Sport

Thibaut Courtois, revenire spectaculoasă după accidentare. Va fi prezent la Euro 2024

Deși într-o primă fază s-a crezut că nu va fi prezent la Euro 2024 din cauza unei accidentări, Thibaut Courtois a revenit mult mai repede și a reînceput antrenamentele.
21.02.2024 | 22:05
Thibaut Courtois revenire spectaculoasa dupa accidentare Va fi prezent la Euro 2024
Deși într-o primă fază s-a crezut că nu va fi prezent la Euro 2024 din cauza unei accidentări, Thibaut Courtois a revenit mult mai repede și a reînceput antrenamentele. Sursă foto: Twitter @MadridXtra
ADVERTISEMENT

Portarul belgian de 31 de ani a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior de la genunchiul stâng în timpul unui antrenament dinaintea sezonului al echipei Real Madrid și a anunțat inițial că nu va mai juca în acest sezon.

Revenire miraculoasă pentru Thibaut Courtois după accidentare

”Din cauza accidentării, nu voi fi la Euro 2024. Trebuie să mă recuperez complet întâi. Nu știu exact când aș putea reveni pe teren. Dacă am noroc, voi putea juca primul meci în mai, așa că n-am cum să fiu 100% pentru turneul final”, declara Courtois la finalul anului trecut.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, se pare că situația lui Thibaut Courtois este una mult mai bună după accidentare, deoarece portarul a revenit deja antrenamentele lui Real Madrid și ar putea să se întoarcă pe teren mai devreme decât preconizase.

Belgianul care ar putea fi adversarul României la Euro 2024, a fost prezent miercuri, 21 februarie, la baza de pregătire a ”galacticilor” și s-a antrenat alături de coechipierii săi, însă fără să forțeze prea mult.

ADVERTISEMENT

Conform Mundo Deportivo, obiectivul lui Courtois pentru această primă jumătate de an este să revină cât mai repede în poarta lui Real Madrid și să adune meciuri pentru a fi în formă maximă la turneul final din Germania.

Courtois, avertisment pentru naționala României

Belgia, clasată în prezent pe locul 4 în clasamentul FIFA, se află în Grupa E la Euro 2024, alături de Slovacia, România și învingătoarea barajului la care participă Israel, Islanda, Bosnia-Herțegovina și Ucraina.

ADVERTISEMENT

Courtois este convins că Belgia poate face o figură frumoasă la turneul final din Germania. Selecționata lui Domenico Tedesco este în schimbare de generație, însă portarul lui Real Madrid susține că există tineri jucători de valoare.

“Avem tineri interesanți și valoroși care se dezvoltă acum, dar uneori trebuie să aștepți câțiva ani înainte ca ei să explodeze cu adevărat. Cred că un jucător ca  Jeremy Doku poate ajunge departe. Este un jucător pe care nimeni nu-l cunoștea acum câțiva ani și acum, la Manchester City, arată ce poate face la cel mai înalt nivel.

ADVERTISEMENT

Avem mai mulți astfel de tineri care sunt valoroși, așa că vom vedea. Este întotdeauna greu de spus cât de departe putem ajunge. Fotbalul este fotbal, mereu sunt surprize, așa că vom vedea”, a declarat portarul, într-un interviu acordat FIFA.

ADVERTISEMENT