Sport

Stranieri, 9-13 noiembrie. Remiză albă pentru Costel Gâlcă în Polonia

Mai sunt doar câteva zile până la jocurile naționalei din preliminarii, iar FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre stranierii care joacă în perioada 9-13 noiembrie.
13.11.2023 | 22:25
Stranieri 913 noiembrie Remiza alba pentru Costel Galca in Polonia
Echipa Radomiak Radom, antrenată de Costel Gâlcă, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Rich Chorzow, în etapa a 15-a a campionatului Poloniei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
13-11-2023
20:31

Gâlcă, egal fără gol în Polonia

Echipa Radomiak Radom, antrenată de Costel Gâlcă, a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Rich Chorzow, în etapa a 15-a a campionatului Poloniei.

În urma acestei remize, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 8 în clasament, cu 19 puncte, la 14 puncte în urma liderului Slask Wroclaw.

11-11-2023
20:45

Video. Florin Tănase a dat o super pasă de gol în victoria echipei sale din Arabia Saudită

Florin Tănase a oferit o super pasă de gol în ultimul duel al celor de la Al Akhdoud. Formația din Arabia Saudită a jucat cu Al Hazem, ultima clasată, iar scorul s-a terminat 2-1 după dubla lui Tawamba. 

Echipa românului este pe locul 16 în campionat și are 10 puncte după 13 etape în Saudi Pro League.

11-11-2023
16:08

Gaziantep, victorie mare pe terenul lui Alanyaspor

Gaziantep, echipa pregătită de Marius Șumudică, a reușit o victorie mare pe terenul celor de la Alanyaspor, scor 3-0. Decisivi au fost Alex Maxim, cel care a deschis scorul în minutul 45+8 din penalty și Denis Drăguș, autorul golului de 2-0 în minutul 45+10.

Riascos a închis tabela în minutul 90+5, astfel că formația lui Șumudică a acumulat 15 puncte, fiind acum la 5 puncte distanță față de prima echipă aflată deasupra liniei retrogradării, Alanyaspor.

10-11-2023
20:18

Moment greu pentru Tătărușanu în Arabia Saudită

Ciprian Tătărușanu este cel mai bun jucător al formației Abha din Saudi Pro League. Înainte de înfrângerea cu Al-Ittihad, scor 4-2, formația românului a avut 3 victorii consecutive cu Al Shabab (locul 11), Al Ahli (locul 3) și Al Akhdoud (locul 17), primele două fiind mult mai bine cotate din punct de vedere valoric.

Însă, șirul victoriilor pentru Abha s-au oprit în etapa 13, unde au întâlnit-o pe Al-Ittihad, formația clasată pe locul 5 în SPL. În duelul din deplasare, Tătărușanu a primit 4 goluri, 3 fiind din partea câștigătorului Balonului de Aur, Karim Benzema. Atacantul francez a deschis scorul din penalty și a mai marcat două goluri din acțiune. Pentru fostul jucător de la Real Madrid a fost primul hattrick în Arabia Saudită.

09-11-2023
20:43

Stanciu, gol în poarta lui Mendy

Damac a remizat pe terenul lui Al Ahli, locul trei din prima ligă arabă, scor 2-2. Stanciu s-a numărat printre marcatorii din această partidă.

Scorul a fost deschis de oaspeți în minutul 10, prin Hindi, servit excelent de câștigătorul en-titre al UCL alături de Manchester City, Riyad Mahrez.

În minutul 44, Alanabit ducea scorul la 0-2, iar echipa lui Matthias Jaissle părea sigură de victorie. Damac nu voia însă piardă.

Chafai reducea din diferență în minutul 73. În minutul 90+1, Stanciu marca golul care i-a adus echipei sale un punct, după ce a primit un balon în marginea careului și a tras din prima. Damac este pe locul 9 în campionat.

 

09-11-2023
20:27

Toșca, rezervă în Al Riyadh - Al Fateh 1-1

Al Riyadh și Al Fateh, ocupantele locurilor 15, respectiv 5 din Arabia Saudită, au remizat în duelul din etapa a 13-a a campionatului. Toșca a fost rezervă neutilizată la gazde.

