Sport

Siyabonga Ngezana, acuzat că a mințit pentru a nu merge la naționala Africii de Sud: ”Este o datorie națională”

Chemat în premieră la echipa națională a Africii de Sud, Siyabonga Ngezana nu a putut onora convocarea. Fundașul de la FCSB este acuzat că a mințit cu privire la motivul absenței.
26.03.2024 | 20:40
Siyabonga Ngezana acuzat ca a mintit pentru a nu merge la nationala Africii de Sud Este o datorie nationala
Chemat în premieră la echipa națională a Africii de Sud, Siyabonga Ngezana nu a putut onora convocarea. Fundașul de la FCSB este acuzat că a mințit cu privire la motivul absenței. Sursă foto: Răzvan PĂSĂRICĂ/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Hugo Broos, selecționerul sud-africanilor, a dezvăluit la conferința de presă dinaintea meciului amical cu Andorra, că jucătorul nu a mai ajuns la lot din cauza faptului că și-a pierdut pașaportul.

Acuzații dure din Africa de Sud pentru Siyabonga Ngezana

Motivul absenței lui Ngezana de la lot nu a convins în țara natală, iar presa a speculat că fundașul ar fi inventat acest motiv pentru a nu pleca de la echipa de club într-o perioadă atât de importantă, când se joacă meciurile din play-off.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Botsang Moiloa, expert în relații diplomatice și analist politic, l-a acuzat pe Siyabonga Ngezana că a mințit cu privire la imposibilitatea de a ajunge în Africa de Sud și a explicat că jucătorul și-ar fi putut face un pașaport nou într-o singură zi.

”Am auzit povestea că un jucător Bafana ar fi blocat în România pentru că și-a pierdut pașaportul. Sunt de acord cu voi că nu a vrut să vină să joace în amicale, chiar am râs când am citit știrea. Este bizar, avem o ambasadă în România, în București.

ADVERTISEMENT

Africa de Sud este una dintre țările în care putem elibera pașapoarte reale într-o zi, este o datorie națională. Ambasada noastră i-ar fi emis de urgență un certificat de călătorie sau un pașaport. Este jucător de fotbal, este stabilit acolo legal, ca cetățean al Africii de Sud. Nu cred varianta lui!”, a declarat Moiloa, conform publicației KickOff.

Suporterii sud-africani, de partea lui Ngezana

În, schimb, fundașul central de la FCSB este apărat de suporterii sud-africani, care consideră că jucătorul a procedat corect după ce a fost lăsat în afara lotului pentru Cupa Africii pe Națiuni de la începutul anului.

ADVERTISEMENT

”Nu îl învinovățesc dacă a mințit. Aș fi făcut la fel, dacă aș fi fost lăsat acasă la Cupa Africii, când eram în cea mai bună formă. Apoi să fiu convocat la un amical cu Andorra”, ”Prea multe implicații politice în Africa de Sud”, au scris fanii pe rețelele de socializare.

”Ce a făcut Ngezana este o mișcare bună, după situația de la Cupa Africii” sau ”Doar imaginați-vă să riște tot pentru un amical cu Andorra”, sunt alte comentarii ale suporterilor sud-africani.

ADVERTISEMENT

Siyabonga Ngezana a impresionat în tricoul celor de la FCSB. Fundașul central sud-african a fost transferat de echipa lui Gigi Becali la începutul sezonului. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Ngezana are un salariu de 10.000 de euro lunar la FCSB.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 2,07 este cota pentru „X solist la pauză” la meciul Farul - FCSB