Sport

Naționala feminină a României a învins convingător reprezentativa Iordaniei într-un amical disputat la Buftea. Video

Naționala României de fotbal feminin antrenată de Cristi Dulca joacă la Chișinău cu Republica Moldova din preliminariile Campionatului Mondial din 2023
27.06.2022 | 08:30
Nationala feminina a Romaniei a invins convingator reprezentativa Iordaniei intrun amical disputat la Buftea Video
Sursa foto: FRF
ADVERTISEMENT
28-06-2022
19:43

România a încheiat stagiul lunii iunie cu o victorie concludentă cu Iordania

Naționala feminină de fotbal a României a câștigat cu scorul de 3-1 meciul test disputat în compania primei reprezentative a Iordaniei.

Duelul găzduit de stadionul din Buftea a fost ultima acțiune a ”tricolorelor” în stagiul din această lună.

Fetele selecționerului Cristi Dulca au controla jocul încă din start și au deschis scorul după 24 de minute prin Andrea Herczeg. Aceeași fotbalistă a dublat avantajul ”tricolorelor” după alte 15 minute, iar Iordania a redus din diferență în minutul 45 prin reușita căpitanului Jbarah.

În repriza a doua Dulca a efectuat nu mai puțin de șapte înlocuiri, iar Ienovan a închis tabela în minutul 73.

28-06-2022
11:38

Iuliana Demetrescu arbitrează amicalul România - Iordania

Iuliana Demetrescu a fost desemnată să conducă la centru meciul amical dintre reprezentativele feminine ale României și Iordaniei, care va avea loc marți, de la ora 20:00.

Demetrescu, arbitru din categoria Elite, va fi ajutată de asistenții Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă, iar arbitru de rezervă va fi Mădălina Gherghi.

27-06-2022
19:18

”Tricolorele”, pregătite pentru amicalul de la Buftea

Componentele echipei naționale de fotbal feminin a României au încheiat în această seară seria antrenamentelor dinaintea duelului cu Iordania.

Selecționerul Cristi Dulca și staff-ul lui nu le-au scăpat o clipă din ochi pe ”tricolore” care au efectuat nu mai puțin de 10 sesiuni de pregătire în vederea amicalului de la Buftea.

În ciuda oboselii acumulate, fetele au răspuns conform așteptărilor și sunt pregătite pentru ultimul meci test înainte de binemeritata vacanță.

27-06-2022
11:00

„Tricolorele” vor juca un meci test cu Iordania. Pe ce program se vede partida

Continuă turul de foc pentru naționala de fotbal feminin, care se află într-un stagiu de pregătire. După ce au câștigat contra Moldovei și s-au apropiat la trei puncte de Elveția, fetele lui Dulca vor disputa un amical cu Iordania, la Buftea.

Meciul de verificare are loc marți, 28 iunie, de la ora 20:00, și va putea fi urmărit în direct pe FRF.tv. Va fi ultima zi de cantonament a „tricolorelor”, care se pregătesc intens începând cu data de 19 iunie.

24-06-2022
17:00

Cum arată clasamentul Grupei G după Moldova - România 0-4

România a reușit un final de meci de senzație și a câștigat în deplasare cu 4-0 meciul din Grupa cu Republica Moldova. Iată cum arată clasamentul în acest moment:

România se apropie la doar trei puncte de locul doi cupat de Elveția. Sursă foto: Flashscore.ro
România se apropie la doar trei puncte de locul doi cupat de Elveția. Sursă foto: Flashscore.ro

Astfel, „tricolorele” se apropie la doar trei puncte de locul doi ocupat de Elveția și speră în continuare la calificarea la Campionatul Mondial.

Pentru fetele lui Cristi Dulca urmează alte două meciuri în luna septembrie, cu Lituania (2 septembrie), penultima clasată în grupă și cu liderul grupei, Italia (6 septembrie). România va mai disputa și un meci amical cu Iordania, la Buftea, de la ora 20:00. 

24-06-2022
15:02

LIVE Moldova - România 0-4 (Ciolacu 7, Răilean 67 aut., Goder 88, Vlădesculescu, 90+5)

VEZI AICI cele mai importante faze ale meciului dintre Moldova și România

Min. 90+5: GOOOL România! Eurogol înscris de Vlădulescu și fluier final! România câștigă cu 4-0 la Chișinău.

