Sport

Simona Halep, două variante de preparator fizic din “echipa” Martinez! Cum l-a curăţat Mouratoglou pe Theo Cercel. Exclusiv

Simona Halep va începe colaborarea cu ibericul Carlos Martinez. Sportiva are nevoie de un preparator fizic, după ce Mouratoglou a îndepărtat-o de Theo Cercel.
26.03.2024 | 08:33
Simona Halep doua variante de preparator fizic din echipa Martinez Cum la curatat Mouratoglou pe Theo Cercel Exclusiv
Simona Halep, două variante de preparator fizic din "echipa" Martinez! Cum l-a curăţat Mouratoglou pe Theo Cercel. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a întors în ţară după ce a participat la turneul de la WTA Miami. Fostul lider mondial va începe colaborarea cu ibericul Carlos Martinez, decizie luată după o discuţie cu Darren Cahill.

Simona Halep, două variante de preparator fizic din “echipa” Martinez! Cahill nu i-a impus niciodată staff-ul tehnic

Darren Cahill nu i-a impus Simonei Halep pe cine să angajeze ca preparator fizic sau fizioterapeut în staff-ul tehnic pe parcursul celor 6 ani în care a avut contract cu fostul lider mondial WTA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep l-a forțat pe Theo Cercel să își facă bagajele la începutul lui 2016. Atunci, jucătoarea i-a transmis lui Cahill că este obosită, de vină fiind preparatorul fizic, mai ales că era vorba de primul turneu din sezon, un demonstrativ disputat la Adelaide. Nici atunci, Darren nu a condiționat componența staff-ului Simonei.

Când Cahill a hotărât, la presiunea soției sale, să își ia “anul sabatic” invocând timpul necesar pe care trebuie să-l acorde familiei și în special copiilor care urmau să ia decizii în cazul carierelor universitare, tot antrenorul australian a recomandat varianta Daniel Dobre, cea mai potrivită să suplinească absența lui.

ADVERTISEMENT

A fost un an 2019 în care Simona Halep a rescris istoria tenisului devenind prima româncă învingătoare la Wimbledon. În turneul de la All England Club, Halep a fost susţinută din tribune şi de Darren Cahill.

Mouratoglou “l-a curăţat” pe Theo Cercel!

Încă de când Simona Halep a semnat, la 7 aprilie 2022, contractul cu Patrick Mouratoglou, antrenorul francez a avut un dinte împotriva lui Theo Cercel, preparatorul fizic care-l incomoda prin încrederea maximă pe care i-o acorda jucătoarea.

ADVERTISEMENT

Mereu circumspect față de metodele aplicate de Cercel, prima decizie luată de Mouratoglou a fost aceea de a-l atașa staff-ului Simonei Halep, prin academia lui de la Biot, pe analistul video si statisticianul Mike James, britanic care lucrase cu “big data” pentru Iga Swiatek.

Dezastrul de la Roland Garros unde Simona a clacat în turul secund invocând un o “atac de panică” i-a dat lui Mouratoglou ocazia de o concedia pe Virginia Ruzici și a o impune ca manager în staff-ul Simonei Halep pe Nina Wennerstrom, o suedeză care făcuse primul ei punct WTA chiar în România la un turneu de 15.000 de dolari jucat la Cluj.

ADVERTISEMENT

Două luni i-au mai trebuit lui Mouratoglou să-l radă și pe preparatorul fizic Theo Cercel. Dacă Martinez trece “testul Halep” rămâne de văzut dacă Simona va accepta angajarea unuia dintre cei doi preparatori fizici cu care Carlos Martinez colaborează la școala lui de tenis de lângă Barcelona.

Juan Ignacio Lauri şi Jordi Moral, variantele pentru Simona Halep din echipa lui Martinez!

Cei doi sunt Juan Ignacio Lauri, care este şi fizioterapeut, şi Jordi Moral. Simona Halep ar putea să mizeze în continuare pe relația cu Yutaka Nakamura, trainer care a condus departamentul de pregătire fizică al “International Management Group” (IMG, cea mai mare agenție de marketing și management sportiv din lume care a cumpărat Academia de Tenis a lui Nick Bollettieri de la Bradenton, Florida) până ce să accepte contractul propus de Naomi Osaka pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Simona Halep încă nu a decis care vor fi următoarele turnee la care va dori să participe. Cu siguranţă, jucătoarea va dori să joace în turneele importante de pe zgură, mai ales că este suprafaţa ei favorită.

ADVERTISEMENT