Sport

Stranieri, 19-23 octombrie. Victorie mare pentru Cosmin Olăroiu în Liga Campionilor Asiei

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre meciurile stranierilor din perioada 19-23 octombrie. Se anunță un weekend extrem de interesant.
23.10.2023 | 21:24
Stranieri 1923 octombrie Victorie mare pentru Cosmin Olaroiu in Liga Campionilor Asiei
Cosmin Olăroiu și Al Sharjah au ratat ocazia de a egala liderul în Emiratele Arabe Unite. Foto: Twitter @SharjahFC
ADVERTISEMENT
23-10-2023
20:54

Răzvan Marin, titular în victoria lui Empoli cu Fiorentina

Mijlocașul Răzvan Marin a jucat 66 de minute în partida pe care echipa sa, Empoli, a câștigat-o, în deplasare, scor 2-0, în fața formației Fiorentina, în etapa a 9-a din Serie A.

Într-un meci din etapa a 10-a din Serie B, fundașul Ionuț Nedelcearu a fost doar rezervă în remiza pe care echipa sa, Palermo, a reușit-o pe teren propriu, scor 2-2, cu formația Spezia.

Echipa Warta Poznan, cu fundașul Bogdan Țîru titular, a învins, în deplasare, scor 1-0, formația Stal Mielec, în etapa a 12-a a campionatului Poloniei. Țîru a jucat până în minutul 87 la oaspeți, în timp ce Marco Ehmann a fost integralist la gazde.

Formația Pafos, cu Vlad Dragomir și Adrian Rus integraliști, a fost învinsă, acasă, scor 0-2, de echipa Omonia Nicosia, în etapa a 8-a a campionatului Ciprului.

23-10-2023
18:34

Olăroiu, lider cu Al Sharjah în Liga Campionilor Asiei

Echipa Al Sharjah din Emiratele Arabe Unite, antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins, pe teren propriu, scor 1-0, formația Nasaf Qarshi din Uzbekistan, în etapa a 3-a a fazei grupelor din Liga Campionilor Asiei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de brazilianul Caio (45+4). Trupa tehnicianului român a rămas în inferioritate numerică în minutele de prelungire, după eliminarea lui Majed Hassan.

În celălalt meci al Grupei B urmează să se întâlnească Al-Sadd din Qatar și Al-Faisaly Amman din Iordania. În urma acestei victorii, Al Sharjah a devenit lider, cu 7 puncte, urmată de Nasaf Qarshi (6 puncte), Al-Sadd (1 puncte) și Al-Faisaly Amman (0 puncte).

În etapa a 4-a din Liga Campionilor Asiei, echipa lui Olăroiu va juca în deplasare cu Nasaf Qarshi, pe 6 noiembrie, de la ora 16:00.

22-10-2023
19:36

Răzvan Lucescu, victorie la PAOK. Ianis Hagi, rezervă neutilizată la Alaves

PAOK a câștigat cu Atromitos, scor 2-0, în etapa a 8-a din campionatul Greciei. Formația pregătită de Răzvan Lucescu a deschis scorul în minutul 43 prin Ozdoev. 

Mijlocașul rus a dublat avantajul gazdelor la 5 minute după fluierul de start al reprizei secunde. Grație victoriei cu Atromitos, PAOK a urcat pe locul 2 în clasament, cu 17 puncte în 8 partide. 

PAOK se află la două puncte în spatele liderului Olympiakos care are un meci în minus. Formația antrenată de Lucescu Jr. nu a pierdut în acest sezon în campionat. 


Alaves a remizat în deplasare cu Villarreal, scor 1-1, în etapa a 10-a din La Liga. Samu a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 48, însă „Submarinul Galben” a restabilit egalitatea în minutul 65. 

Gerard Moreno a înscris din penalty. Ianis Hagi a fost rezervă neutilizată la Alaves. Jucătorul care a împlinit pe 22 octombrie vârsta de 25 de ani a fost întâmpinat de fanii români la sosirea la Villarreal. Alaves ocupă locul 16 în La Liga, cu 9 puncte în 10 partide. 

22-10-2023
19:29

Înfrângeri pentru românii de la Rakow și Genoa

Rakow a pierdut surprinzător pe terenul celor de la Gornik Zabrze, scor 1-2, în etapa a 12-a din campionatul polonez. Japonezul Daisuke Yokota, cu o „dublă”, a răpus-o pe campioana Poloniei, care a redus din diferență prin Crnac. 

Bogdan Racovițan a fost titular în partea dreaptă a apărării la Rakow. Românul a fost înlocuit în minutul 62 de Jean Carlos Silva. De cealaltă parte, Deian Sorescu nu s-a aflat pe foaia de joc. 

Rakow ocupă locul 4 în campionat, cu 22 de puncte în 11 partide. Pentru campioana Poloniei urmează meciul de pe teren propriu cu Sporting Lisabona în grupele UEFA Europa League.


Genoa a pierdut cu Atalanta, scor 0-2, în etapa a 9-a din Serie A. „Grifonii” au cedat în deplasare după golurile marcate de Lookman și Ederson. 

La oaspeți, Radu Drăgușin a fost integralist în partea dreaptă a apărării. De cealaltă parte, George Pușcaș a fost rezervă. Atacantul a fost introdus pe teren de Gilardino în minutul 84, în locul lui Malinovsky. 

A fost a doua înfrângere consecutivă pentru Genoa. „Grifonii” ocupă locul 15 în clasament, cu 8 puncte în 9 meciuri. 

22-10-2023
17:24

Lucescu, Boloni și Moruțan, înfrângeri pe linie

Dinamo Kiev a pierdut derby-ul cu Dnipro, în etapa a 11-a a campionatului din Ucraina, scor 0-1. Singurul gol al meciului a fost marcat de Gutsulyak, în minutul 13 din pasa lui Filippov. 

A fost cea de-a doua înfrângere consecutivă pentru formația lui Mircea Lucescu. Dinamo Kiev a coborât pe locul 7 în clasament, cu 15 puncte după 8 meciuri. 


Metz a suferit o nouă înfrângere în Ligue 1. Formația antrenată de românul Ladislau Boloni a cedat în deplasare cu Monaco, scor 1-2, după ce oaspeții reușiseră să deschidă scorul. 

Camara a înscris după doar 4 minute, însă Golovin a restabilit egalitatea înainte de pauză. Jucătorul rus a făcut „dubla” la 10 minute după fluierul de start al reprizei secunde, iar tabela a rămas intactă până la final. 

În ultimele 4 meciuri din Ligue 1, Metz a pierdut cu Strasbourg (0-1), Toulouse (0-3), Nice (0-1) și Monaco (1-2). Echipa antrenată de Boloni a coborât până pe locul 16 în clasament, cu 8 puncte în 9 partide. 


Olimpiu Moruțan a fost integralist în înfrângerea turcilor de la Ankaragucu împotriva penultimei clasate, Istanbulspor, scor 1-2 în etapa a 9-a din campionatul Turciei. 

Traore a deschis scorul în minutul 12, iar Cigerci a restabilit egalitatea din penalty, în minutul 24. Golul victoriei pentru Istanbulspor a fost marcat de Gultekin în minutul 62. 

Olimpiu Moruțan a primit cartonașul galben în minutul 19. Ankaragucu ocupă locul 12 în clasament, cu 9 puncte în tot atâtea partide. 


Al-Riyadh a obținut o victorie mare pe teren propriu cu Al-Ettifaq, formația pregătită de Steven Gerrard. Gazdele, cu Alin Toșca integralist, s-au impus cu 1-0 după golul marcat de Al Shuwayyi în minutul 18. 

Al-Ettifaq i-a avut în echipa de start pe Quaison, Jordan Henderson sau Georginio Wijnaldum, însă nu a fost suficient pentru ca formația lui Steven Gerrard să scoată un rezultat pozitiv. 

Al-Riyadh ocupă locul 11 în clasament, cu 11 puncte în 10 meciuri. A fost cea de-a 9-a apariție pentru Alin Toșca în acest sezon în tricoul echipei saudite. 

22-10-2023
14:00

Gâlcă, remiză în Polonia. Ronaldo Deaconu, marcator

Radomiak Radom a remizat pe teren propriu în fața celor de la Korona Kielce, scor 1-1, în etapa a 12-a din campionatul Poloniei. Formația antrenată de Costel Gâlcă a deschis scorul în minutul 63 prin Frank Castaneda. 

Opt minute mai târziu, Korona Kielce a egalat prin Ronaldo Deaconu. Mijlocașul român a înscris al doilea gol al sezonului în minutul 71 din pasa lui Godinho. 

Radomiak Radom ocupă locul 8 în clasament, cu 15 puncte în 12 partide. De cealaltă parte, Korona Kielce se află pe poziția a 13-a, cu 11 puncte în tot atâtea meciuri. 

22-10-2023
08:46

Reghecampf dă vina pe arbitraj pentru ultimul eșec

Formația pregătită de Laurențiu Reghecampf, Al Tai, este în cădere liberă după o nouă înfrângere în Arabia Saudită. Reghecampf a ajuns la 4 eșecuri consecutive și ocupă locul 16 în campionat. Antrenorul în vârstă de 48 de ani antrenează în golf din septembrie.

“Am avut multe ocazii, am pregătit bine echipa, dar nu am reușit în cele din urmă. Nu vreau să vorbesc prea mult despre arbitraj, dar am avut o lovitură de pedeapsă care nu a fost acordată. Cred că am avut un penalty 100% corect și nu știu de ce nu l-a acordat arbitrul. Totodată, primul gol al celor de la Al-Shabab a venit după o eroare a arbitrului”, a declarat Laurențiu Reghecampf.

Al Tai a reușit doar 2 victorii în cele 10 etape disputate până acum. Echipa pregătită de Laurențiu Reghecampf a suferit 7 înfrângeri și a scos un singur egal în acest sezon. Fostul antrenor al celor de la FCSB este obligat să găsească rapid soluții pentru a reuși să redreseze echipa.

21-10-2023
20:01

Laurențiu Reghecampf, o nouă înfrângere cu Al-Tai în Arabia Saudită

Al-Tai a pierdut meciul din deplasare cu Al-Shabab, scor 0-2, în etapa a 10-a din campionatul Arabiei Saudite. Gazdele au deschis scorul în minutul 50 prin Diallo. 

În minutul 90+5, Al Qahtani a stabilit scorul final din pasa lui Yannick Carrasco. Andrei Cordea a fost titular în echipa pregătită de Laurențiu Reghecampf. Fostul jucător al FCSB-ului a fost înlocuit în minutul 87. 

De cealaltă parte, Marko Dugandzic, fostul atacant al Rapidului, a fost integralist. Al-Tai a ajuns la patru înfrângeri consecutive în Arabia Saudită. Formația lui Laurențiu Reghecampf ocupă locul 16 în clasament, cu 7 puncte în 10 meciuri. 

21-10-2023
15:55

Stanciu, pasă de gol în Al Nassr - Damac 2-1

Al-Nassr și Damac se înfruntă în etapa cu numărul 10 din campionatul Arabiei Saudite. Cu Ronaldo, Mane sau Talisca pe teren, gazdele nu au reușit să trimită în prima repriză vreun șut pe spațiul porții echipei lui Cosmin Contra. 

Damac a izbutit să deschidă scorul în prelungirile primei reprize. Nicolae Stanciu l-a lansat excelent pe Georges-Kevin N’Koudou care a scuturat plasa porții adverse după o cursă reușită. Vezi video cu reușita mai jos:

Al-Nassr a izbutit să întoarcă rezultatul după pauză. Talisca și Cristiano Ronaldo au înscris în minutele 52, respectiv 56, iar gazdele au câștigat toate cele trei puncte.

Nicolae Stanciu a fost integralist la Damac. Formația antrenată de Cosmin Contra ocupă locul 10 în clasament, cu 10 puncte în 10 meciuri. 

21-10-2023
15:06

Șumudică, victorie mare la Gaziantep

Gaziantep a câștigat meciul de pe teren propriu cu Antalyaspor, scor 1-0, în etapa a 9-a din campionatul Turciei. N’Koulou a marcat singurul gol al partidei în minutul 71. 

Florin Niță, Alexandru Maxim și Denis Drăguș au fost titulari. Dacă Niță și Maxim au fost integraliști, Drăguș a fost înlocuit de „Șumi” în minutul 86. Integralist a fost și Junior Morais, fost jucător la Astra, FCSB și Rapid în SuperLiga. 

Grație acestei victorii, Gaziantep a părăsit, cel puțin temporar, locurile retrogradabile. Formația pregătită de Marius Șumudică ocupă locul 15 din 20, cu 9 puncte în tot atâtea partide. Este a treia victorie în ultimele patru meciuri pentru Gaziantep. 


Konyaspor a pierdut meciul de pe teren propriu cu Pendikspor, scor 1-2, în etapa a 9-a din campionatul Turciei. Moreno a deschis scorul pentru gazde în minutul 49, însă Yardimci și Diaby au întors soarta partidei. 

Alexandru Cicâldău a fost titular pentru Konyaspor și a fost scos de pe teren în minutul 61. Konyaspor ocupă locul 14 în clasament, cu 9 puncte în 9 partide. 

