Sport

Siyabonga Ngezana, primele declaraţii la FCSB: “Este o provocare imensă!”. Video

Siyabonga Ngezana a dat primele declaraţii din postura de jucător de la FCSB. Sud-africanul a declarat că a refuzat alte propuneri pentru a semna cu roş-albaştrii.
02.07.2023 | 16:43
Siyabonga Ngezana primele declaratii la FCSB Este o provocare imensa Video
Siyabonga Ngezana, primele declaraţii la FCSB: "Este o provocare imensă pentru mine!"
ADVERTISEMENT

Siyabonga Ngezana a fost prezentat oficial la FCSB şi a dat primele declaraţii din postura de jucător al roş-albaştrilor. După ce şi-a rezolvat problemele care ţin de viză, fundaşul a ajuns, în sfârşit, în cantonamentul echipei.

Siyabonga Ngezana, primele declaraţii la FCSB: “E o provocare imensă pentru mine”

Sud-africanul a declarat că a avut oferte şi de la Şerif Tiraspol, dar a ales să joace pentru echipa patronată de Gigi Becali. El îi asigură pe fani că va da 100% pentru FCSB:

ADVERTISEMENT

“Am ales FCSB, știu că în România e un fotbal bun și calitatea competiției m-a atras.Sunt foarte fericit că am ajuns la FCSB, e o provocare imensă pentru mine.

Abia aștept să încep antrenamentele și să joc. Am mai fost în Europa, la Fulham, două săptămâni, în 2016, deci nu sunt prima dată pe acest continent.

ADVERTISEMENT

Sunt fericit că am ajuns în Europa. Am început să mă antrenez în Africa de Sud câtă vreme așteptam viza. Suporterii FCSB să știe că o să fiu implicat sută la sută pentru club!”, a spus Ngezana.

VEZI VIDEO:

“Am timp sa învăț despre România și despre fotbalul românesc”

Ngezana a spus că idolul său este Sergio Ramos şi a precizat că nu îl cunoaşte deocamdată pe Gigi Becali, doar pe câţiva colegi. Fundaşul vrea să se antreneze suplimentar în Ţările de Jos pentru a intra cât mai rapid în formă:

ADVERTISEMENT

„Nu-l cunosc și nu știu jucători români. Îi cunosc doar pe câțiva dintre colegi. Dar am timp sa învăț despre România și despre fotbalul românesc. O să mă antrenez și suplimentar aici, în Olanda, cu antrenorul desemnat de club, astfel încât să ajung rapid într-o formă bună”.

Gigi Becali: “L-am luat mai mult pentru că e ortodox de-al meu”

Gigi Becali a plătit 1 milion de euro pentru transferul lui Siyabonga Ngezana. Transferul a fost intermediat de agentul Florin Vulturar, patronul FCSB povestind cum au evoluat lucrurile în ceea ce priveşte această mutare surpriză:

ADVERTISEMENT

“Hai să vă spun cum e treaba cu ăsta. L-a găsit Vulturar, l-a văzut, l-a văzut și MM, l-a studiat. Mi-a zis: ‘Gigi, pare prea bun, nu știu cum de nu l-a luat nimeni pe ăsta. Hai să-l verificăm, că e prea bun’. Apoi am văzut că a pus el pe Instagram nu știu ce din Matei.

Înseamnă că e ortodox. Am zis ‘Imediat luați-l, nu contează cât costă!’. L-am luat mai mult pentru că e ortodox de-al meu. Mai vrem să mai luăm unul de acolo, care e tot ortodox. I-am zis lui MM: ‘Fă-mi o echipă numai cu negri ortodocși”, a spus Becali.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,15 este cota pentru „x solist” la meciul FC U Craiova – FCSB

ADVERTISEMENT