Sport

Tensiune cu biletele la FC U – Universitatea Craiova: “Ce fac acum, că am venit tocmai de la Târgu Jiu?”. Exclusiv

Fierbe Craiova înainte de meciul direct dintre FC U și Universitatea. Cele două tabere se confruntă pe teren după 8 ani, însă până la ora partidei există un adevărat scandal pe bilete.
03.10.2021 | 00:02
Tensiune cu biletele la FC U  Universitatea Craiova Ce fac acum ca am venit tocmai de la Targu Jiu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Marea controversă a săptămânii duelului dintre FC U Craiova și U Craiova a fost accesul fanilor pe stadioane. Oficialii celor de la Universitatea i-au acuzat pe cei de la FC U, care sunt gazde, că nu vor să pună în vânzare bilete pentru derby, de teama faptului că vor fi depășiți numeric de suporterii oaspeților.

Tensiune cu biletele la FC U – Universitatea Craiova! Când s-au deschis casele, nimeni nu știa cine are voie la meci

Creșterea îngrijorătoare a cazurilor COVID-19 în România, a forțat autoritățile să ia o mulțime de măsuri nepopulare. Iar una dintre ele este ca pe stadion să intre doar persoanele vaccinate și cele care au trecut prin boală, eliminând persoanele care au test negativ.

ADVERTISEMENT

Însă, cu o zi înainte de meci, incertitudinea a fost cuvântul de ordine. Fanii nu știau dacă doar vaccinații au voie să intre pe stadion, câți dintre ei au voie, câte bilete vor avea la dispoziție oaspeții? Asta, cu ceva mai mult de 24 de ore până la meci.

Casele de bilete de pe "Ion Oblemenco"
Casele de bilete de pe “Ion Oblemenco”

Fanii, debusolați la case! U Craiova a scos la vânzare bilete-pachet pentru două meciuri

Cei de la FC U Craiova au deschis casele de bilete în jurul orei 14:00. Reporterii FANATIK au fost la casele de bilete ale celor de la FC U Craiova de la stadionul “Ion Oblemenco”, în jurul orei 15:30, acolo unde erau în jur de 30-40 de persoane în așteptare.

ADVERTISEMENT

Fanii erau debusolați, nu știau dacă cei care nu au vaccinul vor avea sau nu voie pe stadion, când sau dacă vor intra niște măsuri în vigoare. Oficialii celor de la FC U Craiova au apelat la un artificiu.

Fanii, la casele de bilete de pe "Ion Oblemenco"
Fanii, la casele de bilete de la stadionul “Ion Oblemenco”

“Ce fac acum cu biletele, că am venit tocmai de la Târgu Jiu?”

Au pus în vânzare bilete-pachet pentru două meciuri: cel cu U Craiova și următorul meci disputat de FC U pe teren propriu, cu spectatori. Decizia a iscat câteva nemulțumiri, însă explicația oficialilor este că dacă posesorii de bilete nu vor putea intra duminică pe stadion din cauza faptului că nu sunt vaccinați, vor păstra biletul și vor putea intra la următoarele două meciuri ale celor de la FC U acasă.

ADVERTISEMENT
Un fan ține în mână biletul-pachet
Un fan ține în mână biletul-pachet

Răspunsuri nu puteau oferi nici cei care vindeau bilete. Mulți dintre suporteri și-au achiziționat tichetele deși nu erau vaccinați și exista riscul să nu poată intra la meci: “Acuma, vaccinați, nevaccinați, cum ne-o fi norocul!”, a explicat unul dintre fani.

Un altul, venit de la Târgu Jiu ca să vadă derby-ul Olteniei, a cumpărat biletele, însă a rămas mască în momentul în care i s-a explicat că în cazul în care nu este vaccinat, există posibilitatea să nu poată intra pe stadion: “Ce fac acum cu biletele, că am venit tocmai de la Târgu Jiu?”.

ADVERTISEMENT
Fanii, la casele de bilete de pe "Ion Oblemenco"
Fanii, la casele de bilete de pe “Ion Oblemenco”

Freamăt și la sediul clubului! Adrian Mititelu Jr. și-a făcut apariția într-un bolid de peste 200.000 de euro

Freamăt a fost și la sediul clubului celor de la FC U Craiova. În fața magazinului oficial al clubului s-au strâns câțiva zeci de fani, care aveau aceeași întrebare: au voie la meci și persoanele nevaccinate sau doar vaccinații intră?

