt grozav, îmi plac condițiile, oamenii sunt drăguți cu mine. Întotdeauna am fost primită cu căldură. În trecut, domnul Țiriac era proprietarul și simțeam că parcă joc acasă, dar acum e la fel. Este un turneu special și așa va rămâne”, a spus Halep.

În sferturile de finală, românca o va întâlni pe tunisianca Ons Jabeur, a opta favorită a competiției și cel mai înalt cap de serie rămas în competiție. Halep conduce în meciurile directe cu scorul de 2-1.

ADVERTISEMENT