Sport

Știrile zilei din sport, marți, 28 decembrie. Galatasaray, eliminare dramatică din Cupa Turciei. Moruțan a dat o pasă de gol. Video

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de marți, 28 decembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
28.12.2021 | 20:30
Stirile zilei din sport marti 28 decembrie Galatasaray eliminare dramatica din Cupa Turciei Morutan a dat o pasa de gol Video
Olimpiu Morutan. Foto: Galatasaray Twitter
ADVERTISEMENT
28-12-2021
21:13

Olimpiu Moruțan a pasat decisiv pentru Galatasaray, dar echipa lui a fost eliminată din Cupa Turciei

Galatasaray Istanbul, cu Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău titulari, a fost eliminată de Denizlispor din Cupa Turciei. Moruțan a avut o evoluție apreciată și a pasat decisiv pentru golul de 3-2 în favoarea echipei sale, dar a fost zadarnic.

În minutul 90+9, Nelsson a înscris în proprie poartă și a trimis meciul în prelungiri. După două reprize suplimentare fără gol, Denizlispor a dat lovitura în urma executării loviturilor de departajare câștigând cu 8-7.

Moruțan a evoluat până în minutul 82, în vreme ce Alex Cicâldău a fost înlocuit la pauză, la scorul de 1-2.

28-12-2021
18:33

UAV Arad nu poate juca pe teren propriu pentru că în singura sală din oraș plouă

Baschetbalistele de la UAV Arad au notificat Federația Română de specialitate că nu pot organiza în condiții optime disputa din Cupa României cu CSM Satu Mare, astfel că meciul a fost mutat în alt oraș.

Pentru că în singura sala din Arad omologată de Federație plouă, baschetbalistele de la UAV vor disputa manșa întâi din sferturile Cupei României la Timișoara.

Din cauza precipitațiilor abundente din ultimele zile, organizatorii au constatat că apa cade în zona centrală a terenului, dar și pe unul dintre panouri. Problemele sunt vechi, dar până recent, în astfel de cazuri, apa se infiltra doar în zonele laterale ale suprafeței de joc.

28-12-2021
17:19

Handbalista Denisa Dedu a născut un băiețel

Portărița Rapidului și a naționalei României, Denisa Dedu, a ratat participarea la Campionatul Mondial de handbal feminin, dar și-a împlinit visul de a deveni mamă.

Sportiva a născut un băiețel căruia tot ea i-a ales și numele. Cel mai tânăr membru al familiei handbalistei se numește Dominic și a primit din partea medicilor nota 10, la naștere.

În vârstă de 27 de ani, Denisa Dedu este una dintre cele mai valoroase jucătoare de handbal din România. A evoluat de-a lungul carierei la Corona Braşov, Siofok KC și CSM Bucureşti. În 2019 a fost declarată ”Handbalista anului”.

28-12-2021
16:06

Layvin Kurzawa de la PSG, pe lista de transferuri a lui Lazio

Internaționalul francez Layvin Kurzawa nu mai intră în planurile de viitor ale antrenorului Mauricio Pochettino și ar putea semna în această iarnă cu Lazio Roma.

Fotbalistul de 29 de ani nu a jucat nici un meci în campionatul din Hexagon, în acest sezon, și a fost anunțat că este liber să-și caute echipă.

Deși accidentat, Kurzawa este pe lista de achiziții a celor de la Lazio. Fotbalistul va reveni pe teren, conform estimărilor medicilor, la începutul lunii februarie a anului viitor.

Layvin Kurzawa evoluează la PSG din 2015, timp în care a cucerit nu mai puțin de 14 trofee cu gruparea de pe Parc des Princes: 4 titluri de campion și de tot atâtea ori Cupa Ligii Franței, de 5 ori Cupa și încă de 5 ori Supercupa.

28-12-2021
14:52

Siraba Dembele va evolua încă un an la CSM București

Extrema stângă Siraba Dembele și oficialii echipei feminine de handbal CSM București au ajuns la un acord de prelungire a actualului angajament al sportivei cu încă un an.

Astfel, franțuzoaica de 35 de ani va îmbrăcat tricoul echipei finanțate de Primăria Generală a Capitalei până în 2023.

Siraba Dembele este una dintre cele mai titrate sportive din lotul ”tigroaicelor”, în palmaresul ei regăsindu-se titluri mondiale și continentale, dar și o medalie de argint la ultima ediție a Jocurilor Olimpice, alături de național Franței.

28-12-2021
13:13

Fratele lui Diego Maradona a murit de infarct

Hugo Maradona, fratele mai mic al celebrului Diego Maradona s-a stins din viață în urma unui infarct. Avea 52 de ani.

Hugo era stabilit în Italia, la Monte di Procida, aproape de Napoli, orașul în care fratele lui este considerat un semizeu. Conform presei din Italia, Hugo a suferit un atac de cord în propria locuință.

Hugo Maradona a fost și el fotbalist și a evoluat în Europa la formațiile Ascoli, Rayo Vallecano şi Rapid Viena.

”Președintele Aurelio De Laurentiis, vicepreședintele Edoardo De Laurentiis, managerii, staff-ul tehnic, echipa și întreaga SSC Napoli se adună în jurul familiei Maradona și se alătură durerii dispariției lui Hugo”, au transmis oficialii clubului Napoli.

28-12-2021
10:02

David Miculescu, dorit de Sassuolo

Unul dintre cei mai promițători jucători din Liga 1 este David Miculescu, iar mijlocașul celor de la UTA Arad ar putea ajunge în această iarnă la Sassuolo, unde ar fi coleg cu căpitanul naționalei României, Vlad Chiricheș.

