Sport

Steaua ratează dramatic calificarea în EHF European League! Cum s-a năruit totul în ultimul minut

CSA Steaua a ratat dramatic calificarea în grupele EHF European League. "Militarii" au pierdut totul în ultimul minut, în deplasarea din Ungaria.
04.10.2022 | 22:20
Steaua rateaza dramatic calificarea in EHF European League Cum sa naruit totul in ultimul minut
Secvenţă din meciul Steaua - Ferencvaros, din tur. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua a fost la un minut de calificarea în grupele EHF European League. Elevii lui Ovidiu Mihăilă a câştigat cu 33-31 în tur cu Ferencvaros, însă în retur au cedat cu 31-35, pierzând calificarea în ultimele secunde ale “dublei”.

Steaua ratează dramatic calificarea în EHF European League! Au controlat meciul până în final

“Militarii” au controlat prima repriză şi au reuşit la un moment dat să se desprindă şi la patru goluri, având un parţial de 12-8. Românii au intrat cu două goluri avans la cabine, un avans bun (17-15), având în vedere şi victoria din tur.

ADVERTISEMENT

După pauză Steaua a continuat să conducă pe tabelă şi pe parcursul părţii secunde s-a desprins din nou la 4 goluri avans. Însă Ferencvaros a reuşit să echilibreze meciul şi să egaleze în minutul 53 la 27.

Totul s-a năruit în minutul 59!

Elevii lui Mihăilă au rezistat şi în minutul 59 erau calificaţi. Totul s-a năruit ulterior. Au fost greşeli pe construcţie, steliştii au fost neinspiraţi pe faza de atac în momentele critice şi ungurii au profitt din plin.

ADVERTISEMENT

De la 31-32, scor de calificare pentru Steaua, s-a făcut foarte rapid 31-35, Ferencvaros reuşind calificarea în grupe. EHF European League este a doua competiţie europeană ca valoare, după Champions League.

În tur, Steaua a avut 7 goluri avans

Steaua rămâne şi cu regretul meciului din tur unde au condus şi cu şapte goluri avans, însă la final s-au impus doar cu 33-31. Iar în Ungaria, steliştii au avut şansele lor de a reuși calificarea, dar, din păcate, nu au profitat.

ADVERTISEMENT

Marcatorii Stelei în deplasarea de la Ferencvaros: Krsto Milosevic 9, Ciprian Șandru 6, Milan Popovic 6, Nemanja Grbovic 5, Andrei Mihalcea 2, Gabriel Burlacu 2, Ali Tinkir 1.

Grupele European League, fără echipe româneşti!

EHF European League va avea 24 de echipe în faza următoare, împărţite în 6 grupe. Primele 4 formaţii vor merge în optimile de finală. România nu va fi reprezentată în grupele competiţiei.

ADVERTISEMENT

Dinamo este reprezentanta ţării în Champions League. După trei etape, “dulăii” au un punct, însă pornesc ca favoriţi în meciul cu Porto din Sala Polivalentă, programat miercuri, de la ora 19:45.

ADVERTISEMENT
Tags: