Sport

Steaua și-a cumpărat cu 13.000 de euro replica Cupei Campionilor Europeni. Unde va fi expus prețiosul trofeu

Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 și la mai bine 36 de ani se poate mândri că are o replică a acelui trofeu.
30.12.2022 | 19:44
Steaua sia cumparat cu 13000 de euro replica Cupei Campionilor Europeni Unde va fi expus pretiosul trofeu
Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 și la mai bine 36 de ani se poate mândri că are o replică a acelui trofeu. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Formația din Ghencea a reușit la 7 mai 1986 cea mai mare performanță a fotbalului românesc, după ce a învins Barcelona la loviturile de departajare în finala CCE.

Replica trofeului Cupei Campionilor Europeni a fost cumpărată de Steaua

O replică a celebrului trofeu al Cupei Campionilor Europeni a fost creată de Monetăria Statului cu ocazia inaugurării noului stadion din Ghencea, iar clubul CSA Steaua a achiziționat acest obiect la prețul de 65.000 lei.

ADVERTISEMENT

Conform gsp.ro, prestigioasa piesă va fi expusă, alături de trofeul în miniatură primit de la UEFA, în viitorul muzeu al clubului Steaua, care urmează să fie amenajat la noul stadion din Ghencea.

După revenirea sa în club ca manager al secției de fotbal și al Academiei, George Ogăraru a început negocierile cu Monetăria Statului pentru crearea acestei replici. Trofeul a fost executat în 5 luni și a fost prezentat în premieră la inaugurarea arenei Steaua.

ADVERTISEMENT

Pe 7 iulie 2021, fostele glorii ale clubului ”roș-albastru” au făcut turul de onoare al stadionului cu această replică, la fel cum se întâmpla în 1986 pe arena Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla. După aproape un an și jumătate, clubul a și achiziționat copia.

Ce scrie pe replica achiziționată de Steaua

Replica seamănă cu originalul în proporție de 80%, deoarece UEFA nu permite copierea integrală a trofeului, deși acesta a fost modificat în mai multe rânduri după ce a fost câștigat de Steaua în 1986.

ADVERTISEMENT

Cupa a fost executată integral manual, din aliaj de cupru, după care a fost scufundată într-o baie de nichel, pentru finisajul final, astfel că arată aproape la fel ca originalul. Pe ea au fost gravate numele tuturor echipelor care cuceriseră trofeul până la acel moment.

George Ogăraru s-a arătat extrem de mulțumit de cum arată replica și este mândru că aceasta va ajunge în muzeul clubului: ”Am luat atunci legătura cu cei de la UEFA, dar și cu conducerea celor de la Steaua Roșie Belgrad, prin intermediul lui Belo.

ADVERTISEMENT

Am primit poze, cote, am luat toate detaliile constructive ca să facem un trofeu cât mai aproape de cel original, în limitele impuse de forul continental. Iar oamenii de la Monetărie au lucrat extraordinar. Eu mă duceam pe acolo să văd cum arată, în diferite etape ale execuției. Iar acum vom avea și noi o replică, în muzeul clubului”.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul...
După 8 ani, a recunoscut relația cu Ion Țiriac și a spus totul despre viața lângă un miliardar: "Mai bine plâng pe un iaht!"
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din...
Scriitor reclamat de vecini dintr-un motiv bizar: „Blocul riscă să se prăbușească din cauza cărților“
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Macron, înconjurat de protestatari. Fermierii francezi și-au pierdut răbdarea
Macron, înconjurat de protestatari. Fermierii francezi și-au pierdut răbdarea
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”