Fani la sediul clubului FC U Craiova
Fani la sediul clubului FC U Craiova

Cei de la casele de bilete ridicau din umeri și încercau să le explice oamenilor că există posibilitatea să nu poată intra pe stadion dacă nu sunt vaccinați. A fost momentul în care la sediul clubului a venit și Adrian Mititelu Jr.

Președintele clubului a venit cu un bolid alb în valoare de peste 200.000 de euro. Mititelu Jr. a fost cel care le-a transmis angajaților că doar vaccinații vor avea voie să asiste la meci, iar doar 50% din capacitatea stadionului va putea fi ocupată.

Adrian Mititelu Jr., la sediul clubului FC U Craiova
Adrian Mititelu Jr., la sediul clubului FC U Craiova

Ultrașii celor de la FC U Craiova au mers peste jucători în cantonament!

Mititelu Jr. nu a stat prea mult la sediu și a plecat în trombă spre noua bază de pregătire a celor de la FC U Craiova, de la marginea orașului. Oficialii clubului s-au lăudat cu condițiile pe care le are echipa la bază, comparându-se cu Bayern Munchen din acest punct de vedere.

Adrian Mititelu Jr. a plecat în trombă
Adrian Mititelu Jr. a plecat în trombă

La baza care ar fi costat 12.000.000 de euro s-au deplasat și ultrașii celor de la FC U Craiova. Aproximativ 100 de fani de la Peluza Sud 1997 s-au dus peste jucători, pentru a le transmite un mesaj motivațional înainte de confruntarea cu rivala din oraș.

Sekou Sidibe, luat la rost după ce a aruncat tricoul celor de la FC U pe jos!

Ultrașii l-au luat în primire pe Sekou Sidibe, cel care a aruncat tricoul celor de la FC U pe jos, într-o reacție de furie pentru că a fost înlocuit de Adi Mutu în timpul meciului cu FCSB. Apoi, suporterii le-au ținut un discurs mobilizator jucătorilor, spunând că nu îi interesează nimic și cel mai important lucru este să câștige meciul împotriva rivalilor. FANATIK a scris pe larg despre întâlnirea fanilor cu suporterii. 

Fanii, la sediul clubului
Fanii, la sediul clubului

De cealaltă parte, fanii din Peluza Nord a celor de la U Craiova solicită cele 3000 de bilete pentru a putea umple peluza, însă până la ora actuală, din informațiile FANATIK, cei de la Universitatea vor primi 462 de bilete pentru proprii fani.

Oaspeții de la Universitatea Craiova deschid un fan zone în centrul orașului!

Astfel, oaspeții din acest meci vor organiza un fan zone în piața Mihai Viteazu, locul de întâlnire al suporterilor Universității Craiova, pentru a asista la meci din piață pe un ecran uriaș. Atenție, însă. După ora 20:00 va începe carantina de noapte și pe străzi vor putea rămâne doar cei vaccinați.

Tensiunile dintre cele două grupuri de suporteri se acutizează pe măsură ce se scurg orele până la meci, iar mărul discordiei rămâne modul în care se vând biletele la FC U – Universitatea. Orașul Craiova este în fierberea cu mai puțin de 24 de ore înainte de marele meci, însă autoritățile declară că sunt pregătite.

Fanii FC U Craiova, la sediul clubului
Fanii FC U Craiova, la sediul clubului

Număr record de jandarmi la derby-ul Olteniei!

Un număr record de jandarmi au fost alocați pentru această confruntare. Autoritățile vor să se asigure că tensiunile vor rămâne doar la nivel declarativ și nu se vor transforma în veritabile bătăi de stradă între suporterii celor două formații în cursul zilei de duminică.

Fanii clubului FC U Craiova, la sediul clubului
Fanii clubului FC U Craiova, la sediu
  • 462 de bilete au fost alocate pentru oaspeții de la U Craiova
  • 8 ani au trecut de la ultimul meci direct dintre FC U Craiova și U Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT