Sport

Simone Scuffet pleacă de la CFR Cluj! Varga confirmă exclusivitatea Fanatik

Simone Scuffet se va despărți de CFR Cluj. Din informațiile FANATIK, portarul ardelenilor va semna cu o echipă din Italia.
04.07.2023 | 09:35
Simone Scuffet pleaca de la CFR Cluj Varga confirma exclusivitatea Fanatik
Simone Scuffet pleacă de la CFR Cluj și va merge în Serie A. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
05-07-2023
09:30

Neluțu Varga confirmă FANATIK: „E vorba de Empoli și Spezia”

Patronul celor de la CFR Cluj, Neluțu Varga, a confirmat informațiile exclusive anunțate de FANATIK. Simone Scuffet va pleca de la CFR Cluj în Italia, Empoli și Spezia fiind variantele goal-keeper-ului.

Scuffet este un portar foarte bun, iar de acest lucru cred că s-a convins toată lumea în România și nu numai. Era de așteptat pentru că vorbim de un jucător care acum ceva ani era cotat la 6 milioane de euro.

S-a scris despre Italia și, da, este adevărat. Sunt două echipe interesate, Empoli și Spezia”, a declarat Varga conform digisport.ro.

Simone Scuffet va pleca de la CFR Cluj, după doar un sezon petrecut în Gruia. Portarul italian urmează să semneze cu un club din țara natală. Din informațiile FANATIK, goalkeeper-ul își va lua „la revedere” de la ardeleni în următoarele zile.

Simone Scuffet pleacă de la CFR Cluj. Cu ce club din Italia semnează și câți bani încasează Neluțu Varga

Simone Scuffet a ajuns vara trecută la CFR Cluj din postura de jucător liber de contract după despărțirea de APOEL Nicosia. În tricoul ardelenilor, italianul a adunat 49 de apariții în sezonul 2022/2023.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul a impresionat, mai ales în „dubla” CFR-ului cu Lazio din play-off-ul pentru optimile UEFA Conference League, grație paradelor uimitoare în fața jucătorilor adverși. După un sezon petrecut în fotbalul românesc, Simone Scuffet va reveni în Italia, unde a adunat 40 de meciuri la Udinese în prima parte a carierei.

Conform transfermarkt.com, Simone Scuffet are o cotă de piață de două milioane de euro. Este exact suma pentru care Neluțu Varga și-a dat acordul să se despartă de goal-keeper-ul italian.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Simone Scuffet revine în Italia. Sunt două variante clare pentru el: Spezia și Empoli. Care îl va convinge prima îi va obține semnătura. Plecarea lui Simone Scuffet vine cu o serie de schimbări în echipa fostei campioane a României. În sezonul viitor, la CFR Cluj, va apăra, în proporție de 90%, un portar care respectă regula U21.

Răzvan Sava, Otto Hindrich și Cătălin Căbuz sunt portarii celor de la CFR Cluj în sezonul viitor

Andrea Mandorlini, noul antrenor al celor de la CFR Cluj dezvăluit exclusiv de FANATIK, va mai avea în lot trei portari: Răzvan Sava, Otto Hindrich și Cătălin Căbuz. În vârstă de 21 de ani, Răzvan Sava a sosit la CFR Cluj la începutul anului 2022. În sezonul precedent, portarul de 21 de ani a fost introdus de Dan Petrescu de 5 ori (3 apariții în SuperLiga și două în Cupa României).

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Otto Hindrich a revenit în lotul celor de la CFR Cluj. Portarul în vârstă de 20 de ani a fost împrumutat de clujeni la Kisvarda în Ungaria. El a mai jucat pentru CFR în sezonul 2021/2022.

Ardelenii îl mai au în lot și pe Cătălin Căbuz, ultima oară la Chindia Târgoviște. Cotat la 600.000 de euro, portarul de 27 de ani a ajuns la un acord cu ardelenii încă din iarnă, iar transferul a fost oficializat în această vară.

ADVERTISEMENT

Cu un an de contract rămas, Cristi Bălgrădean nu face parte din planurile lui Andrea Mandorlini pentru sezonul următor. Clubul ardelean vrea să scape de portarul în vârstă de 35 de ani. Aflată în cantonament la Brașov, CFR Cluj a câștigat primul meci de pregătire al verii cu CSC Dumbrăvița, scor 1-0.

  • 6 milioane de euro a fost cea mai mare cotă din carieră pentru Simone Scuffet. Se întâmpla în 2014 și juca la Udinese
  • 600.000 de euro era cota portarului italian când a venit la CFR Cluj, în iulie 2022. Într-un an aceasta i s-a triplat!
ADVERTISEMENT