News

SUA, în pragul unui război civil?! Oamenii stau la coadă să își cumpere arme, Manhattan e devastat. Video și foto. Exclusiv

12.06.2020 | 14:54
SUA in pragul unui razboi civil Oamenii stau la coada sa isi cumpere arme Manhattan e devastat Video si foto Exclusiv
ADVERTISEMENT

Moartea lui George Floyd a creat proteste fără precedent pe întreg teritoriul Statelor Unite ale Americii. Problema rasismului a fost reaprinsă la nivel global, iar manifestațiile au ajuns să fie de o violență extremă atât în SUA, cât și în alte țări de pe întreg globul. 

SUA, în pragul unui război civil?! Oamenii stau la coadă să își cumpere arme

Există mai multe teorii ale conspirației vis-a-vis de aceste proteste, iar mulți sunt siguri că mizele sunt de ordin politic, în condițiile în care la toamnă sunt programate alegeri în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

După 15 zile de proteste în Statele Unite, spiritele sunt departe de a se calma. La fel și violențele. Așa că, tot mai mulți oameni își iau singuri măsuri de precauție, în caz că situația degenerează.

SUA, în pragul unui război civil! Oamenii stau la coadă să își cumpere arme, Manhattan e devastat. Video și foto. Exclusiv
SUA, în pragul unui război civil! Oamenii stau la coadă să își cumpere arme, Manhattan e devastat. Video și foto. Exclusiv

Video. Cum stau oamenii la coadă într-un magazin de arme din New York

Foarte mulți americani se înarmează astfel încât să fie siguri că se pot proteja în cazul în care unii rebeli vor să le invadeze apartamentul. Această frică este alimentată și de unele grupuri radicale de protestatari care au amenințat că după ce au spart magazinele, urmează să invadeze și locuințele oamenilor.

ADVERTISEMENT

Așa că, foarte mulți au decis că trebuie să se înarmeze, așa cum se vede pe filmarea de mai jos unde oamenii stau la coadă la un magazin de arme și muniții:

“Au făcut amenințări pe Instagram, pe Twitter că urmează să vină în case”

În urmă cu câteva zile, FANATIK a publicat un interviu cu multiplul campion la culturism Ciprian Grosu, care este rezident în New York și care a povestit că mulți prieteni de-ai săi și-au cumpărat arme în această perioadă:

ADVERTISEMENT

“Un vecin și-a cumpărat AK 47 (n.r. mitralieră Kalașnikov). Foarte mulți sunt înarmați în caz că cineva vrea să intre. Au făcut amenințări pe Instagram, pe Twitter că urmează să vină în case. Dar nu vine nimeni, că nu sunt inconștienți. Stai liniștit. Ei intră unde știu că nimeni nu opune rezistență”, a spus Grosu.

Imagini dezolante în Manhattan

Între timp, străzile New York-ului arată ca după război. Foarte multe magazine de lux au fost prădate de hoți, iar pe străzi au rămas maldăre de gunoaie după manifestațiile care au loc de peste două săptămâni deja, așa cum se vede pe imaginile de mai jos, în faimosul cartier Manhattan:

ADVERTISEMENT

 

 

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost ucis imediat după ce a fost reținut de poliția din Minneapolis, pe motiv că ar fi avut o bancnotă de 20 de dolari falsă. Unul dintre agenți a ținut genunchiul pe gâtul americanului timp de 9 minute, cât a durat agonia bărbatului înainte să se stingă. Întreaga scenă a fost filmată, iar imediat după incident au pornit revoltele pe plan local, care s-au transformat rapid în proteste la scară largă.

  • 46 de ani avea George Floyd
  • 15 zile au trecut de la primele proteste din SUA

 

ADVERTISEMENT