Sport

Simona Halep va avea antrenor la turneele de la Indian Wells și Miami. Cine o va însoți în Statele Unite

Simona Halep se pregătește de turneele de la Indian Wells și Miami și a anunțat că va fi însoțită de un antrenor în perioada ce o va petrece în Statele Unite ale Americii.
06.03.2022 | 15:25
Simona Halep va avea antrenor la turneele de la Indian Wells si Miami Cine o va insoti in Statele Unite
ADVERTISEMENT

După ce a ajuns doar până în optimi de finală la Australian Open 2022, fostul lider WTA a decis să înceteze colaborarea cu Adrian Marcu și Daniel Dobre, iar la Dubai și Doha a mers singură.

Simona Halep cu antrenor de la Academia Mouratoglou la turneele de la Indian Wells și Miami

Pentru Simona Halep urmează două turnee extrem de importante, la Indian Wells și Miami, și înainte de plecarea în Statele Unite ale Americii a dezvăluit că la aceste competiții va colabora cu un antrenor de la Academia Patrick Mouratoglou, acolo unde s-a antrenat în ultima săptămână.

ADVERTISEMENT

”A fost foarte bine. O experienţă deosebită. Mă bucur că am făcut acest pas. M-am simţit bine şi a fost o săptămână plină de antrenamente. Sunt bine, m-am antrenat bine şi asta contează.

Bineînţeles că se poate juca fără antrenor, dar ca să faci performanţă maximă, din punctul meu de vedere, îţi trebuie cineva alături, care să aibă încredere în tine şi să te ajute în momentele grele să treci peste mult mai uşor.

ADVERTISEMENT

Eu consider că antrenorul este important într-o echipă. Da, este o chestie temporară. O să fie un antrenor de la Academia Patrick Mouratoglou la Indian Wells şi Miami cu mine, şi după aceea o să vedem”, a declarat Halep înainte de plecarea spre Statele Unite.

Simona Halep, victorioasă în 2015 la Indian Wells

Simona Halep va fi la a 11-a participare la turneul de la Indian Wells, pe care l-a câştigat în 2015. În urmă cu şapte ani, fostul număr 1 mondial o învingea pe Jelena Jankovic, scor 2-6, 7-5, 6-4. Atunci, în semifinale, românca beneficia de retragerea Serenei Williams, principala favorită, înainte de startul meciului. Pentru succesul din 2015, Simona s-a ales cu un cec în valoare de 900.400 de dolari.

ADVERTISEMENT

La Indian Wells, Simona Halep a mai jucat două semifinale, în 2014 şi 2018. La ediţia din 2021, organizată în octombrie, românca a părăsit competiţia în turul 3, când a fost eliminată surprinzător de Aliaksandra Sasnovich. Fostul număr 1 mondial are un palmares de 25 de victorii şi 9 înfrângeri la Indian Wells.

Apoi, Simona Halep va juca la WTA Miami şi WTA Charleston. La turneul de la Miami, românca a participat de 9 ori, însă nu a reuşit niciodată să câştige trofeul, cel mai bun rezultat fiind semifinala de la ediţia din 2015. La WTA Charleston, Simo va bifa o premieră, urmând să fie prima ei participare la turneul programat să se dispute în perioada 4-10 aprilie.

ADVERTISEMENT
Tags: