News

Sorin Oprescu rămâne în arest până la extrădare. Va mai sta în Grecia încă 10 zile. Update

Sorin Oprescu va rămâne în arest preventiv în Grecia, încă 10 zile, până la extrădare. Judecătorii de la Curtea de Apel din Atena i-au respins contestația pentru anularea măsurii.
20.05.2022 | 12:45
Sorin Oprescu ramane in arest pana la extradare Va mai sta in Grecia inca 10 zile Update
Sorin Oprescu nu a scăpat de arestul preventiv din Grecia. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
20-05-2022
09:47

Sorin Oprescu rămâne în continuare, în arest, în Grecia, până la extrădare

Încă 10 zile va mai sta arestat în Grecia Sorin Oprescu, până la extrădare. El este reținut în statul elen încă de marți după-amiază.

Pe data de 13 mai a primit condamnarea definitivă în România, unde a fost dat în urmărire națională, deoarece nu a fost găsit la domiciliu.

Amintim că după ce a fost prins în Grecia, judecătorii eleni i-au transmis lui Sorin Oprescu că va sta 40 de zile în arest. Avocații lui au reacționat rapid și au depus o contestație pentru anularea acestei măsuri.

Vârsta înaintată îl va ajuta pe Sorin Oprescu?

Apărătorii fostului primar general al Capitalei speră să-i înduplece pe judecătorii de la Curtea de Apel din Atena să ia o decizie în urma căreia clientul lor să fie cercetat în libertate.

ADVERTISEMENT

Conform trimisului Antena 3 la Atena, avocații lui Oprescu cer ca acesta să fie lăsat în libertate pentru că are o vârstă înaintată și nu are dosar penal din cauza faptelor violente.

Amintim că Sorin Oprescu a fost depistat în Atena după ce a fost dat în urmărire în urma condamnării la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru corupţie.

ADVERTISEMENT

La data de 17 mai, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel international”, au transmis reprezentanții IGPR la data reținerii.

Oprescu a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că în septembrie 2015 a primit 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor.

ADVERTISEMENT

Unde este încarcerat Sorin Oprescu

Aici este închis Sorin Oprescu. Foto: en.wikipedia.org

Confom corespondentului televiziunii Antena 3, Oprescu este închis în penitenciarul Korydallos, cea mai mare închisoare din Grecia. Totodată, vorbim despre principala închisoare de maximă siguranță a țării. Aici sunt închiși și bărbați, și femei. Korydallos este un orășel situat la sud-est de muntele Aegaleo și la 7 km vest de centrul Atenei.

Cu o suprafață de 4,324 km2, Korydallos este cunoscut mai ales pentru strada principală Taxiarchon, care a devenit un centru comercial cu multe magazine de modă și buticuri.

ADVERTISEMENT