Sport

Simona Halep, ghid despre greșelile psihologice pe care trebuie să le evitați: „Nu vă judecați! Nu veți putea da randament maxim”

Simona Halep a vorbit despre două dintre greșelile în plan psihologic cu care a avut de-a face în prima parte a carierei: perfecționismul și autocritica.
13.10.2022 | 17:44
Simona Halep ghid despre greselile psihologice pe care trebuie sa le evitati Nu va judecati Nu veti putea da randament maxim
Simona Halep a mărturisit despre problemele psihologice cu care s-a confruntat în prima parte a carierei. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a oferit un ghid în care a vorbit despre problemele în plan psihologic cu care s-a confruntat. Fostul lider WTA a mărturisit că autocritica și perfecționismul i-au măcinat prima parte a carierei.

Simona Halep, deschisă cu privire la greșelile în plan psihologic: „Sfatul meu pentru toată lumea este: Nu vă judecați!”

Deși s-a dovedit a fi o jucătoare de succes, Simona Halep a dat cărțile pe față și a vorbit despre greșelile în plan psihologic pe care le-a făcut în prima parte a vieții de sportiv.

ADVERTISEMENT

Campioana de la Wimbledon și Roland Garros le dă sfaturi oamenilor și îi îndeamnă să nu se judece pe ei înșiși. Mai mult decât atât, Halep a dezvăluit că era foarte negativistă pe teren.

„Sfatul meu pentru toată lumea este: nu vă judecați! Dacă vă judecați, nu veți putea da randament maxim. Îmi spuneam mie însămi că nu sunt destul de bună, că pot pierde ușor dacă joc așa.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a găsit soluțiile potrivite: „Mi-am schimbat atitudinea și am devenit relaxată”

„Credeam că joc prost și că nu contează dacă muncesc din greu, pentru că tot nu voi obține ceea ce mi-am propus, adică titluri importante. Eram negativistă pe teren și îmi spuneam că sunt o proastă, atunci când făceam greșeli ușoare”, a mărturisit Simona Halep într-un interviu, pentru Top Court.

Totuși, sportiva din România a reușit să depășească acele momente și a dezvăluit soluția care a reușit să îi redea o gândire pozitivă pe terenul de tenis.

ADVERTISEMENT

„Astfel de lucruri mă apăsau în acele momente. Cred că îți faci viața grea, atunci când îți vorbești astfel. Ca urmare, mi-am schimbat atitudinea și am devenit mult mai relaxată și mai tolerantă cu mine însămi”a declarat Simona Halep.

Simona Halep va participa în decembrie la două turnee

Simona Halep a anunțat la mijocul lunii septembrie că nu va mai evolua la niciun turneu WTA până la începutul anului viitor. Totuși, sportiva din Constanța a anunțat că va fi prezentă la două turnee în luna decembrie.

ADVERTISEMENT

Fost lider în ierarhia WTA, Simona Halep va evolua în perioada 3-4 decembrie în cadrul turneului caritabil de la Johannesburg, din Africa de Sud. Tenismena din România a răspuns afirmativ invitației de a se alătura luptei împotriva violenței bazate pe gen.

Tot în luna decembrie, Simona Halep va evolua la Dubai, în „Liga Mondială de Tenis”. Este vorba despre un turneu demonstrativ ce va avea loc în perioada 19-24 decembrie.

Nume mari din lumea tenisului, precum Novak Djokovic, Nick Kyrgios, Iga Swiatek sau Elena Rybakina, vor evolua alături de Simona Halep pe Coca-Cola Arena.

ADVERTISEMENT