Sport

Faza care l-a scos din sărite pe Dan Petrescu în Liga Campionilor. Și-a turnat apă în cap de nervi. Video

Dan Petrescu a fost scos din sărite după o decizie a arbitrului în meciul lui Jeonbuk din Liga Campionilor Asiei. Antrenorul român nu și-a putut păstra calmul.
29.11.2023 | 13:10
Faza care la scos din sarite pe Dan Petrescu in Liga Campionilor Sia turnat apa in cap de nervi Video
Dan Petrescu și-a turnat apă în cap de nervi la meciul lui Jeonbuk din Liga Campionilor Asiei. Foto: captură Youtube.
ADVERTISEMENT
29-11-2023
11:22

Dan Petrescu, scos din sărite de decizia arbitrului în Liga Campionilor Asiei

Jeonbuk o înfruntă pe Kitchee (Hong Kong) în penultima etapă a grupelor din Liga Campionilor Asiei. Formația pregătită de Dan Petrescu luptă pentru calificarea în fazele eliminatorii ale celei mai tari competiții intercluburi din Asia. 

Jeonbuk a deschis repede scorul prin Moon Seon-Min. În minutul 2, mijlocașul sud-coreean a transformat în gol pasa venită de la Park Jae-Yong, după o serie de greșeli în apărarea celor de la Kitchee. 

Scorul a fost dublat de oaspeți în minutul 38 prin Song Min-Kyu, însă repriza nu s-a terminat perfect pentru trupa lui Dan Petrescu. Fundașul central Tae-Wook Jeong a faultat din poziția de ultim apărător, iar „centralul” a scos din buzunar cartonașul roșu. 

Decizia l-a scos din sărite pe Dan Petrescu. Antrenorul român a gesticulat extrem de nervos pe marginea terenului, iar la un moment dat și-a turnat apă în cap de nervi. VEZI VIDEO AICI. Jeonbuk a intrat cu un avantaj de două goluri la cabine. 

Cu un om în minus, Jeonbuk a fost dominată în a doua repriză. Deși a avut numeroase ocazii de a marca, Kitchee a reușit să introducă o singură dată mingea în plasă, în minutul 69, prin Jantscher.

Scorul s-a terminat 2-1 pentru Jeonbuk, care păstrează șanse la primul loc ce asigură prezența în play-off-ul Ligii Campionilor Asiei. Jeonbuk ocupă locul 2, cu 9 puncte în 5 partide, la un punct în spatele liderului Bangkok Utd, dar și cu un meci în plus pentru echipa lui Dan Petrescu. 

27-11-2023
16:42

Înfrângere clară pentru Olăroiu în Liga Campionilor Asiei

Echipa lui Cosmin Olăroiu, Al Sharjah din Emiratele Arabe Unite, a fost învinsă, pe teren propriu, scor 0-2, de formația Al Sadd din Qatar, în etapa a 5-a a fazei grupelor din Liga Campionilor Asiei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Plata (9) și Bounedjah (60). În celălalt meci al Grupei B, echipa Nasaf Qarshi din Uzbekistan s-a impus, acasă, scor 3-1, în fața formației Al Faisaly Amman din Iordania.

Cu o etapă înainte de finalul grupelor, Al Sharjah este pe locul 2, cu 8 puncte, în timp ce lider este Nasaf Qarshi, cu 10 puncte. Al Sadd e pe poziția a treia, cu 7 puncte, în timp ce Al Faisaly Amman este ultima, cu 3 puncte.

În ultima rundă, trupa tehnicianului român va juca în deplasare cu Al Faisaly Amman, pe 4 decembrie, de la ora 18:00. Pentru a ocupa locul 1 și a fi sigură de calificare, Al Sharjah are nevoie de victorie, dar și ca echipa din Uzbekistan să nu câștige în Qatar.

În optimile de finală ajung câștigătoarele celor 10 grupe, plus cele mai bune 6 formații de pe locul 2.

26-11-2023
18:24

Corbu, titular în Ungaria

Mijlocașul Mariucs Corbu a fost integralist în partida pe care echipa sa, Puskas Academy, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Ferencvaros, în etapa a 14-a a campionatgului Ungariei.

Fundașul Umit Akgdag a intrat pe teren în minutul 90+1 al meciului pe care echipa sa, Goztepe, l-a câștigat, acasă, scor 2-0, în fața formației Tuzlaspor, în etapa a 13-a a ligii secunde din Turcia.

Apărătorul Ionuț Nedelcearu a fost rezervă în întâlnirea pe care echipa sa, Palermo, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Ternana, în etapa a 14-a din Serie A.

Fundașul Daniel Celea a fost doar rezervă în partida pe care echipa sa, Nea Salamis, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația Zakakiou, în etapa a 12-a a campionatului din Cipru.

Tot în Cipru, atacantul Valentin Costache a jucat 81 de minute în meciul pe care echipa sa, Apollon Limassol, l-a pierdut, pe teren propriu, în fața formației Anorthosis Famagusta.

26-11-2023
17:06

Boloni, succes extraordinar în Ligue 1

Echipa FC Metz, antrenată de Ladislau Boloni, a revenit de la 1-2 și s-a impus cu 3-2, în deplasare, în fața formației Lorient, în etapa a 13-a din Ligue 1.

Oaspeții au deschis scorul prin Sabaly (1), dar gazdele au condus la pauză cu golurile marcate de Faivre (7) și Kroupi (22). Metz a întors rezultatul în partea secundă prin Traore (65) și Jallow (83, penalty). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 9, cu 16 puncte.

Mijlocașul Daniel Boloca a fost integralist în partida pe care echipa, Sassuolo, a câștigat-o, în deplasare, scor 4-3, în fața formației Empoli, la care Răzvan Marin a fost doar rezervă, în etapa a 13-a din Serie A.

Tot în Italia, Radu Drăgușin și George Pușcaș au fost integraliști în meciul pe care echipa lor, Genoa, l-a pierdut, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Frosinone.

Mijlocașul Răzvan Deaconu a jucat 84 de minute în întâlnirea pe care echipa sa, Korona Kielce, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Ruch Chorzow, în etapa a 16-a a campionatului Poloniei. Coechipierul său Marius Briceag a fost doar rezervă.

Atacantul Claudiu Bălan a jucat 67 de minute în partida pe care echipa sa, PAS Giannina, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației AEK Atena, în etapa a 12-a a campionatului Greciei.

26-11-2023
15:36

Isăilă sparge gheața cu Ajman

Echipa Ajman, antrenată de Daniel Isăilă, a obținut prima victorie din acest sezon, după ce a învins, în deplasare, scor 2-1, formația Khorfakkan, în etapa a 8-a a campioantului Emiratelor Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Marciano (27) și Chikhaoui (61), în timp ce pentru gazde a înscris din penalty Tiago Leonco (34). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 12 în clasament, primul deasupra liniei de retrogradare, cu 6 puncte.

Mijlocașul Rareș Ilie a jucat până în minutul 58 al partidei pe care echipa sa, Lausanne, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 1-0, în fața formației Lausanne Ouchy, în etapa a 15-a a campionatului Elveției.

26-11-2023
08:06

Răzvan Lucescu, reacție de zile mari după victoria lui PAOK

PAOK a defilat în ultima etapă din campionatul Greciei împotriva celor de la Panserraikos, scor 5-0, în cadrul rundei cu numărul 12. Grație victoriei de pe teren propriu, echipa pregătită de Răzvan Lucescu a urcat pe locul 3 în clasament, la două puncte în spatele liderului Panathinaikos, dar și cu un meci în plus. 

Deși echipa sa a câștigat categoric, Răzvan Lucescu a tras un semnal de alarmă și i-a sfătuit pe jucătorii săi să nu slăbească ritmul. „Suntem într-o perioadă bună, cu energie și încredere bună.

Pe zi ce trece chimia jucătorilor se îmbunătățește. Suntem într-o perioadă în care, din fericire, nu avem accidentări. Există entuziasm în rândul jucătorilor și o atmosferă foarte bună, dar în fotbal trebuie să fii atent pentru că lucrurile se schimbă repede.

Trebuie să tratăm fiecare meci ca pe o finală, indiferent de adversar. Trebuie să dăm dovadă de hotărâre pe teren și concentrare pe tot parcursul meciurilor. Logica noastră este să menținem motivația jucătorilor ridicată, să păstrăm plăcerea, pentru că doar așa poți face față. 

Dacă crezi într-un moment că ești prea bun, atunci vei greși. Uneori vom juca bine, alteori nu, dar va trebui să profităm de situații de fiecare dată. Avem jucători cu personalități diferite anul acesta. E altă atmosferă anul acesta”, a declarat Răzvan Lucescu, potrivit metrosport.gr

Pentru PAOK urmează duelul cu Frankfurt de pe 30 noiembrie, în etapa a 5-a din grupele UEFA Conference League. Viitorul adversar din campionat al lui Răzvan Lucescu este Lamia. 

25-11-2023
21:11

Țîru, titular în Polonia

Fundașul Bogdan Țîru a fost integralist în partida pe care echipa sa, Warta Poznan, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 2-2, cu formația Legia Varșovia, în etapa a 16-a a campionatului Poloniei.

Echipa Mezokovesd, cu fundașul Steliano Filip pe teren din minutul 71, a învins, pe teren propriu, scor 4-0, formația Ujpest, la carfe atacantul George Ganea a fost doar rezervă, în etapa a 14-a a campionatului Ungariei.

25-11-2023
20:19

Pitu, decisiv pentru Bordeaux

Mijlocașul Alexi Pitu a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Girondins Bordeaux, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-1, în fața formației Paris FC, în etapa a 15-a din Ligue 2.

Fotbalistul român, intrat pe teren în minutul 70, a centrata perfect din corner la ultima fază a jocului și Barbet a înscris cu o lovitură de cap.

 

Echipa Damac, antrenată de Cosmin Contra, a învins, pe teren propriu, scor 4-2, formația Abha, în etapa a 14-a a campionatului Arabiei Saudite. Golurile învingătorilor au fost marcate de N’Koudou (44, 45+5 pen., 90+5 pen.) și Ceesay (90+8), în timp ce pentru oaspeți au înscris Bedrane (65 aut.) și Al Sudani (75).

Mijlocașul Nicolae Stanciu a fost integralist la gazde, la fel ca și Ciprian Tătărușanu la oaspeți. În urma acestui rezultat, Damac este pe locul 10, cu 18 puncte, iar Abha este pe poziția 15, prima deasupra liniei de retrogradare, cu 13 puncte.

25-11-2023
19:36

Răzvan Lucescu urcă pe podium cu PAOK Salonic

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, pe teren propriu, scor 5-0, formația Panserraikos, în etapa a 12-a a campionatului Greciei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Ozdoev (21), Murg (28, 71), Chovan (74 autogol) și Rafa (80). În urma acestei victorii, trupa tehnicianul român a urcat pe locul 3 în clasament, cu 26 de puncte, cu două puncte în spatele liderului Panathinaikos Atena, care are și un joc mai puțin disputat.

Mijlocașul Vlad Dragomir a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Pafos, a câștigat-o, acasă, scor 3-0, în fața formației Othellos Athienou, în etapa a 12-a a campionatului Ciprului.

Dragomir a înscris ultimul gol al meciului în minutul 78. El a fost integralist, în timp ce coechipierul său Adrian Rus a rămas pe banca de rezerve. De partea cealaltă, mijlocașul Călin Popescu a intrat pe teren în startul reprizei secunde.

Atacantul Denis Alibec a fost integralist în întâlnirea pe care echipa sa, Muaither SC, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Al-Rayyan, în etapa a 9-a a campionatului Qatarului.

Fundașul Sebastian Mladen a fost integralist în partida pe care echipa sa, Panetolikos, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-3, în fața formației Olympiakos, în etapa a 12-a a campionatului elen.

Portarul Valentin Cojocaru a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Pogon Szeczecin, a pierdut-o, acasă, scor 2-3, în fața formației Stal Mielec, la care fundașul Marco Ehmann a jucat până în minutul 58, în etapa a 16-a a campionatului Poloniei.

Fundașul Andres Dumitrescu a fost doar rezervă în întâlnirea pe care echipa sa, Slavia Praga, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Ceske Budejovice, în etapa a 16-a a campionatului Cehiei.

25-11-2023
17:19

Ghiță, gol cu capul în Polonia

Fundașul Virgil Ghiță a marcat un gol în partida pe care echipa sa, MKS Cracovia, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, în fața formației Rakow Czestochowa, în etapa a 16-a a campionatului Poloniei.

Ghiță a deschis scorul în minutul 25 cu o lovitură de cap după un corner. Fundașul român a fost integralist, în timp ce coechipierul său Cornel Râpă a intrat pe teren în minutul 83. La Rakow, Bogdan Racovițan a fost integralist, iar Deian Sorescu a fost introdus în minutul 71.

 

25-11-2023
15:23

Moruțan, pasă decisivă la Ankaragucu

Mijlocașul Olimpiu Moruțan a dat pasa decisivă la golul prin care echipa sa, Ankaragucu, s-a impus pe terenul lui Gaziantep, scor 1-0, în etapa a 13-a a campionatului Turciei.

Internaționalul român, care a jucat până în minutul 62, a dat pasa la reușita lui Uludag (45+4). De partea cealaltă, antrenorul Marius Șumudică i-a avut integraliști pe Florin Niță și Denis Drăguș, în timp ce Alex Maxim a stat pe teren până în minutul 87.

 

Într-un alt meci din etapa a 13-a a campionatului Turciei, echipa Konyaspor, cu mijlocașul Alexandru Cicâldău pe teren până în minutul 80, a învins, pe teren propriu, scor 2-0, formația Kasimpașa.

Atacantul Dennis Man a ratat un penalty în partida pe care echipa sa, Parma, a terminat-o la egalitate, acasă, scor 1-1, cu formația Modena, în etapa a 14-a din Serie B. Internaționalul român a ratat în minutul 87, la scorul de 0-1. Man a jucat toate minutele, în timp ce Valentin Mihăilă a rămas pe banca de rezerve.

Într-o altă partidă din etapa a 14-a din Serie B, echipa FeralpiSalo, cu mijlocașul Denis Hergheligiu pe banca de rezerve, a fost învinsă, în deplasare, scor 1-2, de formația Como.

25-11-2023
10:29

Dan Petrescu, aproape de Liga Campionilor Asiei

Dan Petrescu a reușit o victorie extrem de importantă la Jeonbuk, în deplasare cu Gwangju, scor 2-0, în penultima etapă a campionatului. Astfel, antrenorul e foarte aproape de calificarea în Liga Campionilor Asiei. 

Cu o etapă înainte de final, echipa lui Dan Petrescu e pe locul patru, la doar un punct de locul trei ocupat chiar de Gwangju. Ahn Hyun-Boem a deschis scorul pentru Jeonbuk în minutul 18.

În prelungiri a marcat și Song Min-Kyu, care a pasat decisiv și la prima reușită. Echipa lui Dan Petrescu e la trei puncte distanță de locul doi, ocupat de Pohang. Ulsan Hyundai e noua campioană a Coreei de Sud și are 73 de puncte.  

24-11-2023
20:13

Burcă și Tănase, înfrângere dură contra lui Ronaldo

Al Nassr a învins fără probleme, scor 3-0, echipa românilor Florin Tănase și Andrei Burcă, Al Akhdoud. Andrei Burcă a fost integralist în această partidă, însă Cristiano Ronaldo și Sadio Mane au fost aproape imposibil de oprit. De altfel, Cristiano Ronaldo a reușit dubla în minutele 77 și 80, în timp ce Florin Tănase a văzut cartonașul galben în minutul 26.

Al doilea gol al lusitanului a fost o „bijuterie”, stop pe piept și lob de la peste 30 de metri în poarta goală.

Dacă Al Nassr se află pe locul secund în clasament, cu 34 de puncte, echipa lui Burcă și Tănase este pe locul 17 în clasament, cu doar 10 puncte. Tot în Arabia Saudită, echipa lui Laurențiu Reghecampf, Al Tai, a reușit o victorie de senzație contra celor de la Al-Raed. Asta, în condițiile în care oaspeții de la Al-Raed conduceau cu 3-1 în minutul 91.

Revenirea formației lui Reghecampf a fost de povestit nepoților, pentru că în doar 8 minute de prelungiri, gazdele au înscris trei goluri și partida s-a încheiat cu 4-3 în favoarea celor de la Al Tai. Ultimele două goluri ale formației lui Reghecampf, practic golurile de 3-3 și 4-3, au fost reușite de Mensah (’90+9) și Misidjan (’90+10).

24-11-2023
12:20

Costel Gâlcă, out de la Radomiak!

Aventura lui Costel Gâlcă pe banca celor de la Radomiak se apropie de final. Presa din Polonia scrie că antrenorul român îşi va rezilia contractul după ce a stat 8 luni pe banca tehnică a formaţiei din prima ligă poloneză:

„Gâlcă o va părăsi pe Radomiak. Discuțiile despre această temă sunt în desfășurare. Maciej Kedziorek va prelua echipa cel târziu pe 1 decembrie 2023. Schimbarea este posibilă chiar înainte de meciul viitor, cu Slask”, scrie jurnalistul polonez Szymon Janczyk.

24-11-2023
08:18

Reacția lui Olăroiu după meciul nebun din Emirate contra lui Rădoi

Al Bataeh – Al Sharjah s-a terminat la egalitate, scor 3-3. După 35 de minute de foc, în care formația lui Mirel Rădoi a condus cu 3-0, elevii lui Cosmin Olăroiu au fost aproape să întoarcă rezultatul, însă scorul egal s-a păstrat din minutul 51 până la finalul partidei.

După remiza din campionatul Emiratelor Arabe, Cosmin Olăroiu a venit la conferința de presă, unde a avut o reacție neașteptată la adresa lui Mirel Rădoi.

”A fost pentru mine foarte dificil, pentru că, practic, jucam contra unui copil de-ai mei. E pentru prima dată când se întâmplă lucrul ăsta.

Programarea arată o mare lipsă de respect față de Sharjah. Din păcate, eu nu înțeleg, nimeni nu spune nimic că suntem programați să jucăm la 48 de ore de la meciul echipei naționale, în mai puțin de 48 de ore. Nu mai am nimic de zis”, a declarat Cosmin Olăroiu.

23-11-2023
16:14

Al Bataeh - Al Sharjah 3-3

FINAL – S-a terminat 3-3 meciul dintre echipa lui Mirel Rădoi și cea a lui Olăroiu. Al Bateh a condus cu 3-0, dar s-a văzut egalată până la final. Ca urmare a acestui rezultat, echipa fostului selecționer e pe 5 în Emirate, cu 12 puncte, două mai puține decât cea a lui Oli, care e pe poziția a 4-a.


Min. 51: GOOOOOOOL, Sharjah! Echipa lui Oli revine de la 0-3 la 3-3. Golul egalizator a fost marcat de Caio, din penalty

Min. 45+3: GOOOOOOL, Sharjah! Luanzinho marchează pentru oaspeţi, care vin la o lungime de adversari la pauză.

Min. 39: GOOOOOOL, Sharjah! Abdulbasit reduce din handicap din pasa lui Pjanic

Min. 35: GOOOOOOOL, Bataeh! Alvaro de Oliveira face 3-0 şi echipa lui Oli este KO.

Min. 26: GOOOOOOL, Bataeh! Formaţia lui Mirel îşi dublează avantajul după reuşita lui Abdulrahman

Min. 19: GOOOOL, Bataeh! Gassama deschide scorul pentru echipa lui Rădoi

Start de meci

Al Bataeh, echipa antrenată de Mirel Rădoi joacă în campionatul din Emiratele Arabe Unite împotriva lui Al Sharjah, formaţia lui Cosmin Olăroiu. Cele două formaţii sunt despărţite de două puncte.

