Sport

Europa League & Conference League, tragerea la sorți pentru sferturi și semifinale. Manchester United – Sevilla și Juventus – Sporting sunt cele mai tari dueluri

Manchester United - Sevilla și Juventus - Sporting sunt cele mai tari dueluri din sferturile Europa League după tragerea la sorți. Urmează extragerile din Conference League.
17.03.2023 | 15:31
Europa League  Conference League tragerea la sorti pentru sferturi si semifinale Manchester United  Sevilla si Juventus  Sporting sunt cele mai tari dueluri
Emoțiile revin pentru echipele rămase în cursă în Europa League și Conference League, vineri urmând să aibă loc tragerea la sorți a sferturilor și semifinalelor. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT
17-03-2023
13:36

S-au tras la sorți meciurile din „sferturile” UEFA Conference League

În cadrul întâlnirii de la Nyon, UEFA a tras la sorți și partidele din „sferturile” UEFA Conference League. Confruntările arată astfel: 

  • Lech Poznan – Fiorentina
  • Gent – West Ham United
  • Anderlecht – AZ Alkmaar
  • FC Basel – Nice

Odată cu tragerea la sorți a meciurilor din „sferturi” a fost stabilit modul în care vor arăta semifinalele. Astfel, câștigătoarea duelului Lech Poznan – Fiorentina va juca împotriva echipei victorioase din „dubla” Basel – Nice. 

În celălalt meci pentru un loc în marea finală se vor înfrunta câștigătoarele partidelor KAA Gent / West Ham United – Anderlecht / AZ Alkmaar. Ultimul act al competiției va avea loc pe 7 iunie, la Praga, pe stadionul Eden Arena.

17-03-2023
12:22

Duelurile din „sferturile” UEFA Europa League

Au fost trase la sorți meciurile din „sferturile” UEFA Europa League. Pentru această extragere nu au existat restricții, iar duelurile arată astfel: 

  • Manchester United – Sevilla
  • Juventus – Sporting Lisabona
  • Bayer Leverkusen – R. Union SG
  • Feyenoord – AS Roma

Câștigătoarea duelului Juventus – Sporting o va înfrunta în semifinale pe învingătoarea „dublei” Manchester United – Sevilla. În cealaltă semifinală se vor întâlni echipele câștigătoare din confruntările Feyenoord / AS Roma – Bayer Leverkusen / R. Union St. Gilloise.

Nume importante ale fotbalului european au ajuns în Top 8 al celor două competiții și nu este exclus să avem câteva meciuri extrem de tari chiar din faza următoare, mai ales în Europa League.

Când are loc tragerea la sorți pentru sferturile și semifinalele Europa League și Conference League

Joi, 16 martie, s-au jucat ultimele partide din manșa secundă a optimilor Europa League și Conference League, astfel că se știu echipele calificate în sferturile de finală din cele două competiții.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorți pentru sferturile de finală, semifinale, dar și pentru ordinea echipelor la cele două finale va avea loc vineri, 17 martie, la Nyon. Prima va intra în scenă Europa League, de la ora 14:00, urmând ca o oră mai târziu să se stabilească țintarul și pentru Conference League.

Europa League propune nume extrem de atractive pentru sferturile de finală și am putea avea derby-uri de vis precum Manchester United – FC Sevilla sau Juventus Torino – AS Roma.

ADVERTISEMENT

Celelalte formații care și-au asigurat prezența în sferturile Europa League, pe lângă cele patru de mai sus, sunt Feyenoord Rotterdam (Olanda), Sporting Lisabona (Spania), Bayer Leverkusen (Germania) și Union Saint-Gilloise (Belgia).

West Ham, mare favorită în Conference League

Deși este doar a treia competiție a Europei, Conference League stârnește multă pasiune și nici de aici nu lipsesc formații cu nume din marile campionate. Și vorbim aici de West Ham United, Fiorentina sau OGC Nice.

ADVERTISEMENT

Cele opt formații rămase în cursa pentru marele trofeu sunt West Ham United (Anglia), Fiorentina (Italia), OGC Nice (Franța), Gent, Anderlecht Bruxelles (ambele Belgia), FC Basel (Elveția), Lech Poznan (Polonia) și AZ Alkmaar (Olanda).

Începând din sferturile de finală nu mai există niciun fel de restricție, astfel că se pot întâlni chiar și două echipe din aceeași țară sau două formații care s-au aflat față în față în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

Prima manșă a sferturilor de finală va avea loc în 13 aprilie, returul fiind programat pentru 20 aprilie. Semifinalele se vor disputa pe 11 (turul) și 18 mai (returul). Finala Europa League de la Budapesta este programată la 31 mai, în timp ce ultimul act din Conference League, de la Praga, va avea loc în 7 iunie.

ADVERTISEMENT