News

Tragedie pe râul Moldova, din județul Neamț. A fost găsit trupul tânărului înecat când își salva sora. Fata a murit la spital. Update

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al judetului Neamt au transmis că un băiat de 18 ani a murit înecat în râul Moldova când își salva sora (17 ani) luată de curenți.
03.07.2022 | 10:15
Tragedie pe raul Moldova din judetul Neamt A fost gasit trupul tanarului inecat cand isi salva sora Fata a murit la spital Update
Tragedie pe râul Moldova. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT
03-07-2022
12:36

Tânăra de 17 ani a murit la terapie intensivă

Trupul băiatului de 18 ani care s-a înecat sâmbătă, în râul Moldova, a fost găsit duminică după-amiază, în jurul orei 12:30.  Sora lui a decedat ulterior la spital, după ce a fost scoasă din apă şi resuscitată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 01:30, fata a decedat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalului municipal Roman, Laura Trifan, conform Agerpres.

Reprezentanții IPJ Neamţ au anunțat că tragedia s-ar fi produs în momentul în care fata ar fi alunecat în râul Moldova. iar fratele ei s-a aruncat în apă pentru a o salva. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Adolescenții veniseră sâmbătă la scăldat împreună cu mai mulți prieteni, iar la un moment dat, fata de 17 ani a intrat în apă. Ea nu știa să înoate și a crezut că locul ales îi poate permite să se bălăcească fără să fie în pericol.

Pompierii continuă căutărea băiatului înecat

Din nefericire, curenții au fost prea puternici pentru ea și au îndepărtat-o de mal. Când a văzut ce se întâmplă, fratele ei a intrat în apă pentru a o salva. La fel a procedat și celălalt frate, în vârstă de 13 ani.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, băiatul de 18 ani s-a înecat salvându-și sora, în timp ce minorul de 13 ani a fost salvat la timp. Tânără de 17 ani a fost preluată de echipajele medicale, care au început imediat manevrele de resuscitare.

Salvatorii au avut succes și când au fost restabilite funcțiile vitale, fata a fost transportată la spital și internată la terapie intensivă. Până sâmbătă seara, trupul tânărului de 18 ani nu a fost găsit de pompieri, care vor relua căutările duminică pe râul Moldova, situat lângă orașul Roman.

ADVERTISEMENT

Reporter Pro Tv: Fata un ştia să inoate? / Martor: Nu ştia fata. A intrat aici şi a luat-o apa. / Reporter Pro Tv: Băiatul a încercat să o ajute? Martor: Da, a încercat şi ea l-a tras la fund”, se arată pe stirileprotv.ro.

Au fost folosiți și scafandri

La scurt timp după aflarea tragediei, la fața locului au ajuns și câțiva membri ai familiei afectate de tragedie. ”Încerc să îl caut pe baiatul vărului meu. Am scos fata şi a rămas băiatul. Băiatul a încercat să salveze fata şi s-a înecat şi el”, a spus unul dintre aceștia.

ADVERTISEMENT

Plutonierul Bogdan Mardare (ISU Neamţ) a declarat că la locul tragediei a fost solicitată și prezența unui echipaj de scafandri, dar chiar și așa, baiatul nu a fost găsit până la lăsarea întunericului.

Despre locul în care au mers copiii la scăldat se știe că este foarte periculos chiar și pentru un înotător experimentat. Acolo sunt curenți puternici și gropi adânci făcute în ultimii ani de utilajele balastierelor. Altfel, amintim că în urmă cu patru zile, un bărbat a murit înecat în stațiunea Eforie Nord.

ADVERTISEMENT