Min. 88: GOOOL România! Stoperul Brigitta Goder înscrie un gol superb după un corner. 

Min. 67: GOOOL România! Gafă uriașă în defensiva Republicii Moldova. Răilean înscrie cu capul în propria poartă!

Min. 46: A început repriza a doua!

Min: 45: Pauză la Chișinău! România intră la cabine în avantaj, după ce a dominat prima repriză de la un cap la altul.

Min. 7: GOOOL România! „Tricolorele” deschid scorul după o eroare gravă a defensivei moldovene. Ciolacu a marcat singură din fața porții.

Min. 1: A început partida! 

24-06-2022
13:50

Primul unsprezece al României în meciul cu Moldova

Cristi Dulca, selecționerul naționalei de fotbal feminin, a anunțat primul unsprezece al României în meciul cu Republica Moldova din preliminariile Campionatului Mondial. 

ROMÂNIA: 1. Părăluță – 13. Gered, 5. Goder, 6. Ficzay, 2. Oprea – 4. Bortan, 8. Vătafu – 20. Carp, 10. Ciolacu, 11. Olar-cpt – 9. Rus. Selecționer: Cristian Dulca
Rezerve: 12. Ceasar, 23. Boandă – 3. Tunoaia, 7. Vlădulescu, 14. Herczeg, 15. Sucilă, 16. Ienovan, 17. Bistrian, 18. Bâtea, 19. Ambrus, 21. Corduneanu, 22. Marcu.

MOLDOVA: 12. Munteanu-cpt – 8. Covali, 9. Mardari, 13. Mițul, 19. Sivolobova – 21. Topal, 17. Colesnicenco – 10. Țabur, 11. Chiper, 3. Catarău – 20. Cojuhari. Selecționer: Eduard Blănuță
Rezerve: 1. Panova, 23. Dumic – 2. Cerescu, 4. Railean, 5. Vlas, 6. Musabeh, 7. Doiban, 14. Peșterean, 15. Guțu, 16. Druță, 18. Cernitu

În ziua meciului, fetele lui Dulca au avut parte doar de un scurt antrenament, iar FRF a publicat imagini de vestiarul „tricolorelor” cu două ore înainte de startul partidei.

Vestiarul „tricolorelor” cu 2 ore înainte de meci
Vestiarul „tricolorelor” cu 2 ore înainte de meci

Duelul de la Chișinău dintre Republica Moldova și România va fi transmis în direct pe Pro Arena, de la ora 18:00. 

24-06-2022
10:23

Ședință de pregătire în zi de meci

Fotbalistele selecționate de Cristi Dulca pentru meciul contra primei reprezentative a Moldovei au efectuat, azi, ultimul antrenament, înaintea partidei de pe stadionul ”Zimbru”.

Sursa foto: FRF

Ședința de pregătire a fost una scurtă și de mică intensitate, staff-ul naționalei programând un antrenament de activare.

23-06-2022
13:15

Ce au făcut ”tricolorele” la Chișinău și ce spune selecționerul despre meciul de vineri

Componentele echipei naționale feminine de fotbal a României au ales să se plimbe în baza sportivă a Federației Moldovenești din Vadu lui Vodă, înaintea antrenamentului oficial de pe stadionul ”Zimbru” din Chișinău.

Sursa foto: FRF

”Tricolorele” au fost extrem de relaxate. Și-au început ziua de joi cu o plimbare în jurul bazei, apoi au participat la ședința video de pregătire a meciului cu Moldova.

Prefațând partida, selecționerul Cristi Dulca și-a avertizat elevele să nu mai facă erorile din ultima dispută directă, încheiată la egalitate 0-0.

Sursa foto: FRF

”Vom trata meciul de mâine la fel cum le-am tratat și pe celelalte. Fetele sunt foarte concentrate, ne dorim cele trei puncte puse în joc, deoarece sunt foarte importante în economia campaniei!

Faptul că avem o experiență semi-negativă la ultimul meci jucat, aici ne dă de gândit și ne face să fim mai atenți la modul în care tratăm această partidă”, a spus Cristi Dulca.  

22-06-2022
11:56

Cristi Dulca a condus ultimul antrenament înaintea duelului cu Moldova

Selecționerul echipei naționale feminine de fotbal a României, Cristi Dulca, a condus în această dimineață ultimul antrenament al ”tricolorelor”.

