News

Traian Băsescu sare în apărarea protestatarilor din Piața Victoriei: ”Ce au făcut rău?”

24.05.2020 | 22:27
Traian Basescu sare in apararea protestatarilor din Piata Victoriei Ce au facut rau
ADVERTISEMENT

Fostul președinte Traian Băsescu a sărit în apărarea protestatarilor din Piața Victoriei, care au beneficiat de un vid legislativ pentru a putea protesta în fața Guvernului.

Traian Băsescu sare în apărarea protestatarilor din Piața Victoriei

Într-o intervenție la România TV, Traian Băsescu i-a apărat pe oamenii care au protestat în Piața Victoriei în weekend-ul trecut, beneficiind de ieșirea din starea de urgență și întârzierea intrării în starea de alertă.

ADVERTISEMENT

”Doamne ce atacaţi au fost! Pentru ce? Ce au făcut oamenii ăia rău? Au prins o nişă de gol legislativ, gol de autoritate, au valorificat-o, s-au dus şi au protestat pentru îngrădirea libertăţilor constituţionale şi cu asta basta”, a spus Băsescu, conform stiripesurse.ro.

”Nu au făcut nimic ca să tulbure ordinea publică. De ce a trebuit să fie etichetaţi? Astea sunt comportamente care generează reacţii. Se solidarizează şi alţii cu ei pentru că au fost trataţi aşa cum au fost trataţi”, a continuat fostul președinte.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat nu a fost de acord cu protestele din Piața Victoriei

Sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei, denunţând măsurile luate de autorităţi pentru combaterea epidemiei de coronavirus. Aceştia au fost acuzaţi inclusiv că ar acţiona la comanda Rusiei, fără să existe vreo dovadă în acest sens.

În prima zi de proteste aproximativ 200 de oameni s-au adunat ca să ceară demisia Guvernului. Fără să țină cont de nicio regulă, aceștia s-au îmbulzit și au început să scandeze împotriva Executivului condus de Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, a declarat că acțiuni precum protestul organizat în Piața Victoriei sunt riscante, din cauza pericolului răspândirii infecției COVID-19.

Pentru a doua seară la rând câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Constituției, în parcare, cu mașinile, în condițiile în care starea de urgență și restricțiile de mobilitate au expirat.

ADVERTISEMENT

Pe imaginile prezentate de posturile de televiziune și de camerele fixe se văd persoane care stau la distanță unele de altele, dar și grupuri care nu par să respecte regulile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT