Sport

Tragedie în ciclism! Un tânăr rutier spaniol a murit după un accident în timpul unui antrenament

O veste teribilă a venit din Spania, acolo unde un tânăr ciclist a murit la doar 18 ani în timpul unui antrenament în regiunea Murcia.
29.02.2024 | 19:32
Tragedie in ciclism Un tanar rutier spaniol a murit dupa un accident in timpul unui antrenament
O veste teribilă a venit din Spania, acolo unde un tânăr ciclist a murit la doar 18 ani în timpul unui antrenament în regiunea Murcia. Sursă foto: @lariojacom
ADVERTISEMENT

Federația de ciclism din regiunea Murcia a anunțat că Juan Pujalte Martinez a murit într-un accident în timp ce se pregătea în apropierea orașului Escombreras din regiunea Cartagena.

Ciclistul spaniol de 18 ani a murit lovit de mașină

Tânărul ciclist de 18 ani a murit în urma unui accident suferit joi, 29 februarie. Rutierul legitimat la echipa Valverde Team-Ricardo Fuentes a fost lovit de o mașină în timpul unui antrenament.

ADVERTISEMENT

”Cu toată durerea din inimile noastre, trebuie să anunțăm moartea accidentală a lui Juan Pujalte Martinez, component al echipei de ciclism din Murcia. Familia ciclismului îți va simți lipsa. Odihnește-te în pace”, se arată în comunicatul Federației de ciclism din Murcia.

Deşi circumstanţele accidentului nu au fost clarificate, publicația Murcia Plaza notează că sportivul a suferit leziuni la splină și rinichi, precum și un traumatism cranian și hemoragie internă. Tânărul ciclist a murit în urma rănilor suferite.

ADVERTISEMENT

Mesaj emoționant al echipei lui Valverde

Născut la 22 aprilie 2005, Juan Pujalte concura pentru Valverde Team-Ricardo Fuentes, o echipă cu sediul în Murcia și care era condusă de fostul ciclist spaniol Alejandro Valverde. Tânărul rutier s-a alăturat echipei la finalul sezonului trecut.

Pe contul său oficial, echipa Valverde Team-Ricardo Fuentes și-a exprimat regretul pentru uriașa pierdere: ”Suntem profund întristați să confirmăm decesul colegului nostru Juan Pujalte, membru al echipei Valverde Team-Ricardo Fuentes U23.

ADVERTISEMENT

Zâmbetul lui Juan, bucuria sa și pasiunea sa pentru viață și ciclism vor fi în inimile noastre în fiecare zi. Gândurile noastre sunt alături de familia, prietenii și echipa sa. Odihnește-te în pace, Juan”.

A murit înainte să ajungă să joace în România

În urmă cu doar 10 zile, chiar de Valentine’s Day, atacantul mexican Diego ”El Puma” Chavez a decedat la 28 de ani în urma unui accident de mașină. El a pierdut controlul automobilului și a intrat într-un stâlp.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, Shawn Barber, fost campion mondial la săritul cu prăjina, a murit la doar 29 de ani. Atletul canadian a încetat din viață în urma unor complicații medicale, iar mesajele de adio au curs pe rețelele de socializare.

În ultima zi a anului trecut, Pedro Banga, internațional de juniori angolez care urma să joace pentru Știința Miroslava în Liga 3, a murit la vârsta de doar 20 de ani după ce a făcut infarct în timpul unui meci cu prietenii.

ADVERTISEMENT