Sport

Simona Halep, strigăt de fericire după decizia TAS: ”Acest calvar a fost o dovadă a rezistenței mele”

Simona Halep a salutat decizia TAS de a-i reduce suspendarea inițială pentru dopaj și a mulțumit tuturor celor care i-au fost aproape în această perioadă.
06.03.2024 | 09:43
Simona Halep strigat de fericire dupa decizia TAS Acest calvar a fost o dovada a rezistentei mele
Simona Halep a salutat decizia TAS de a-i reduce suspendarea inițială pentru dopaj și a mulțumit tuturor celor care i-au fost aproape în această perioadă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a decis micșorarea pedepsei primite de fostul lider mondial, de la 4 ani la 9 luni. Jucătoarea a reușit să dovedească că nu s-a dopat intenționat cu roxadustat.

Decizia TAS în cazul său de dopaj, salutată de Simona Halep

După ce a primit vestea că TAS i-a redus semnificativ suspendarea în cazul de dopaj, Simona Halep s-a arătat încântată de faptul că a putut dovedi că este o sportivă curată și și-a anunțat revenirea în circuitul WTA.

ADVERTISEMENT

”Ziua de astăzi marchează un moment crucial, deoarece tribunalul a dat verdictul, confirmându-mi punctul de vedere şi aducând claritate la acest capitol. Printr-o decizie unanimă, tribunalul m-a exonerat de orice vină în ceea ce priveşte acuzaţiile de dopaj sangvin.

De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv cu roxadustat a provenit din contaminarea involuntară cu suplimente, ceea ce a dus la o sancţiune redusă de 9 luni. În plus, tribunalul a dispus ca ITIA să mă despăgubească cu 20.000 CHF.

ADVERTISEMENT

În mijlocul acestei aventuri dificile, m-a ghidat credinţa mea nezdruncinată în integritatea adevărului şi în principiile justiţiei. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzaţii descurajatoare şi cu o opoziţie redutabilă, spiritul meu a rămas în echilibru, ancorat în convingerea mea de nezdruncinat de a fi o sportivă curată.

Acest calvar a fost o dovadă a rezistenţei mele, iar triumful adevărului este dulce-amărui, întârziat, dar extrem de satisfăcător”, a scris Halep, într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT

Halep, mulțumiri pentru cei care au susținut-o

”Îmi exprim recunoştinţa sinceră faţă de echipa mea juridică, a cărei încredere fermă şi dedicare excepţională au fost esenţiale pentru a trece prin aceste vremuri tulburi. În egală măsură, sponsorii mei, fanii mei loiali şi unii competitori demni de laudă au fost pilonii mei de putere, oferindu-mi un sprijin şi o solidaritate de nezdruncinat.

Sprijinul copleşitor din partea atâtor români mi-a întărit, de asemenea, determinarea, permiţându-mi să susţin această cauză până la o finalizare corectă şi onorabilă. Privind înainte, sunt nerăbdătoare să întorc această pagină şi să revin în circuit cu o energie reînnoită şi un spirit revigorat. Cu afecţiune şi recunoştinţă, Simona”, a mai notat ea.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar putea participa la turneul WTA de la Miami Open, care va avea loc în Florida, în perioada 19-31 martie. Fosta campioană a ieșit însă din clasamentul WTA și va fi nevoită să solicite un wildcard pentru a participa.

ADVERTISEMENT