Sursa foto: FRF.ro

Ședința de pregătire a fost una de intensitate medie, în care Dulca și staff-ul lui au lucrat cu fetele mai mult în plan tactic, antrenamentul fiind închis.

Sursa foto: FRF.ro

Antrenamentul a fost ultimul la baza de pregătire de la Mogoșoaia, după amiază delegația României urmând să facă deplasarea la Chișinău.

21-06-2022
10:19

Ședință de tip team-building pentru ”tricolore”

Psihologul lotului național feminin, Călina Iușan, le-a convocat pe ”tricolore” la o ședință de tip team-building, în prima parte a zilei.

În locul clasicului antrenament de dimineață, fotbalistele au efectuat o serie de ”jocuri” într-o atmosferă relaxată.

Sursa foto: FRF.ro

Prin aceste activități, psihologul Călina Iușan a urmărit dezvoltarea încrederii în coechipieri, distribuirea sarcinilor în muncă și comunicarea în echipă.

Dacă naționala lui Edi Iordănescu are șanse minime să ajungă la un turneu final, fetele lui Cristi Dulca mai speră încă la calificarea la Campionatul Mondial din 2023.

Naționala României de fotbal feminin se pregătește de meciurile cu Republica Moldova și Lituania

Naționala condusă de Cristi Dulca se află pe locul trei în grupă, având 13 puncte, cu șase mai puține decât Elveția (19 puncte) și 8 față de Italia (21 de puncte).

ADVERTISEMENT

„Tricolorele” au însă un meci mai puțin disputat și ar putea micșora distanța față de primele două locuri. România va juca pe 24 iunie în Republica Moldova, iar pe 2 și 6 septembrie, fetele vor merge în Lituania și Italia. Din grupa României mai face parte și Croația.

La finalul lunii iunie, naționala de fotbal feminin a României va disputa și un meci amical cu Iordania, pe 28 iunie, de la ora 20:00, la Centrul Național de Fotbal Buftea.

ADVERTISEMENT

Care este lotul convocat de selecționerul Cristi Dulca

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD/Spania), Camelia Ceasar (AS Roma/Italia), Lavinia Boandă (IBV Football Club / Islanda);

Fundași: Olivia Oprea (Villareal CFF/Spania), Maria Ficzay (Fortuna Hjorring/Danemarca), Alexandra Tunoaia (Chievo Verona Women/Italia), Erika Gered (Diosgyori VTK/Ungaria), Claudia Bistrian (ASD Apulia Trani/Italia), Brigitta Goder (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Andreea Corduneanu (Heniu Prundu Bârgăului);

ADVERTISEMENT

Mijlocași: Ioana Bortan (U Olimpia Cluj), Mihaela Ciolacu (U Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (RSC Anderlecht/Belgia), Andrea Herczeg (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Beata Ambrus (Heniu Prundu Bârgăului), Ana Vlădulescu (Haladás-Viktoria FC/Ungaria), Cristina Sucilă (Politehnica Timișoara);

Atacanți: Laura Rus (ASD Apulia Trani/Italia), Florentina Olar (Fortuna Hjorring/Danemarca), Mara Bâtea (U Olimpia Cluj), Cristina Carp (FC Como Women/Italia), Carmen Marcu (U Olimpia Cluj), Bianca Ienovan (Politehnica Timișoara).

ADVERTISEMENT

Rezultatele Grupei G din care face parte naționala României

17 septembrie 2021: Italia – Moldova 3-0, Elveția – Lituania 4-1, ROMÂNIA – Croația 2-0
21 septembrie 2021: Moldova – Elveția 0-6, Croația – Italia 0-5, ROMÂNIA – Lituania 3-0
22 octombrie 2021: Italia – Croația 3-0, Elveția – ROMÂNIA 2-0
26 octombrie 2021: Lituania – Italia 0-5, Elveția – Croația 5-0

26 noiembrie 2021: Italia – Elveția 1-2, ROMÂNIA – Moldova 3-0, Croația – Lituania 0-0
30 noiembrie 2021: Croația – Moldova 4-0, ROMÂNIA – Italia 0-5, Lituania – Elveția 0-7

8 aprilie 2022: Moldova – Croația 0-1, ROMÂNIA – Elveția 1-1, Italia – Lituania 7-0
12 aprilie 2022: Elveția – Italia 0-1, Croația – ROMÂNIA 0-1, Lituania – Moldova 4-0

ADVERTISEMENT