Sport

Stranieri, 5-7 ianuarie. Răzvan Lucescu, înfrângere neaşteptată! PAOK a pierdut şefia în Grecia

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre meciurile stranierilor din primul weekend al noului an. Vezi aici video cu cele mai tari reușite ale fotbaliștilor români.
07.01.2024 | 22:01
Stranieri 57 ianuarie Razvan Lucescu infrangere neasteptata PAOK a pierdut sefia in Grecia
Stranieri, 5-7 ianuarie. Răzvan Lucescu, înfrângere neaşteptată! PAOK a pierdut şefia în Grecia. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT
07-01-2024
20:06

Răzvan Lucescu înfrângere în Grecia!

PAOK Salonic a pierdut surprinzător derby-ul oraşului, cu Aris, scor 1-2. Este prima înfrângere pentru echipa lui Răzvan Lucescu din octombrie 2023 încoace. Suleymanov (46) şi Kike Saverio (59) au marcat pentru gazde. 

Baba a redus din handicap pentru PAOK cu un sfert de oră înainte de final, dar scorul final a fost 1-2. De această înfrângere a profitat Panathinaikos, care a urcat pe primul loc cu 40 de puncte. 

05-01-2024
22:06

Prestație impresionantă a lui Radu Drăgușin în Serie A

În etapa 19 din Serie A, Radu Drăgușin a reușit o nouă prestație impresionantă. Genoa a făcut egal, scor 1-1, cu revelația campionatului, Bologna. În duelul de pe Stadio Renato Dall’Ara, formația lui Gilardino a fost egalată în ultima fază a meciului. 

Pentru Radu Drăgușin ar putea să fie ultimul duel în tricoul celor de la Genoa, iar românul nu a dezamăgit nici de această dată. Fundașul central al naționalei a fost integralist și a terminat cu nota 7.3, potrivit celor de la Sofascore. La Genoa, peste Drăgușin a fost doar portarul Josep Martinez cu 8.3, după mai multe parade excepționale.

Potrivit statisticilor celor de la Sofascore, Radu a blocat 4 șuturi ale gazdelor, a interceptat 3 mingi și a reușit un tackling. Pe lângă aceste aspecte, Drăgușin a îndepărtat de 5 ori balonul din zona careului și a câștigat toate duelurile cu atacanții adverși. Fundașul lui Genoa a încheiat meciul cu 22 de pase reușite din cele 24 pe care le-a încercat.

După acest duel, Genoa este pe locul 12 în Serie A și are 21 de puncte după cele 19 runde.

05-01-2024
16:54

Marius Șumudică, debut cu stângul în 2024 la Gaziantep

Gaziantep a început în forță duelul cu Pendikspor de pe teren propriu, în etapa a 19-a din campionatul Turciei. Denis Drăguș a marcat din nou pentru formația lui Marius Șumudică în minutul 12. Avantajul gazdelor a fost dublat de Ozcicek la scurt timp după pauză din pasa lui Alex Maxim. 

Pendikspor, aflată pe penultimul loc în Turcia, a revenit miraculos și a marcat de două ori în decurs de doar 3 minute. Ozgenc a punctat din penalty în minutul 77, în timp ce Yardimci a restabilit egalitatea în minutul 80. 

Tabela a rămas intactă până la final, iar Gaziantep a ratat șansa de a face un salt impresionant în clasament. Formația lui „Șumi” ocupă locul 12 în clasament, cu 20 de puncte după 18 etape. 

05-01-2024
14:25

Drăguș a marcat pentru Gaziantep

Atacantul Denis Drăguș a deschis scorul în partida pe care echipa sa, Gaziantep, o joacă la această oră pe teren propriu cu formația Pendikspor, în etapa a 19-a a campionatului Turciei.

În minutul 12, internaționalul român a atacat excelent colțul scurt la centrarea lui Eskihellac și a înscris primul gol al anului în Turcia. Antrenorul Marius Șumudică a început jocul cu toți cei trei români, Denis Drăguș, Alex Maxim și Florin Niță, titulari.

 

Anul 2024 a început excelent pentru jucătorii români. Antonio Sefer a reușit un gol și o pasă decisivă în Israel, la fel cum a făcut și în finalul lui 2023. Tot cu o reușită a început anul și Daniel Boloca la Sassuolo.

Stranieri, 5-7 ianuarie. Dueluri dificile pentru românii din Turcia

Primul weekend al noului an, 5-7 ianuarie, este deschis la capitolul stranieri de Marius Șumudică. Tehnicianul român, alături de cei trei români ai săi de la Gaziantep, Florin Niță, Alex Maxim și Denis Drăguș, primesc vizita lui Pendikspor.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea este programată vineri, 5 ianuarie, de la ora 16:00, și este un adevărat duel în zona fierbinte a retrogradării. Gaziantep are 2 puncte peste prima formație aflată sub linia retrogradării, dar orice pas greșit poate costa.

Nou promovata Pendikspor este ultima în clasament și în mod normal trupa celor patru români nu ar trebui să aibă probleme în a obține victoria. Ziua de sâmbătă vine în Turcia cu un meci dificil pentru Olimpiu Moruțan și Ankaragucu, care primesc vizita lui Trabzonspor.

ADVERTISEMENT

Etapa a 19-a din SuperLig se încheie duminică, 6 ianuarie, cu o altă partidă în care este implicat un jucător român. Alexandru Cicâldău și Konyaspor merg pe terenul lui Galatasaray, echipă care se bate în acest sezon la titlu.

Ultimul joc pentru Radu Drăgușin la Genoa?

Genoa lui Radu Drăgușin și George Pușcaș deschide vineri seară, de la ora 21:45, etapa a 19-a din Serie A cu o întâlnire complicată pe terenul Bolognei, una dintre surprizele plăcute ale actualei stagiuni.

ADVERTISEMENT

Pentru cei doi români ar putea fi ultima apariție în tricoul ”grifonului”. Drăgușin este dorit cu insistență de Tottenham și Napoli, în timp ce Pușcaș nu mai intră în planurile antrenorului Alberto Gilardino și va fi cedat în Serie B.

Weekend-ul vine cu jocuri interesante pentru români și la nivelul cupelor naționale. În Spania, în 16-imi, Andre Rațiu și Rayo Vallecano evoluează în deplasare cu Huesca, în timp ce Alavesul lui Ianis Hagi primește vizita lui Betis Sevilla.

ADVERTISEMENT

În Cupa Franței s-a ajuns în 32-imile de finală, acolo unde Metz, formația antrenată de Ladislau Boloni, joacă acasă cu Clermont, iar Alexi Pitu și Girondins Bordeaux merg pe terenul modestei Entente SSG.

ADVERTISEMENT