Sport

Simona Halep, prima reacție după deportarea lui Novak Djokovic din Australia: „Am fost tot timpul pro vaccin”. Video

Întrebată dacă Novak Djokovic ar fi trebuit lăsat să participe la Australian Open, Simona Halep a transmis un mesaj cât se poate de ferm: „Am fost tot timpul pro vaccin”.
18.01.2022 | 10:47
Simona Halep prima reactie dupa deportarea lui Novak Djokovic din Australia Am fost tot timpul pro vaccin Video
ADVERTISEMENT

Chestionată cu privire la scandalul momentului, în centrul căruia s-a aflat nimeni altul decât liderul mondial al ierarhiei ATP, Novak Djokovic, deportat din Australia pe motiv că nu este vaccinat, Simona Halep a evitat să comenteze decizia autorităților, dar a subliniat că, în ceea ce o privește, a urmat de fiecare dată sfaturile specialiștilor.

Reacția Simonei Halep în scandalul momentului. Ar fi trebuit să participe Novak Djokovic la Australian Open?

Eu am fost tot timpul pro vaccin, pentru că m-am și vaccinat atunci când a trebuit, chiar de la început. Mereu am ascultat opinia specialiștilor, doctorilor și sunt în totalitate de acord cu ei.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre ceva global și nu pot eu, care nu mă pricep la așa ceva, să-mi dau cu părerea. Dar, într-adevăr, a fost o situație dificilă pentru toată lumea”, a declarat sportiva noastră pentru Eurosport, imediat după meciul din turul inaugural al Australian Open, câștigat în minimum de seturi, 6-4, 6-3, în fața polonezei Magdalena Frech.

De altfel, nu mai este un secret pentru nimeni că ocupanta locului 15 în topul WTA se numără printre sportivele vaccinate cu toate cele trei doze ale serului anti-Covid produs de Pfizer și BioNTech. „Este foarte trist ce se întâmplă în spitale. Sper ca lumea să înțeleagă ceva din această întâmplare și să se vaccineze, pentru că, așa cum spun medicii, ne protejează”, îndemna Simona Halep în toamna anului trecut, când România se confrunta cu o creștere îngrijorătoare a infectărilor.

ADVERTISEMENT

Jucătorul care trebuia să-l întâlnească în primul tur i-a dedicat victoria lui Novak Djokovic

La polul opus, jucătorii sârbi s-au declarat revoltați de decizia autorităților australiene în cazul lui Novak Djokovic. Miomar Kecmanonic, tânărul pe care liderul mondial ar fi trebuit să-l întâlnească în runda inaugurală, i-a dedicat victoria și i-a transmis un mesaj de susținere.

Trebuia să câştig şi pentru el. Ştiu că nu putem face multe pentru el, dar facem tot posibilul să fim alături de el şi să-l ajutăm să treacă de această perioadă. Este un mare campion şi a fost dureros să văd ce se întâmplă cu el, în special după ce am aflat că o să-l înfrunt pe Rod Laver Arena. Mă simt foarte rău pentru el şi sper să revină şi mai puternic”, a spus Kecmanovic.

ADVERTISEMENT

Imediat după calificarea în turul doi al competiției, Dusan Lajovic și-a arătat la rândul său susținerea pentru Nole și a trimis săgeți în direcția colegilor din circuit pentru afirmațiile dure din această perioadă.

Am evitat să citesc prea mult mass-media în ultimele zile. Ceea ce ştiu, din ce am vorbit despre asta cu băieţii din vestiar, este că a existat mult sprijin pentru Novak. Poate nu atât de mult pe cât ar fi trebuit, poate nu pe reţelele de socializare, dar a fost.

ADVERTISEMENT

Despre jucătorii de top, nu prea ştiu părerile lor. Poate din punctul lor de vedere, Novak este unul dintre marii favoriţi şi aveau un obstacol mai puţin, nu ştiu… Modul în care l-au tratat pe Djokovic a fost teribil de rău.

Decizia în sine este teribil de greşită. Motivul pentru care au luat-o este, de asemenea, teribil de greşit. Pentru viitor, va depinde de evoluţia pandemiei şi de deciziile guvernelor. Evident, vor fi luate decizii grele, dar nimeni nu ştie ce se va întâmpla în următoarele câteva luni.

Sper că, în viitor, jucătorii vor putea juca turnee aşa cum cred că este cel mai bine pentru ei. Şi sper că până la urmă Novak va fi cel mai bun jucător din istorie şi că acest caz va fi doar un episod trist”, a reacționat Lajovic.

ADVERTISEMENT