News

Studiu. Un medicament contra arsurilor gastrice, rezultate uimitoare în lupta împotriva coronavirusului

10.05.2020 | 10:05
Studiu Un medicament contra arsurilor gastrice rezultate uimitoare in lupta impotriva coronavirusului
ADVERTISEMENT

Un medicament folosit contra arsurilor gastrice a dat rezultate uimitoare în lupta împotriva noului tip de coronavirus.

Un medicament contra arsurilor gastrice, rezultate uimitoare în lupta împotriva coronavirusului

Conform realitatea.net, care citează CNN, pacienții infectați cu coronavirus care au luat un medicament contra arsurilor gastrice au mai mari șanse să supraviețuiască virusului care provoacă boala COVID-19.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Centrul Medical al Universității Irving din Columbia, medicamentul Famotidină, aflat de 40 de ani pe piață, a avut rezultate foarte bune la pacienții cu coronavirus.

Studiul arată că pacienții care au luat Famotidină în perioada în care au fost internați în spital pentru tratarea infecției cu coronavirus au șanse de două ori mai mari să supraviețuiască bolii, față de cei care nu au luat acest medicament.

ADVERTISEMENT

Deteriorarea funcțiilor respiratorii este mai mare la cei care nu au luat medicamentul

”Comparativ cu restul pacienților, aceia care au primit Famotidină prezintă un risc de două ori mai mic de a muri sau de a fi intubați”, au declarat autorii studiului.

Printre cei 1.536 pacienți participanți la studiu care nu au luat acest medicament – 332 (adică 22%) au murit sau au fost intubați sau conectați la un ventilator, în timp ce în cazul a 84 de pacienți care au luat Famotidină, opt dintre aceștia (adică 10%) au murit sau au fost conectați la ventilator.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință care au lucrat la acest proiect au ajuns la concluzia că deteriorarea funcțiilor respiratorii este mai mare la cei care nu au luat medicamentul. Totuși, studiul nu poate dovedi dacă, într-adevăr, medicamentul a deteminat o rată scăzută de deces sau este posibil să fie doar o coincidență.

Departamentul de cercetări medicale al Administraţiei SUA pregătește teste de infectare deliberată a voluntarilor cu coronavirus în încercarea de a accelera dezvoltarea unui vaccin, tema urmând a fi discutată la 11 mai.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din SUA au autorizat, vineri, primul test pentru COVID-19 la domiciliu,  acesta folosind o probă de salivă pentru a detecta noul tip de coronavirus. Pacienţii vor putea solicita o trimitere pentru test și vor primi o trusă acasă.

ADVERTISEMENT