Sport

Suporteri interziși pe stadioane după FC U Craiova – Dinamo. Ce s-a întâmplat în Bănie

Meciul FC U Craiova - Dinamo s-a terminat prost pentru câțiva suporteri. Aceștia au fost interziși pe stadioane în urma unor incidente.
27.07.2021 | 15:48
Suporteri interzisi pe stadioane dupa FC U Craiova  Dinamo Ce sa intamplat in Banie
ADVERTISEMENT

FC U Craiova – Dinamo s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 1-0, iar trupa lui Adrian Mutu bifează prima victorie în Liga 1. Oltenii au controlat jocul din Bănie, reușind să marcheze unicul gol prin Hugo Viera.

Cele două galerii au făcut spectacol la partidă. Totuși, au existat și mai multe incidente. În pauza meciului, ultrașii lui FCU și cei dinamoviști au vrut să ajungă la tribuna a doua pentru o confruntare directă, dar forțele de ordine au fost la post.

ADVERTISEMENT

S-a lăsat cu suporteri interziși pe stadioane la FC U Craiova – Dinamo. Consum de alcool în locuri publice, introducerea băuturilor pe stadioane și aruncarea obiectelor către teren, motivele invocate de Jandarmerie

Partida cu Dinamo una de gală pentru FC U Craiova 1948. Trupa lui Adrian Mutu s-a impus în duelul rivalii tradiționali ai Craiovei fotbalistice. Câteva mii de spectatori au împins echipa din Bănie către victorie.

Gruparea Mobilă de Jandarmi Craiova a sancționat șase suporteri pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, introducerea sau încercarea de introducere a băuturilor alcoolice în arena sportivă și aruncarea în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel.

ADVERTISEMENT

De altefel, reprezentanții legi au anunțat că au amendat și organizatorul meciului, în speță FC U Craiova 1948: „Au fost sancționați contravențional organizatorul, pentru nerespectarea obligațiilor  ce-i revin conform legii în ceea ce privește controlul persoanelor la intrarea în stadion și interzicerea accesului cu obiecte pirotehnice, precum și societatea de pază pentru nerespectarea măsurilor stabilite.”

În pauză a fost scandal în tribune. Confruntare între dinamoviști și olteni

Așa cum se întâmplă mereu la meciurile dintre o echipă din Craiova și Dinamo, suporterii au fost la înălțime, dar de multe ori se ajunge la incidente și chiar la confruntări fizice. Din păcate, a fost cazul și luni seară.

ADVERTISEMENT

La pauză, suporterii celor două formații au vrut să ajungă la tribuna a doua a stadionului „Ion Oblemenco” și să dueleze fizic. În timpul partidei au fost aruncate și mai multe materiale pirotehnice. Așa cum FANATIK a prezentat înainte de jocul din etapa a doua a Ligii 1, galeria lui Dinamo a stat la Peluza Nord.

„Bineînțeles că așteptam prima victorie în campionat și mă bucur că a venit la primul meci acasă, și împotriva unei rivale istorice pentru clubul nostru. E frumos să vezi atâția fani la stadion, pentru jucători e ceva fantastic.

ADVERTISEMENT

Din păcate nu am marcat de câte ori am meritat, dar victoria rămâne victorie. Nu cred că a fost superficialitate din atacanților. Cred că pe undeva era și frica asta de a câștiga, băieții au avut emoții și asta a contat.

Se vede când intră jucători cu experiență, cum a fost Hugo,” a spus Adrian Mutu la finalul meciului.

Tehnicianul lui FCU a vorbit și despre confruntarea pe care o avea cu Laurențiu Reghecampf în etapa cu numărul 11 din Liga 1: „E prietenul meu, a făcut o alegere importantă pentru el, abia îl aştept în octombrie, să ne întâlnim aici pe Oblemenco”.

ADVERTISEMENT