Sport

Știrile zilei din sport, miercuri, 25 august. Arsenal, prima victorie a sezonului în Cupa Ligii Angliei

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de miercuri, 25 august
Stirile zilei din sport miercuri 25 august Arsenal prima victorie a sezonului in Cupa Ligii Angliei
ADVERTISEMENT
25-08-2021
20:57

Arsenal a făcut scor în Cupa Ligii

Arsenal Londra a învins West Bromwich Albion, scor 6-0, în turul 2 al Cupei Ligii Angliei și a obținut prima victorie din acest sezon.

Golurile ”tunarilor” au fost marcate de Aubameyang 17, 45, 62 Pepe 45+1, Saka 50 și Lacazette 69.

Southmapton a mers și ea mai departe după 8-0 cu Newport County, iar Burnley a eliminat-o pe Newcastle după loviturile de departajare.

25-08-2021
20:22

Gabriela Talabă, eșec în startul calificărilor de la US Open

Gabriela Talabă, locul 217 WTA, a fost eliminată în primul tur al calificărilor pe tabloul principal al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Ea a fost învinsă, cu scorul de 6-2, 6-3, de americanca Robin Peterson, locul 224 WTA şi cap de serie numărul 1, după un meci de o oră şi 31 de minute. Jucătoarele eliminate în primul tur al calificărilor primesc un premiu de 20.000 de dolari fiecare şi câte două puncte WTA.

Dintre jucătoarele române, au obţinut calificarea în turul al doilea Monica Niculescu, locul 216 WTA, Gabriela Ruse, locul 110 WTA, Mihaela Buzărnescu, locul 150 WTA, şi Jaqueline Cristian, locul 142 WTA.

25-08-2021
19:46

Harlem Gnohere, mesaj special pentru Olimpiu Moruțan

Harlem Gnohere a postat o fotografie pe InstaStory cu el alături de Olimpiu Moruțan, în perioada în care „Bizonul” evolua pentru vicecampioana României, alături de mesajul: „Felicitări, copilului meu!”.

Postarea lui Harlem Gnohere. Sursă foto: Captură/Instagram
Postarea lui Harlem Gnohere. Sursă foto: Captură/Instagram

Olimpiu Moruțan tocmai a fost transferat de Galatasaray de la FCSB, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

25-08-2021
18:48

Irina Fetecău, eșec în startul calificărilor de la US Open

Irina Fetecău, locul 252 WTA, a fost eliminată în primul tur al calificărilor pe tabloul principal al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Ea a fost învinsă, cu scorul de 7-6 (2), 6-3, de croata Ana Konjuh, locul 87 WTA şi cap de serie numărul 1, după un meci de o oră şi 39 de minute. Jucătoarele eliminate în primul tur al calificărilor primesc un premiu de 20.000 de dolari fiecare şi câte două puncte WTA.

25-08-2021
17:01

Xavi Pascual, start ratat la Dinamo

Campioana en-titre la handbal masculin, Dinamo Bucureşti, a pierdut, la Alexandria, Supercupa României, după ce a fost învinsă de formaţia HCDS Constanţa, scor 18-19, la primul meci al lui Xavi Pascual pe banca ”dulăilor”.

În sezonul 2021-2022, Dinamo Bucureşti va evolua  în Liga Campionilor, în timp ce HCDS Constanţa va fi angrenată în European League. Echipa din Constanţa va juca peste doar două zile, în deplasare, cu formaţia ungară Csurgoi KK, returul fiind programat în 5 septembrie.  

La rândul său, Dinamo va debuta în grupa B a Ligii Campionilor, cu Kielce, la mijlocul lunii viitoare.

25-08-2021
15:47

Biletele pentru meciurile tricolorilor U21 și U20

FRF a anunțat pe site-ul oficial punerea în vânzare a biletelor pentru meciurile amicale pe care naționalele U21 și U20 le vor disputa în luna septembrie.

Reprezentativa de tineret va întâlni Anglia, pe 3 septembrie, pe stadionul Steaua, și cu Georgia, pe 7 septembrie, la Voluntari, iar tichetele costă 15 lei și pot fi achiziționat de pe site-ul bilete.frf.ro. Bilete vor fi disponibile și la casierii, dar doar în ziua meciurilor.

Selecționata U20 va juca împotriva Portugaliei, pe 2 septembrie, la Voluntari, iar accesul spectatorilor în stadion este gratuit, însă și datele acestora trebuie introduse în comandă pentru a le fi eliberate bilete cu valoare zero, pe bilete.frf.ro. Accesul pe stadion se face doar în baza unui bilet valabil nominal.

25-08-2021
12:16

Serena Williams s-a retras de la US Open!