Echipele naționale au ținut capul de afiș în ultima săptămână, iar acum e vremea ca fanii din întreaga Europă să se întoarcă pe stadioane pentru meciurile echipelor favorite de club. Ca de obicei, FANATIK vă va ține la curent cu performanțele jucătorilor sau antrenorilor români care încearcă să impresioneze în străinătate.

Perioada 23-26 noiembrie, plină de meciuri tari pentru stranieri

Deși mai sunt câteva zile până la debutul în forță al etapelor din campionatele puternice ale Europei, dar și din zona Arabiei, unde există și protagoniști români, interesul tuturor este îndreptat spre primul ”bal”, care e deschis de Cosmin Olăroiu și Mirel Rădoi. Mai exact de echipele acestora, Al Sharjah și Al Bataeh, într-un duel din prima ligă a Emiratelor Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

După 7 etape disputate, echipa lui Cosmin Olăroiu, Al Sharjah, ocupă locul 4 în clasament cu 13 puncte, la 4 puncte distanță de liderul Al Wasl, în timp ce formația lui Mirel Rădoi, Al Bataeh, are doar 11 puncte și este pe locul 7. Chiar și așa, cu o victorie, Mirel Rădoi și-ar depăși conaționalul, deși casele de pariuri o văd favorită clară pe Al Sharjah.

Tot în zonă, de data aceasta în Arabia Saudită, va intra în joc și fundașul Andrei Burcă, cu formația sa Al Akhdoud, în deplasarea de la Al Nassr Riyadh. Așadar, un duel de foc între Burcă și Cristiano Ronaldo. La fel de interesat e și duelul de sâmbătă dintre Damac și Abha, tot în Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT

Damac, echipa antrenată de Cosmin Contra, unde evoluează și vedeta Nicolae Stanciu, va încerca să urce în clasament după un duel cu formația unde evoluează Ciprian Tătărușanu. Momentan, ambele echipe se află departe de prima parte a clasamentului, deși nici retrogradarea nu pare să le dea prea mari emoții românilor.

Să fie și weekendul lui Ianis Hagi în La Liga spaniolă?

După ce a contribuit decisiv la calificarea României la Euro 2024, gândurile lui Ianis Hagi se vor îndrepta acum spre La Liga spaniolă, acolo unde formația sa Alaves joacă împotriva Granadei, formație care a acumulat doar 7 puncte în 13 etape. Între timp, Ladislau Boloni se pregătește de un duel cu Lorient, pe 26 noiembrie, în speranța că formația sa Metz va ieși din zona periculoasă a clasamentului.

ADVERTISEMENT

Nici Adrian Mutu nu are o misiune ușoară la Baku, mai ales că fanii deja îi cer demisia. Formația ”Briliantului” ocupă doar locul 6 din 10 echipe, cu 18 puncte, la aproape 10 puncte distanță de liderul Zira și de locul secund FC Qarabag. Formația lui Adrian Mutu, Neftchi Baku, întâlnește așadar pe Araz, iar o victorie i-ar putea urca pe locul 3 pe cei de la Neftchi .

Cât despre jucătorii vedetă ai României, trebuie menționat că George Pușcaș și Radu Drăgușin au meci greu în deplasarea de la Frosinone, acolo unde Genoa speră să se depărteze de zona retrogradării. Între timp, formația lui Răzvan Marin, Empoli, joacă pe teren propriu cu cei de la Sassuolo.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Olimpiu Moruțan cu Ankaragucu se deplasează sâmbătă la Gaziantep, acolo unde antrenorul Marius Șumudică are planuri mărețe cu echipa reclădită din propria cenușă. Momentan, ambele echipe sunt undeva în zona inferioară a clasamentului, însă două sau trei victorii legate le-ar permite românilor să viseze la mai mult în acest an.

ADVERTISEMENT