21-10-2023
10:01

Debut cu dreptul pentru Petrescu în play-off. Jeonbuk a câștigat la limită, scor 2-1

Dan Petrescu a început cu o victorie în primul meci din play-off contra celor de la Daegu. Formația pregătită de Petrescu a câștigat cu 2-1 grație unui gol marcat de Gustavo în minutul 90, din penalty.

În urma acestui rezultat, Jeonbuk se menține pe poziția a 4-a a play-off-ului sud coreean și se distanțează la 3 puncte de urmăritoarea Daegu. Șansele la titlu sunt însă reduse. Prima poziție este ocupată de Ulsan care se află la 15 lungimi de formația antrenată de Dan Petrescu.

Dan Petrescu este pe un trend ascendent în Coreea de Sud. În urmă cu două săptămâni, tehnicianul în vârstă de 55 de ani a reușit să își salveze postul în urma accederii în play-off. Atunci, Jeonbuk a reușit să o învingă pe Seoul cu 2-0

20-10-2023
21:03

Adrian Mutu, victorie mare la Neftchi Baku

Neftchi Baku a obținut o victorie importantă în campionatul din Azerbaidjan. Formația antrenată de Adrian Mutu a câștigat spectaculos în deplasare, scor 4-2 cu Sabail. 

Gomis a deschis scorul pentru Sabail, însă Aliyev și Jaber au întors scorul în favoarea lui Neftchi Baku înainte de pauză. Ramalingom a restabilit egalitatea în minutul 81. 

Neftchi Baku a marcat două goluri în minutele 88 și 90+5 și a obținut toate cele trei puncte după meciul din etapa a 10-a. Yuri Matias, fostul fundaș al Rapidului, și Hadzhiyev au marcat pentru Neftchi Baku. 

Grație acestei victorii, formația antrenată de Mutu a urcat pe locul 4 în clasament, cu 15 puncte în 10 partide. 

20-10-2023
18:50

Dennis Man, al patrulea gol al sezonului la Parma

Dennis Man a marcat al patrulea gol al sezonului la Parma și al treilea în Serie B. Revenit la echipa de club după meciurile României din preliminariile Euro 2024, Dennis Man a deschis scorul în minutul 8 al meciului împotriva Como, în etapa a 10-a din Serie B. 

Internaționalul român a colaborat excelent cu un coechipier, a pătruns în viteză și a înscris cu un șut în forță. Dennis Man are și o pasă decisivă în actuala stagiune la Parma. 

Formația antrenată de Pecchia a câștigat cu 2-1 după ce Charpentier, intrat în locul lui Dennis Man în minutul 72, și-a trecut numele pe lista marcatorilor după doar două minute. 

De cealaltă parte, Valentin Mihăilă a fost rezervă și a intrat pe teren în minutul 63 în locul lui Benedyczak. Internaționalul român nu a avut realizări notabile. Grație victoriei cu Como, Parma și-a consolidat poziția în fotoliul de lider. 

Parma ocupă primul loc, cu 23 de puncte după 10 meciuri în clasamentul din Serie B. 

20-10-2023
18:09

Burcă și Tănase, integraliști în înfrângerea lui Al-Okhdood

Al-Okhdood a suferit a doua înfrângere consecutivă în Arabia Saudită. Formația pentru care evoluează Andrei Burcă și Florin Tănase a pierdut pe teren propriu, scor 1-2 cu Al-Feiha în etapa a 10-a din campionatul Arabiei Saudite. 

Onyekuru a deschis scorul în minutul 29 pentru oaspeți, iar Saviour a restabilit egalitatea în minutul 4 al prelungirilor din prima repriză. Sakala a stabilit scorul final în minutul 66. 

Andrei Burcă și Florin Tănase au fost integraliști la Al-Okhdood. Echipa românilor ocupă locul 15 în clasament, cu 7 puncte în 10 partide. 


Abha, cu Tătărușanu integralist, a pierdut fără drept de apel partida din deplasare cu Al-Fateh, scor 1-4, în etapa a 10-a din campionatul Arabiei Saudite. 

Batna a deschis scorul în minutul 21, iar Djaniny a dublat avantajul în prelungirile primei reprize. La 10 minute după pauză, Al Sudani a redus din diferență. 

Totuși, gazdele au înscris încă două goluri până la final prin Zelarayan și Al Hassan. Abha, formația lui Ciprian Tătărușanu, ocupă locul 16 în clasament, cu 7 puncte în 10 meciuri. 

