Sport

Simona Halep, pregătită pentru sezonul de hard: ”A fost cea mai grea perioadă din cariera mea”

Refăcută după accidentarea la gambă, Simona Halep a plecat la Montreal pentru primul turneu din sezonul de hard.
05.08.2021 | 11:32
Simona Halep pregatita pentru sezonul de hard A fost cea mai grea perioada din cariera mea
ADVERTISEMENT

Campioana noastră s-a accidentat la turneul de la Roma și a fost nevoită să se retragă de la Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Chiar dacă începând de săptămâna viitoare va fi în afara Top 10 WTA după șapte ani și jumătate, sportiva noastră nu dezarmează. Ba chiar și-a impus un  obiectiv extrem de îndrăzneț la revenirea în circuit.

ADVERTISEMENT

Cum vede Simona Halep sezonul de hard

Simona Halep a plecat joi dimineață spre Montreal și a spus că este încrezătoare că gamba îi va rezista pe durata sezonului de hard, dar a precizat că nu știe cum se va simți într-un meci oficial.

”Orice este posibil la o astfel de accidentare. Eu nu am mai trecut prin aşa ceva, prin ruptură musculară. Medicii mi-au spus că sunt recuperată, eu mă simt recuperată, dar la un meci oficial e diferit. Aşa că o să văd când voi ajunge în Canada.

ADVERTISEMENT

A fost cea mai grea perioadă din cariera mea pentru că a fost o accidentare destul de gravă, nu mă mai întâlnisem cu aşa ceva. Dar am luat pozitivul şi m-am bucurat că am stat acasă”, a declarat Halep pe Aeroportul Henri Conadă.

Halep, motivată să revină în forță

Simona Halep a dezvăluit că merge cu încredere la Montreal și este motivată să revină în elita tenisului mondial: ”Sunt mult mai bine acum, m-am odihnit din punct de vedere mental. Dar şi fizic sunt bine, nu am avut dureri cât timp m-am antrenat.

ADVERTISEMENT

Acum sper să fiu aptă să şi joc turneele. Eu acolo îmi propun să fiu sănătoasă şi să joc cât mai multe meciuri se poate. Îmi e dor de teren, îmi e dor de competiţie, ştiu că va fi foarte greu la început, dar nu îmi e teamă.

O să merg cu încredere şi o să văd ce pot să fac. Timpul petrecut acasă a fost foarte frumos. Mereu e plăcut acasă şi greu de plecat. Dar sunt motivată pentru ceea ce urmează, sunt cu mintea acolo”.

ADVERTISEMENT

Premii consistente la Rogers Cup

Simona Halep nu are foarte multe puncte de apărat în sezonul de hard din America de Nord și în aceste condiții, dacă situația medicală îi va permite să intre pe teren, are șanse reale de a se întoarce între cele mai bune 10 jucătoare de tenis ale lumii.

Turneul din Canada propune premii foarte bune pentru această perioadă pandemică, în care foarte multe competiţii au redus considerabil sumele oferite sportivilor. Oficialii Rogers Cup au decis ca premiile să rămână la acelaşi nivel din 2019.

Astfel, în cazul în care se impune la Montreal, Simona Halep şi-ar putea asigura un cec în valoare de 521.530 de dolari. Iată ce sume se acordă la Rogers Cup 2021, în funcţie de faza în care se află competiţia:

  • turul 1 – 8.045 dolari
  • turul 2 – 14.920 dolari
  • turul 3 – 29.120 dolari
  • sferturi de finală – 60.455 dolari
  • semifinale – 126.950 dolari
  • finală – 253.420 dolari
  • titlu – 521.530 dolari
ADVERTISEMENT