Simona Halep

Simona Halep, prima reacţie după calificarea în turul 2 la Australian Open: „Puteți să îmi spuneți Aussie-Sim!”

08.02.2021 | 11:38
Simona Halep prima reactie dupa calificarea in turul 2 la Australian Open Puteti sa imi spuneti AussieSim
ADVERTISEMENT

Simona Halep a învins-o clar pe Lizette Cabrera în turul 1 de la Australian Open, scor 6-2, 6-1. În urma acestei victorii, românca s-a calificat în turul 2, acolo unde o va întâlni pe Ajla Tomljanovic.

Meciul a fost unul destul de ușor pentru numărul 2 din ierarhia WTA și s-a încheiat rapid, după doar 60 de minute. Halep a dovedit precizie în lovituri și nu a părut să aibă niciun fel de probleme fizice.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cursa pentru titlul la simplu, Halep a decis să se înscrie și pe tabloul de dublu, acolo unde va face pereche cu tânără australiancă Charlotte Kempenaers-Pocz. Cele două au primit un wild card din partea organizatorilor.

Simona Halep, după 6-2, 6-1 cu Lizette Cabrera în turul 1 la Australian Open: „Mă simt bine, sunt în formă!”

Simona Halep a dat dovadă de o formă extraordinară la prima apariție de pe suprafața hard de la Antipozi. Românca poziționată pe locul 2 în ierarhia WTA a avut nevoie de doar o oră pentru a o învinge categoric pe Lizette Cabrera.

ADVERTISEMENT

La finalul partide, Halep și-a lăudat adversara în vârstă de 23 de ani și i-a transmis acesteia că are în față un viitor bun. De asemenea, Halep a anunțat că se simte excelent din punct de vedere fizic.

„E grozav să fiu iar aici, la Melbourne și să joc la Australian Open. Am amintiri fantastice și e bine să pot juca din nou tenis. A fost o zi bună azi, e plăcut să pot juca iar după atâta pauză.

ADVERTISEMENT

Vreau să o felicit pe adversara mea de azi, e încă tânără și are un viitor frumos în față.  Este dificil contra adversarelor pe care nu le știu. Dar analizez video, încerc să îmi fac temele și să dau tot ce pot. Mă simt bine, sunt în formă”, a spus Halep la finalul partidei.

În turul 2, Simona Halep va juca împotriva unei alte australience. Ea a vorbit despre Ajla Tomljanovic, pe care a lăudat-o pentru puterea loviturilor sale și a glumit cu reporterul care o întrebase dacă o poate boteza „Aussie-Sim” (n.r. trad. Sim, Australianca).

ADVERTISEMENT

Urmează un meci greu, contra unei alte australience, dar mă bucur. Mă simt bine în jurul australienilor. E dificil să joci împotriva unei jucătoare care lovește puternic, așa cum este Ajla Tomljanovic dar trebuie să mă concentrez pe jocul meu și să dau tot ce am mai bun”, a mai spus românca.

Ce spune despre parteneriatul cu puștoaica Charlotte Kempenaers-Pocz: „Da, sunt Aussie-Sim!”

Simona Halep va participa și la proba de dublu de la Australian Open, urmând să facă pereche cu o tânără australiancă de doar 16 ani. Charlotte Kempenaers-Pocz este pe locul 92 în clasamentul ITF al junioarelor.

Cele două au primit wild card din partea organizatorilor și se vor înfrunta în primul tur cu Arina Rodionova și Storm Sanders, și ele tot din Australia.

„Darren m-a ajutat să îmi găsesc partenera de la dublu. Vreau să le mulțumesc organizatorilor pentru wild card. Jucăm împotriva altor două australience, deci sunt cumva înconjurată de australieni. Sunt parțial australiancă. Puteți să îmi spuneți Aussie-Sim, da”, a conchis Simona.

ADVERTISEMENT