Al Fateh a deschis scorul prin Hassan, în minutul 43, din pasa lui Batna. Un minut mai târziu, Saadane a fost eliminat, de la oaspeți.

Echipa lui Toșca a egalat prin Abbas, care a înscris în minutul 68. Al Riyadh este la al treilea meci fără victorie în campionat.

09-11-2023
18:40

Înfrângere pentru Al Taee

Laurențiu Reghecampf, Andrei Cordea și Marko Dugandzic au pierdut meciul cu Al Khaleej și sunt la doar două puncte de retrogradare.

Al Taee a rămas în 10 din minutul 27, după ce Al Quamiri a fost eliminat în minutul 27. Mensah a deschis scorul pentru echipa lui Reghecampf două minute mai târziu.

Al Khaleej a egalat prin Narey, din penalty, în minutul 45+1. Câteva minute mai târziu, acesta a fost eliminat pentru cumul de cartonașe.

În repriza a doua, Martins, în minutul 61, respectiv Sherif, în minutul 73, au adus victoria adversarilor echipei la care joacă Andrei Cordea și Marko Dugandzic.

Deși majoritatea dintre ei sunt cu gândul la partidele pe care le vor juca în campania de calificare la Euro 2024, cu toții vor trebui să treacă peste un weekend extrem de încins în campionatele din întreaga lume.

Perioada 9-13 noiembrie, plină de meciuri pentru stranieri

Chiar dacă nu este încă weekend, seria meciurilor stranierilor noștri din perioada 9-13 noiembrie va fi deschisă de românii din zona Golfului. Primii care vor intra în scenă sunt Laurențiu Reghecampf și Andrei Cordea. Al Tai, echipa celor doi români va evolua joi, de la ora 17:00, pe terenul formației Al Khaleej, în etapa a 13-a a campionatului Arabiei Saudite.

ADVERTISEMENT

Tot joi, de la ora 20:00, Damac, echipa antrenată de Cosmin Contra și unde este legitimat Nicolae Stanciu, va primi vizita formației Al Ahli, în timp ce Alin Toșca și Al Riyadh, vor juca pe teren propriu cu Al Fateh, de la aceeași oră.

Vineri va intra în scenă și Ciprian Tătărușanu. Portarul român va apăra poarta lui Abha în meciul din deplasare cu Al Ittihad, pentru ca sâmbătă echipa Al Akhdoud, unde joacă Andrei Burcă și Florin Tănase, să dea piept cu Al Hazm.

ADVERTISEMENT

Rămânând în zona Golfului, formația lui Denis Alibec va evolua în etapa a 4-a din Cupa Qatarului. Fără victorie în primele trei runde, Muaither va juca sâmbătă, acasă, împotriva echipei Umm Salal.

Boloni, meci capital în Ligue 1

Pe românii din Europa îi așteaptă un weekend la fel de fierbinte. După ce a luat nu mai puțin de 6 goluri de la Manchester City, pe portarul Ionuț Radu îl așteaptă o nouă încercare grea. Și asta pentru că Bournemouth primește vizita lui Newcastle.

ADVERTISEMENT

În La Liga, după ce a ratat un penalty, Ianis Hagi ar putea să-și piardă locul de titular la Deportivo Alaves. Mai ales că bascii vor juca în deplasare cu FC Barcelona. După ce l-a anihilat pe Vinicius, este de așteptat ca Andrei Rațiu să fie în continuare titular la Rayo Vallecano, în meciul de acasă cu Girona, liderul surpriză din Spania.

Metz a ajuns la 6 partide fără victorie în Ligue 1, iar scaunul lui Ladislau Boloni a început să se clatine după ce echipa a ajuns în zona nisipurilor mișcătoare. Tehnicianul român trebuia să găsească soluția salvatoare încă de la întâlnirea de duminică, de pe teren propriu, cu FC Nantes.

ADVERTISEMENT

În Italia, Genoa lui Radu Drăgușin și George Pușcaș joacă acasă cu Verona, în timp ce Răzvan Marin, care are cifre dezastruoase în acest sezon, merge cu Empoli pe terenul campioanei Napoli.

ADVERTISEMENT