Serena Williams s-a retras de la US Open. Multipla campioană americană are probleme cu o accidentare la tendon şi nu vrea să rişte o agravare: 

”După sfaturile primite de la medicii mei, am decis să mă retrag de la US Open, pentru a-i permite corpului meu să se refacă complet după problema legată de tendonul rupt. New York este unul dintre cele mai interesante oraşe din lume şi unul din locurile mele preferate unde joc”, este mesajul pe care Serena l-a postat pe Instagram.

25-08-2021
09:55

Atletico Madrid poate pierde cinci jucători până la finalul perioadei de transferuri

Atletico Madrid s-ar putea despărţi de încă cinci jucători până la finalul perioadei de mercato. Conform presei din Spania cei cinci jucători care pot părăsi echipa lui Diego Simeone sunt:

– Saul Niguez: mijlocaşul spaniol vrea să plece de pe Wanda Metropolitano. Este dorit de forţele din Premier League, Chelsea, Manchester United şi Liverpool.

– Kieran Trippier: fundaşul englez este şi el aproape de o revenire în Premier League. Dorit de Arsenal şi Manchester United, Trippier ar putea aduce o sumă frumoasă de bani în conturile madrilenilor

– Nehuen Perez: după ce a fost împrumutat la Granada, acesta ar putea ajunge acum în Serie A, acolo unde este dorit de mai multe cluburi

– Santiago Arias: fundaşul columbian este dorit de cluburi din La Liga şi nu numai. Are şanse mici să mai rămână la Atletico Madrid

– Ivan Saponjic: atacantul sârb a primit deja câteva propuneri interesante din La Liga şi ar urma să fie împrumutat

Perioada de transferuri se apropie de final, dar marile cluburi plănuiesc în continuare mutări importante.

Rafinha vrea să plece de la PSG

PSG a reuşit o campanie de achiziţie extraordinară în această vară, antamându-i pe Messi, Sergio Ramos, Gini Wijnaldum şi Gianluigi Donnarumma gratis, dar şi pe Hakimi, singurul pe care a plătit sumă de transfer. Asta a dus la aglomerarea unui lot deja numeros, iar jucătorii care nu prind „primul 11“ se gândesc să-şi caute echipe.

ADVERTISEMENT

Este cazul brazilianului Rafinha, despre care presa franceză scrie că vrea să plece. Iar pe lista cluburilor interesate se găsesc AC Milan, Fenerbahce, Valencia şi Espanyol.

Rafinha este un produs al academiei La Masia din Barcelona şi a debutat pentru catalani în 2011. De-a lungul carierei, a mai evoluat pentru Celta Vigo şi Inter Milano, sub formă de împrumut, înainte să se transfere la PSG, în octombrie 2020, pentru 1,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT
  • 15.000.000 de euro este cota de piaţă a lui Rafinha

Planurile lui Juventus pentru Cristiano Ronaldo

S-a vorbit despre o eventuală despărţire a lui Cristiano Ronaldo de Juventus. Portughezul nu mai este 100% mulţumit de echipa sa şi a dat semne că vrea să plece. Lista cluburilor interesate e una lungă, dată fiind valoare lusitanului.

Dar Juventus şi-ar dori ca Ronaldo să aleagă Manchester City. Torinezii au pus ochii pe Gabriel Jesus, atacantul „cetăţenilor“ cotat la 60 de milioane de euro. Astfel, dacă Pep Guardiola va înainta o ofertă pentru CR7, Juventus îl poate cere la schimb pe brazilian.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, City nu a abandonat pista Harry Kane şi e greu de crezut că va îşi va schimba brusc opţiunile spre Cristiano Ronaldo.

  • 45.000.000 de euro este cota de piaţă a lui CR7 (36 de ani)

Irina Begu şi Raluca Olaru, în sferturi. Ana Bogdan a abandonat

Tenisul s-a mutat peste Ocean, iar reprezentantele României au jucat la Cleveland şi Chicago. La simplu, Irina Begu a obţinut calificarea în sferturile de finală de la Cleveland, după ce a trecut de Polona Hercog (30 de ani, 85 WTA) cu scorul de 7-6, 7-5.

ADVERTISEMENT

La Chicago, Ana Bogdan a fost nevoită să abandoneze în meciul cu Varvara Gracheva de la WTA Chicago, în proba de simplu. În momentul retragerii, românca era condusă cu 5-7, 1-3.

La dublu, Raluca Olaru şi Nadia Kichenok s-au calificat în sferturile de dublu de la Chicago, după 6-2, 6-4 contra perechii Viktorija Golubic / Tamara Zidansek.

ADVERTISEMENT