Conform site-ului fantacalcio.it, Miculescu este văzut ca înlocuitorul perfect pentru Jeremie Boga care va pleca la Atalanta Bergamo. Mijlocașul de 20 de ani este urmărit îndeaproape de directorul sportiv al lui Sassuolo, Giovanni Carnevale, și este considerat o superafacere mai ales că prețul său este în jurul a un milion de euro.

În urmă cu două săptămâni, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că David Miculescu reprezintă prioritatea zero pentru FCSB în această iarnă, iar Gigi Becali a făcut deja o ofertă de 500.000 de euro. Informația a fost confirmată ulterior de managerul general al ”roș-albaștrilor”, Mihai Stoica.

28-12-2021
08:59

Costică Popescu, fostul crainic din Bănie, a murit la 83 de ani

Fostul crainic al stadionului ”Central” din Bănie, Costică Popescu, a murit la vârsta de 83 de ani. Înmormântarea va avea loc joi, 30 decembrie, la Cimitirul Ungureni.

Constantin Popescu a fost crainicul stadionului din Craiova din anul 1971 și până în anul 1998. El are peste 500 de meciuri transmise pentru Radio Oltenia Craiova. A mai trecut pe la stadioanele Electroputere (Valea Roșie), Extensiv (Parcul Romanescu) și Constructorul (Luncă).

Pe data de 11 iulie 2019, când a împlinit vârsta de 81 de ani, Universitatea Craiova i-a oferit o plachetă și un tricou inscripționat cu numărul 1.

28-12-2021
06:26

Mourinho vrea 4 jucători din Premier League

AS Roma nu se poate lăuda cu un sezon așa cum se aștepta toată lumea după numirea lui Jose Mourinho, iar portughezul vrea să schimbe impresia și primul pas este să transfere jucători importanți în pauza de iarnă.

Conform presei din Italia, ”The Special One” a pus ochii pe patru jucători din Premier League și face tot posibilul sî-i aducă pe Olimpico. Cele patru ține sunt Diogo Dalot (22 de ani, fundaș, Manchester United), Ainsley Maitland-Niles (24 de ani, mijlocaș, Arsenal), Granit Xhaka (29 de ani, mijlocaș, Arsenal) și Harry Winks (25 de ani, mijlocaș, Tottenham).

Pentru aducerea acestor jucători, Mourinho ar fi nevoit să cheltuiască peste 60 de milioane de euro, chiar dacă la Maitland-Niles se vorbește despre un împrumut în primă fază.

Pe lista plecărilor de la AS Roma se află Amadou Diawara, Federico Fazio, Gonzalo Villar, Bryan Reynolds și Marash Kumbulla. Pe lângă aceștia, tehnicianul portughez continuă să evalueze lotul, iar jucători precum Borja Mayoral sau Carles Perez ar putea să fie și ei îndepărtați.

FC U Craiova, două meciuri de pregătire în pauza de iarnă

După o primă parte a sezonului dezamăgitoare, oficialii clubului FC U Craiova au decis ca reunirea în vederea reluării pregătirilor după scurta pauză de iarnă să aibă loc luni, 3 ianuarie.

Oltenii vor susține și două meciuri amicale până la reluarea Ligii 1, ei urmând să întâlnească CS Mioveni în 10 ianuarie și CS Șelimbăr la 15 ianuarie. Orele de disputare ale acestor partide de verificare urmează să fie stabilite. Meciul cu CS Mioveni va avea loc la Mogoşoaia, iar cel cu echipa sibiană se va juca în Bănie.

ADVERTISEMENT

FC U Craiova va disputa primul său meci oficial din 2022 pe 24 ianuarie, în etapa a 22-a, în deplasare, cu Farul Constanţa.

Paris FC și Olympique Lyon, eliminate la ”masa verde” din Cupa Franței

Comisia de Disciplină a Federaţiei Franceze de Fotbal a decis eliminarea echipele Paris FC şi Olympique Lyon din Cupa Franţei, după incidentele din 17 decembrie, de la meciul direct din 32-imile de finală ale competiției, și astfel OGC Nice, care ar fi trebuit să întâlnească una dintre aceste echipe în 16-imi, a ajuns direct în optimi.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului L’Equipe, clubul Paris FC a fost sancţionat cu cinci meciuri de suspendare a terenului propriu şi a primit o amendă de 10.000 de euro.

Olympique Lyon nu va putea găzdui spectatori până la sfârşitul sezonului din Ligue 1 şi este ameninţată cu excluderea din Cupa Franței, sezonul 2022/2023, în caz de recidivă. Lyon va trebui, de asemenea, să plătească o amendă de 52.000 de euro şi să ramburseze cheltuielile după paguba materială adusă de suporterii săi în incinta pariziană.

ADVERTISEMENT

Newcastle, ofertă pentru un fotbalist al Barcelonei

Noii proprietari ai clubului Newcastle pregătesc o campanie de transferuri sonoră în această pauză de iarnă în încercarea de a salva echipa de la retrogradare, iar una dintre țintele importante o reprezintă fundașul formației FC Barcelona, Samuel Umtiti.

Conform publicației El Nacional, englezii sunt dispuși să ofere 20 de milioane de euro pentru jucătorul francez de 28 de ani, iar catalanii sunt tentați să accepte suma, mai ales că Umtiti nu intră în planurile de viitor ale antrenorului Xavi.

ADVERTISEMENT

Singura problemă în această tranzacție o reprezintă chiar fotbalistul, deoarece acesta nu ar fi foarte încântat de o mutare la Newcastle și ar vrea să rămână la Barcelona până la finalul contractului, în iunie 2023.

ADVERTISEMENT