19-10-2023
15:07

Olăroiu, eliminare în sferturile Cupei Ligii din Emiratele Arabe Unite

Al-Sharjah, echipa antrenată de românul Cosmin Olăroiu, a pierdut dramatic meciul cu Al-Ittihad Kalba, scor 2-3 în sferturile Cupei Ligii din Emiratele Arabe Unite. 

Al-Sharjah a început excelent meciul și a deschis scorul în minutul 11 prin Suroor. În startul reprizei secunde, Al-Ittihad Kalba, fosta echipă a lui Alexandru Cicâldău, a întors rezultatul de pe tabelă prin golurile lui Bessa și Vombgergar. 

Tagliabue a restabilit egalitatea în minutul 80, însă oaspeții au dat lovitura prin Kiss în minutul 6 al prelungirilor. O eliminare dureroasă pentru Al-Sharjah și Cosmin Olăroiu care luptă pe două fronturi: Liga Campionilor Asiei și campionat. 

În campionat, Al Sharjah ocupă locul 5 după 5 partide, cu 9 puncte. În luna mai, Al-Sharjah și Olăroiu au câștigat Cupa Ligii din Emiratele Arabe Unite. 

După o pauză datorată meciurilor rezervate echipelor naționale, campionatele interne din întreaga lume revin în prim-plan. Sunt meciuri extrem de atractive în marile campionate, iar atenția FANATIK va fi îndreptată și către jucătorii români din aceste întreceri.

Perioada 19-23 octombrie, plină de meciuri pentru stranieri

Chiar dacă nu este încă weekend, seria meciurilor stranierilor noștri din perioada 19-23 octombrie va fi deschisă de un antrenor din zona Golfului. Este vorba de Cosmin Olăroiu, aflat pe banca tehnică a lui Al Sharjah.

ADVERTISEMENT

Echipa tehnicianul român va primi joi, de la ora 15:45, vizita formației Al Ittihad Kalba, în sferturile de finală ale Cupei Emiratelor Arabe Unite. Al Sharjah este favorită și prin prisma faptului că este deținătoarea trofeului.

Rămânând în zona Golfului, românii din Arabia Saudită vor avea un weekend intens. Primul care va intra în joc va fi Andrei Burcă, pentru că coechipierul său Florin Tănase este accidentat, în partida pe care Al Akhdoud o va juca vineri, pe teren propriu, cu Al Fayha.

ADVERTISEMENT

Tot vineri va juca și Abha, antrenată de George Timiș și cu Ciprian Tătărușanu în poartă, pe terenul lui Al Fateh. Sâmbătă, Cosmin Contra și Nicolae Stanciu vor avea un duel de gală, deoarece Damac va evolua pe terenul lui Al Nassr, echipa lui Cristiano Ronaldo.

Sâmbătă va juca și Al Tai, formație antrenată de Laurențiu Reghecampf și care îl are în componență pe Andrei Cordea, în deplasare cu Al Shabab. Etapa se încheie duminică, atunci când Al Riyadh, echipa lui Alin Toșca, primește vizita lui Al Ittifaq.

ADVERTISEMENT

Weekend dificil pentru Boloni și Mutu

După o prestație lăudată la unison în tricoul naționalei României în disputa cu Andorra, pe Ianis Hagi îl așteaptă o întâlnire interesantă în La Liga. Deportivo Alaves va evolua duminică pe terenul lui Villarreal, o echipă de top, dar care nu își găsește cadența în această toamnă.

Echipa pregătită de Ladislau Boloni, Metz, are deja trei înfrângeri la rând în Ligue 1 și tehnicianul român trebuie să găsească soluția de a o scoate în criză. Doar că duminică urmează o deplasare infernală pe terenul liderului AS Monaco.

ADVERTISEMENT

Într-o situație relativ asemănătoare se află și Adrian Mutu în Azerbaidjan, acolo unde este abia pe locul 5 în clasament cu Neftci Baku. Acum, pe antrenorul român îl așteaptă un joc extrem de greu vineri, în deplasare, cu Sabail.

Jocuri la fel de interesante urmează și pentru românii din Italia, indiferent că vorbim de Serie A sau Serie B. Genoa lui Radu Drăgușin și George Pușcaș va juca la Bergamo cu Atalanta, iar Empoli și Răzvan Marin se vor deplasa pe terenul revelației Fiorentina.

ADVERTISEMENT