Sport

Strigăt de disperare la Dinamo: „Fără bani nu se poate face performanță. Ne ducem în Liga 3 fără probleme!” Exclusiv

Ionel Augustin, antrenorul secund al „câinilor”, se teme că lotul lui Dinamo ar putea să se dezintegreze, iar „alb-roșiii” vor fi nevoiți să joace cu tinerii de la Dinamo U19
08.07.2022 | 23:10
Strigat de disperare la Dinamo Fara bani nu se poate face performanta Ne ducem in Liga 3 fara probleme Exclusiv
Dinamo mai are timp până pe 1 august să își rezolve problemele financiare și de lot. Sursă foto: Captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Dinamo a ratat șapte super-transferuri în această vară din cauza problemelor financiare, iar „câinii” ar putea să piardă și ceilalți jucători care au evoluat în SuperLiga.

Ionel Augustin, strigăt disperat: „Sper să mai vină jucători, altfel nu prea avem șanse să promovăm”

Ionel Augustin a oferit un amplu interviu în exclusivitate pentru FANATIK, în care a vorbit despre situația extrem de dificilă în care se află Dinamo.

ADVERTISEMENT

Antrenorul secund al lui Dinamo speră că cei din conducerea clubului vor reuși să facă rost de bani pentru a aduce jucători: „Din punct de vedere sportiv suntem cât de cât organizați. Copiii se prezintă la antrenamente, am făcut și vizita medicală. Sunt mulțumit de cum am jucat cu Chiajna și cred că a fost chiar un joc bun, doar că nu scăpăm de seria asta neagră de rezultate și e lipsă de încredere. Sper să mai vină jucători, altfel nu prea avem șanse să promovăm”.

Ionel Augustin consideră că Dinamo ar avea șanse să promoveze în acest an ținând cont de nivelul destul de scăzut al campionatului: „Nici celelalte echipe din Liga 2 nu sunt foarte bune. Spre exemplu, aveam o părere foarte bună despre Concordia Chiajna, dar noi am fost peste ei din punct de vedere tehnic și tactic. Au profitat de experiența lor și de forța de joc și au câștigat. Să sperăm că vom arăta mai bine cu Slobozia”.

ADVERTISEMENT

Ionel Augustin are încredere în tinerii Bordușanu, Amzar sau Stelea

Fostul mare jucător al lui Dinamo consideră că principala problemă este cea financiară, iar sportiv lucrurile nu stau deloc rău: „Eu sunt un antrenor optimist și am încredere în lotul actual, bineînțeles dacă îl vom păstra. Cred că avem măcar 50% șanse de promovare. Din punct de vedere sportiv stăm foarte bine, însă din punct de vedere financiar stăm foarte prost. Sper să se facă toate eforturile în acest sens. Se știe că în acest sezon va fi un nivel destul de modest în Liga a doua.

Ei sunt copii de caracter și zic că vor să continue la echipă, dar să vină cineva să discute cu ei. Fără bani nu se poate face performanță. Asta e clar. Este foarte greu să ții în continuare lotul. În caz contrar vom juca cu copiii de la Dinamo U19. Dar așa ne ducem în Liga a treia fără probleme! E foarte greu”.

ADVERTISEMENT

Antrenorul își pune mari speranțe și în cei 5-6 tineri care ar putea să crească mult în acest sezon: „Eu am încredere și în jucătorii tineri: în Bordușanu, Bani, Amzar, Stelea, sunt talentați și pot da randament lângă niște jucători cu experiență. Claudiu Stan poate să fie și el o soluție bună. Dacă vom reuși să facem un mix între tineri și jucători cu experiență atunci vom avea o echipă competitivă. Nu cred că o să vină jucători sub formă de împrumut. Nu mi se pare o idee bună dacă pleacă după un an”.

Ce se întâmplă cu Steliano Filip, Andrei Radu și Ahmed Bani

Ahmed Bani are patru oferte din SuperLiga, așa cum impresarul său a dezvăluit în FANATIK, însă Dinamo este nemulțumită de banii pe care i-ar putea primi pe jucător: „Cu Bani au fost discuții, dar nu putem să renunțăm la un junior pe nimic! Ei vor să ia jucători gratis. Domnul Zăvăleanu nu o să blocheze niciodată un transfer dacă vine cineva cu bani. Toți se pregătesc foarte bine, îți dau cuvântul meu de onoare”.

ADVERTISEMENT

Alin Buleică nu va mai continua nici el la Dinamo, iar următorii care o vor părăsi pe Dinamo sunt Steliano Filip și Andrei Radu: „Am vorbit și cu Steliano și omul este…. am purtat discuții, dar nu cred că vrea să mai rămână. Vrea să plece liber și e o problemă. Nici el, nici Andrei Radu. Nu vor să renunțe nici la bani, nici să le mișcoreze contractele. Alin Buleică ne-a anunțat și el că nu mai rămâne”.

Ionel Augustin consideră că Dinamo are nevoie de cel puțin 4-5 transferuri: „Avem nevoie de cel puțin un atacant, dacă nu doi, doi mijlocași și un fundaș. Cam asta ne interesează acum și să îi păstrăm pe cei care îi avem. E o durere mare că nu am avut finanțator și așteptăm să vedem ce se va întâmpla acum cu negocierile. Dacă aveam un finanțator, un președinte foarte bun și un antrenor bun, eu nu cred că retrogradam”.

Ionel Augustin, săgeți către foștii antrenori ai lui Dinamo: „Am ajuns să retrogradăm cu ei! Nu au ajutat cu nimic”

Ionel Augustin i-a criticat și pe antrenorii lui Dinamo din sezonul trecut care au dus echipa la retrogradare: „Antrenorii ăștia care s-au perindat în jurul clubului Dinamo, numai cu experiență, am ajuns să retrogradăm cu ei! Despre ce vorbim?! Marii antrenori care nu au ajutat cu nimic, deși am și eu o părere bună despre ei!

Au adus jucători cu contracte foarte mari și uite acum ce tragem și trebuie să le dăm bani, să negociem să renunțe la o parte din bani. Ce au făcut oamenii ăștia nu-mi vine să cred și o să mai plătim în continuare de pe urma acestor greșeli”.

Din punctul său de vedere, sunt 2-3 echipe care se vor bate la promovare, însă Cupa României va fi de asemenea un obiectiv important pentru Dinamo: „Cele mai bune echipa din Liga 2 mi se par Buzăul, Slobozia, vine din spate și Slatina care se organizează bine, Steaua, dar ei nu au drept de promovare. E posibil să li se facă culoar să promoveze. Eu zic că putem și noi să prindem play-off.

De ce să nu fie un obiectiv și Cupa României pentru Dinamo? Vom lupta până când vom da faliment. Nu poți să le spui jucătorilor că nu ne interesează Cupa! E o competiție cu tradiție pentru Dinamo și o tratăm ca atare”.

Deși Iulian Mihăescu a anunțat în FANATIK vrea să plece de la Dinamo, Ionel Augustin crede că vor continua împreună în Ștefan cel Mare: „Eu cu Iulian Mihăescu rămânem și ne facem datoria! Dacă vine cineva și vrea să ne oprească, niciun fel de problemă! Comisia Tehnică cred că va rămâne în continuare. Să vedem ce finanțator vine”, a declarat Ionel Augustin, în exclusivitate pentru site-ul nostru.

ADVERTISEMENT