Sport

Totul despre echipa olimpică a Coreei de Sud, adversara României de duminică. Cine sunt vedetele asiaticilor

Echipele României și Coreei de Sud se întâlnesc, duminică, în grupa B a turneului olimpic de fotbal. Meciul se joacă de la ora 14:00.
24.07.2021 | 15:43
Totul despre echipa olimpica a Coreei de Sud adversara Romaniei de duminica Cine sunt vedetele asiaticilor
ADVERTISEMENT

Sud-coreenii au pierdut surprinzător în primul meci de la JO, 0-1 cu Noua Zeelandă, și au nevoie de un rezultat pozitiv dacă vor să rămână în cursa calificării în fazele eliminatorii.

Echipa asiatică este considerată de specialiști favorita grupei. Performanțele anterioare și valoarea lotului sunt net superioare partenerelor de întrecere din grupa B.

ADVERTISEMENT

Cine sunt vedetele naționalei sud-coreene

Din lotul de 22 de fotbaliști deplasat în Japonia, doar doi evoluează în afara țării. Este vorba despre Lee Kang-In, de la Valencia și Ui-Jo Hwang, legitimat la Girondins Bordeaux.

Împreună, cei doi ridică valoarea lotului Coreei de Sud la 30 de milioane de euro, ceea ce face din naționala pregătită de Kim Hak-Bum cea mai valoroasă reprezentativă a grupei B.

ADVERTISEMENT

Cel mai valoros fotbalist este mijlocașul Valenciei, Lee Kang-In, în vârstă de 20 de ani, a cărui cotă de piață este de 10 milioane de euro, conform transfermarkt.

Ui-Jo Hwang, celălalt fotbalist din lotul sud-coreean care evoluează în Europa, la Bordeaux, are 28 de ani și este evaluat la 5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Comparativ, lotul ”tricolor” este evaluat la aproximativ 17 milioane de euro, cel al Noii Zeelande la 14 milioane de euro, în vreme ce fotbaliștii din echipa olimpică a Hondurasului formează un lot evaluat la aproximativ 4 milioane de euro.

Debut surprinzător, cu eșec, la Tokyo

Deși este considerată favorita grupei B, Coreea de Sud a început turneul olimpic cu un eșec la limită, 0-1, în disputa cu Noua Zeelandă. Naționala de la Antipozi a înscris unicul gol al meciului în minutul 70, prin Chris Wood, atacantul ce evoluează în Premier League la Burnley.

ADVERTISEMENT

Cu același scor, 1-0, s-a impus și România în fața Hondurasului, printr-un autogol al lui Elvin Oliva, în minutele adiționale ale primei reprize.

Coreea de Sud are în palmares 8 participări consecutive la Jocurile Olimpice, incluzând și ediția din acest an. Cea mai bună performanță este medalia de bronz obținută la ediția din 2012.

Un alt atu al sud-coreenilor este selecționerul Kim Hak-Bum. În vârstă de 61 ani, acesta pregătește din 2018 reprezentativa olimpică, an în care a câștigat și Jocurile Asiei. În carieră, Kim Hak-Bum a mai pregătit echipe din țara natală și China, și a fost campion al Coreei de Sud, în 2006, cu Seongnam.

ADVERTISEMENT